Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Παγωτά

Κατηγορία: * Καλοκαιρινές (ελαφριές) *, Παγωτά
Συνταγή:

Παγωμένο γιαούρτι (Frozen Youghurt) με άγλυκο σιρόπι Φράουλας

Μερίδες: 2
Θερμίδες: 170 ανά μερίδα
Υλικά:
  • 300 γρ. άπαχο Γιαούρτι
  • Ξύσμα από ένα ξυλάκι Βανίλια(ες)
  • 2 κουτ. σουπ. Μέλι
  • 1 (ασπράδι) Αυγό(ά)
  • 150 γρ. Φράουλες
  • 1 φακελάκι (σε σκόνη) Βανίλια(ες)

Τρόπος παρασκευής

1. Ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, το ξύσμα βανίλιας και το μέλι. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέστε το.

2. Βάλτε το μίγμα σε ένα πλαστικό μπολ που κλείνει και αφήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη, για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι.

3. Πλύντε τις φράουλες και αφήστε τες να στραγγίξουν. Κρατήστε μερικές στην άκρη για γαρνίρισμα. Τις υπόλοιπες λιώστε τες σε πουρές, στον οποίο θα ρίξετε τη σκόνη της βανίλιας. Βάλτε τον πουρέ στο ψυγείο.

4. Βγάλτε το παγωμένο γιαούρτι από την κατάψυξη, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε το πάλι. Πάρτε με το ειδικό κουτάλι του παγωτού μπάλες και σερβίρετε τες σε φαρδιά, γυάλινα μπολ. Ρίξτε από πάνω πουρέ από τις φράουλες και γαρνίρετε με τα ολόκληρα φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: