Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Your favorite Super Sentai Seasons (Japanese Power Rangers)

May 7, 2010 1:29 am PT

Throughout now 34 years, Super Sentai has been on the air, in which it is very popular in Japan to this day & has provided us with awesome seasons. They're the more mature Japanese versions of Power Rangers. See here:

1975-1977: Himitsu Sentai: Goranger (Secret Task Force: Goranger)
1977: J.A.K.Q. Dengekitai (J.A.K.Q.: Blitzkrieg Force)
1979-1980: Battle Fever J
1980-1981: Denshi Sentai: Denjiman (Electronic Squadron: Denjiman)
1981-1982: Taiyou Sentai: Sun Vulcan (Solar Squadron: Sun Vulcan)
1982-1983: Dai Sentai: Goggle Five (Great Squadron: Goggle Five)
1983-1984: Kagaku Sentai: Dynaman (Science Squadron: Dynaman)
1984-1985: Choudensi: Bioman (Super Electronic: Bioman)
1985-1986: Dengeki Sentai: Changeman (Blitzkrieg Squadron: Changeman)
1986-1987: Chousinsei: Flashman (Supernova: Flashman)
1987-1988: Hikari Sentai: Maskman (Light Squadron: Maskman)
1988-1989: Choujyu Sentai: Liveman (Super Beast Squadron: Liveman)
1989-1990: Kosoku Sentai: Turboranger (High Speed Squadron: Turboranger)
1990-1991: Chikyu Sentai: Fiveman (Earth Squadron: Fiveman)
1991-1992: Chojin Sentai: Jetman (Birdman Squadron: Jetman)
1992-1993: Kyoryu Sentai: Zyuranger (Dinosaur Squadron: Beast Rangers)
1993-1994: Gosei Sentai: Dairanger (Five Star Squadron: Great Rangers)
1994-1995: Ninja Sentai: Kakuranger (Ninja Squadron: Hidden Rangers)
1995-1996: Choriki Sentai: Ohranger (Super Power Squadron: Overtech Hardware Rangers)
1996-1997: Gekisou Sentai: Carranger (Racing Car Squadron: Car Rangers)
1997-1998: Denji Sentai: Megaranger (Electromagnetic Squadron: Mega Ranger)
1998-1999: Seijyu Sentai: Gingaman (Star-Beast Squadron: Milky Way Man)
1999-2000: Kyuukyuu Sentai: GoGo V (Rescue Squadron: GoGo Five)
2000-2001: Mirai Sentai: Timeranger (Future Squadron: Time Ranger)
2001-2002: Hyaku Juu Sentai: Gaoranger (Hundred Beast Squadron: Growl Ranger)
2002-2003: Ninpuu Sentai: Hurricanger (Stealthy Wind Squadron: Hurricane Rangers)
2003-2004: BakuRyuu Sentai: Abaranger (Blast Dragon Squadron: Outburst Ranger)
2004-2005: Tokusou Sentai: Dekaranger (Investigation Squadron: Detective Ranger)
2005-2006: Mahou Sentai: Magiranger (Magic Squadron: Magical Ranger)
2006-2007: Gougou Sentai: Boukenger (Rumbling Squadron: Adventure Ranger)
2007-2008: Juken Sentai: Gekiranger (Beast-Fist Squadron: Fierce Ranger)
2008-2009: Engine Sentai: Go-Onger (Engine Squadron: Go-onger)
2009-2010: Samurai Sentai: Shinkenger (Samurai Squadron: Shinkenger)
2010-2011: Tensou Sentai: Goseiger (Celestial Clothing Squadron: Goseiger)

For those who have seen any of them, what would be your favorites? Plus what can we expect for the 35th Season in 2011, as well as the 35th Anniversary for it?

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

  1. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

    1 δημοσίευση - 1 συντάκτης - Τελευταία καταχώρηση: 22 Μαρ. 2010
    Κυν.Οργαν. Ελλάδος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΣΕ) Φωκίωνος 8 & Ερμού, 10563 210-32.31.271 210-32.22.755 ...
    www.kinigi-psarema.gr/.../showthread.php?... - Προσωρινά αποθηκευμένη

    Λήψη περισσότερων αποτελεσμάτων συζητήσεων

  2. Κυνηγετικοί Σύλλογοι - Αναγνωρισμένα Σωματεία

    Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι είναι σωματεία φιλοπεριβαλλοντικά, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σκοπό έχουν την οργάνωση και τον συντονισμό όλων όσων επιδίδονται ...
    www.kynigos.net.gr/.../kyn-syllogoi.html - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες
  3. ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ=ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;

    23 Αυγ. 2008 ... Ήδη οι κυνηγετικοί σύλλογοι σπεύδουν να αλλάξουν το καταστατικό τους, όπως συνέστησε και ο υφυπουργός, προκειμένου να διευρύνουν το ρόλο ...
    save.pblogs.gr/.../kynhgetikoi-syllogoi-oikologikes-periballontikes-organwseis.html - Προσωρινά αποθηκευμένη

Ηλεία: δηλητηριάζουν δεκάδες σκυλιά με φόλες kai stin messinia ta idia

Ηλεία: δηλητηριάζουν δεκάδες σκυλιά με φόλες
Έλεος

Ασυνείδητοι δηλητηριάζουν με φόλες το τελευταίο διάστημα δεκάδες σκυλιά στην Ηλεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, πριν λίγες ημέρες, στην περιοχή της Κυλλήνης, κτηνοτρόφος έριξε φόλα σε σκυλί που ήταν εντός περιφραγμένου χώρου, ισχυριζόμενος ότι με το γάβγισμά του ενοχλούσε το κοπάδι του.

Δυστυχώς το άτυχο ζώο πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά με φρικτούς πόνους χωρίς να προλάβει να του προσφέρει βοήθεια ο κτηνίατρος.

Οι κυνηγοί της Ηλείας καταγγέλλουν ότι οι ασυνείδητοι με τις φόλες «χτυπούν» οργανωμένα και στο δάσος της Φολόης.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι κάποιοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι καταπατούν δασικές εκτάσεις, τοποθετούν φόλες περιμετρικά της περιοχής προκειμένου να αποτρέψουν την προσέγγιση των κυνηγών και να μην αποκαλυφθούν οι παρανομίες τους.

Όπως αποκάλυψε στην Ελευθεροτυπία η διευθύντρια της διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλείας, Π. Σπυροπούλου, παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε πριν λίγες ημέρες και στην Κρέστενα με το θάνατο από φόλες δύο σκυλιών που ζούσαν μέσα σε περιφραγμένο χώρο.

Επιπλέον, η κ. Σπυροπούλου υπενθύμισε επίσης τη φρικτή θανάτωση αλόγου από τον ιδιοκτήτη του στις αρχές του 2010, μια υπόθεση που δεν έχει προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι έχει κατατεθεί μήνυση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ηλείας.

econews.gr

Πρώτες βοήθειες

Manadendri αν θυμάμαι καλά τα συμπτώματα αυτά τα έχω διαβάσει σε συσκευασία ποντικοφάρμακου.


Σε κτηνίατρο δεν πήγατε?



Πρώτες βοήθειες



1. Δάγκωμα φιδιού:
Το ζώο σας όταν τσιμπηθεί βγάζει μία κραυγή πόνου. Συνήθως στο σημείο του δαγκώματος, διακρίνονται τα ίχνη (μία ή δύο μικρές τρυπίτσες) από τους κυνόδοντες του φιδιού. Το αίμα που τρέχει είναι ελάχιστο, όμως η περιοχή αρχίζει να πρήζεται (οίδημα) και το πρήξιμο να επεκτείνεται. Τα συνηθισμένα σημεία δαγκώματος εντοπίζονται στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα πόδια.
Αντιμετώπιση: Ξεπλύνετε καλά την πληγή με οξυζενέ και κάνε μία ένεση κορτιζόνης υποδόρια ή ενδομυϊκά (Ανάλογη είναι και η αγωγή σε τσιμπήματα εντόμων όπως σκορπιοί, μέλισσες, σφήκες).


2. Φόλα:
Οι φόλες είναι δόλωμα τροφής που περιέχουν φυτοφάρμακα-δηλητήρια. Μετά την κατάποση τους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο σκύλος αρχίζει να τρέμει ολόκληρος ή ακόμα να εμφανίζει έντονους σπασμούς. Συχνά το ζώο κάνει εμετό, του φεύγουν κόπρανα, ενώ σχεδόν πάντα υπάρχει άφθονη παραγωγή σάλιου, που σαν αφρός τρέχει από το στόμα.
Αντιμετώπιση: ’μεσα κάντε ενδομυϊκά ατροπίνη και κάποια ένεση που να προκαλεί εμετό (Aπομορφίνη). Με τον εμετό θα αποβληθεί η ποσότητα εκείνη του δηλητηρίου που δεν έχει απορροφήσει ο οργανισμός, ενώ η ατροπίνη θα εξουδετερώσει το δηλητήριο που έχει περάσει στο αίμα.


3. Τραυματισμός – Αιμορραγία:
Συρματοπλέγματα, σπασμένα γυαλιά, ανοιγμένες κονσέρβες, καρφιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα ''ναρκοθετούν'' συχνά έναν κυνηγότοπο. Αν το ζώο τραυματιστεί, τότε εκτός από τις κραυγές πόνου θα διαπιστώσετε ότι π.χ. κουτσαίνει αν έχει σκίσει το πόδι του και φυσικά θα δείτε πληγή. Αν έχει κάποιο αιμοφόρο αγγείο, τότε προκαλείται περισσότερο ή λιγότερο σοβαρή αιμορραγία. Το αίμα είτε θα έχει σκούρο κόκκινο χρώμα και θα ρέει αργά και σταθερά (φλεβική αιμορραγία), είτε θα έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα και θα ρέει ''κατά ριπές'' σαν σιντριβάνι (αρτηριακή αιμορραγία).
Αντιμετώπιση: Ξεπλύνετε με καθαρό νερό την πληγή. Με μία γάζα ή ένα τσιμπιδάκι αφαιρέστε τα τυχόν ξένα σώματα, π.χ. θραύσμα γυαλιών, αγκάθια, κ.λ.π. Ξεπλύνετε καλά με οξυζενέ. Αν η αιμορραγία είναι φλεβική, πιέστε σφιχτά την πληγή με ένα ύφασμα, ένα ρούχο ή ένα μαντήλι και η αιμορραγία θα σταματήσει. Αν όχι επαναλάβετε μέχρι να σταματήσει. Αν η αιμορραγία είναι αρτηριακή, τότε δέστε σφιχτά το ύφασμα ή το μαντήλι για λίγα εκατοστά πιο πάνω από την πληγή. Κάθε 20 λεπτά να χαλαρώνετε το σφίξιμο για 5 λεπτά ώστε να μην νεκρωθεί το άκρο (κίνδυνος γάγγραινας). Ανάλογη είναι η αγωγή και σε περίπτωση που 2 ή περισσότερα σκυλιά συμπλακούν σε μάχη μεταξύ τους καθώς και σε περίπτωση τουφεκισμού (σκάγιωμα)


4. Κάταγμα (σπάσιμο) – Εξάρθρημα (στραμπούληγμα):
Σε περίπτωση κατάγματος, ο πόνος είναι ιδιαίτερα έντονος στην ψηλάφηση. Παρατηρείται πρήξιμο και το ζώο δεν στηρίζεται στο άκρο αυτό (αδυναμία στήριξης). Στο Εξάρθρημα η εικόνα είναι ίδια, με την διαφορά πως σε ελαφριές περιπτώσεις το ζώο αν και διστακτικά μπορεί να πατήσει το πόδι του.
Αντιμετώπιση:
Επειδή τα άκρα των σπασμένων οστών είναι πιθανόν να τραυματίσουν τους μυς, τους συνδέσμους, τους τένοντες, αγγεία και νεύρα, επιβάλλεται η ακινητοποίηση τους. Με ένα ίσιο κομμάτι ξύλου, π.χ ένα κλαδί κατασκευάζουμε νάρθηκα και το δένουμε στο σπασμένο άκρο, ώστε αυτό να είναι ακινητοποιημένο. Αν το κάταγμα είναι ανοικτό, έχει δηλαδή σκιστεί το δέρμα, τότε ξεπλένουμε με άφθονο νερό και αφού εφαρμόσουμε τον νάρθηκα, καλύπτουμε την πληγή με καθαρό ύφασμα.


5. Θερμοπληξία:
Όταν ένα ζώο παραμένει σε ένα στενό κακώς αεριζόμενο και θερμό χώρο τότε εμφανίζει θερμοπληξία. Η θερμοκρασία του σώματος του ανέρχεται σε υψηλά επίπεδα (40-41 βαθμούς). Το ζώο εμφανίζει γρήγορη αναπνοή, απώλεια συνείδησης, εμετό, σπασμούς και ο κίνδυνος θανάτου είναι άμεσος λόγο αφυδάτωσης.
Αντιμετώπιση: Το ζώο πρέπει να μεταφερθεί σε δροσερό, καλά αεριζόμενο χώρο. Να ρίξετε άφθονο κρύο νερό σε όλο του το σώμα για πολύ ώρα. Κυρίως φροντίστε να είναι άνετες οι συνθήκες ταξιδιού του ζώου σας, σε καλά, άνετα και εξαεριζόμενα κλουβιά, με συχνές στάσεις για περπάτημα και για πιει νερό


6. Υποθερμία:
Είναι το αποτέλεσμα της πολύωρης έκθεσης σε ψύχος ζώων, που είναι κουρασμένα. Η θερμοκρασία του σώματος πέφτει κάτω από τους 36 ή και τους 36 βαθμούς. Το ζώο εμφανίζει έντονη αδυναμία, ανορεξία και είναι κρύο στην ψηλάφηση.
Αντιμετώπιση : Να μεταφερθεί το ζώο σε ζεστό χώρο όχι όμως πολύ κοντά σε θερμαντική πηγή. Συμπληρωματικά, σκεπάστε το με μια κουβέρτα και δώστε του από το στόμα με σύριγγα νερό με ζάχαρη (μικρή ποσότητα : 10 έως 15 εκ. κάθε μισή ώρα).


7. Μεταφορά του πάσχοντος ζώου:
Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα το πως θα μεταφερθεί ένα ζώο από τον κυνηγότοπο μέχρι το αυτοκίνητο. Ο απλούστερος τρόπος είναι να το πάρουμε αγκαλιά, κατά τέτοιο όμως τρόπο, ώστε να υφίσταται κατά το δυνατό την λιγότερη καταπόνηση. Να περπατάμε αργά αλλά σταθερά, χωρίς να τρέχουμε και χωρία να κάνουμε άλματα. Όταν κουραστούμε θα μας αντικαταστήσει κάποιος από την παρέα, ή αν είμαστε μόνοι θα αποθέσουμε απλά το ζώο στο έδαφος, μέχρι να ξεκουραστούμε. Ένας άλλος τρόπος είναι να φτιάξουμε ένα μικρό αυτοσχέδιο φορείο. Δύο όπλα (άδεια από φυσίγγια φυσικά), τα οποία περνάμε μέσα από δύο κυνηγετικά γιλέκα είναι ότι καλύτερο. Εναλλακτικά, δύο μακριά, γερά κλαδιά, τα οποία περνάμε μέσα από ένα κουμπωμένο μπουφάν, σχηματίζουν ένα άνετο φορείο.


8. Το μικρό φαρμακείο του κυνηγού για το σκύλο του: