Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΕΠΟΠ ΧΑ ΧΑ ΣΠΑΣΕ ΜΠΟΥ ΑΙ ΑΙ Α

4 φιλί που τους αρέσει ο στρατός




παίρνουν την προκήρυξη
τον εποπ


ο Γιώργος στον στρατό

η Μαρία στο ναυτικό
η Στέλλα στην αεροπορία




η Άννα στης ειδικές δύναμης


αφού περνάνε τα πρώτα τεστ

πάνε και στην επιτροπή


η επιτροπή ώμους κόβουν τον Γιώργο
η Μαρία η Στέλλα και η Άννα

παίρνουν τηλέφωνο όλου το σόι τους
άλλα τα βύσματα τους


ο Γιώργος παει στο πεντάγωνο
και τους αλλάζει τα φώτα

η Άννα πεισμονή και
παει στη ειδικές δύναμης Αμερικής



η Στέλλα παει στο
γερμανικό ναυτικό
αντι για αεροπορία


η Μαρία τσακώνεται με τον Γιώργο στην Αθήνα
στης 30 Οκτώβριο 2006


και από τότες ο Γιώργος
η Μαρία
η Στέλλα η βέρα
και η Άννα Μαρία
βρίζουν το πεντάγωνο που τους χάλασε
και την φίλια
και χώρισε την Άννα Μαρία από τον Γιώργο
και τώρα που έρχεται τσοναμι και κανένας δεν μας πιάνει
ΥΓ
ιστορία είναι αληθινή
το γεγονός έγινε στης 30 Οκτώβριο του 2006
και δύστυχος διαλύθηκε και ένας μυστικός γάμος
εμείς ευχόμαστε ο Γιώργος και η Άννα Μαρία
να παντρευτούν
Φήμες λένε ότι η Άννα Μαρία έρχεται αεροπορικός
να πάρει αυτών που αγαπάει
και να παντρευτεί τον Γιώργος
ακόμα μάθαμε ότι η Άννα Μαρία
θα απαγάγει αυτόν που αγαπάει έστω και με το ζόρι
ΕΜΕΊΣ Σας ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΚΑΛΉ ΖΩΉ
ΚΑΙ ΚΆΛΟΥΣ ΑΠΟΓΌΝΟΥΣ
ΜΕ ΑΓΆΠΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΝΑΣΤΟΛΏΝ






Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνήθεις καταγγελίες στο Tμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Tμήμα δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος για εγκληματικές πράξεις που γίνονται μέσω Διαδικτύου και τιμωρούνται από τη νομοθεσία.
Οι εγκληματικές πράξεις που συνήθως καταγγέλλονται είναι:
1. Παιδική πορνογραφία (Ιστοσελίδες –chatroom με σκοπό την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας – αποπλάνηση ανηλίκων).
2. Απάτες μέσω Διαδικτύου (Ισπανικό Λόττο - Νιγηριανές επιστολές - Εικονικές Δημοπρασίες κ.ά.)
3. Cracking (ψηφιακοί βανδαλισμοί-Deface και άλλα)
4. Διακίνηση ή Πειρατεία Λογισμικού (on-line πώληση Μp3 και κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και λογισμικού)
5. Απάτες με πιστωτικές κάρτες μέσω Internet (Ηλεκτρονικές Αγορές on line μέσω ιστοσελίδων απατηλών-χρέωση πιστωτικών καρτών εν αγνοία του κατόχου)
6. Διακίνηση ναρκωτικών. (On-line αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών)
7. Συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου(Δημοσίευση ερωτικών φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων εν αγνοία των θυμάτων)
8. Εκβίαση – Απειλές μέσω Internet
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απευθύνεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 115 22 Αθήνα, ή στο τηλέφωνο 210-64.76.000 καθώς και στο τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκληματος Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 541 21, Θεσσαλονίκη ή στο τηλέφωνο 231-03.88.370-5

Ηλεκτρονικό έγκλημα


Η ανάπτυξη των υπολογιστών και η εξάρτηση κάθε δραστηριότητας από αυτούς, καθώς και η ευρεία χρήση του διαδικτύου, εκτός από τα αναμφισβήτητα τεράστια οφέλη που προσέφεραν, δημιούργησαν πολύ σοβαρά και επικίνδυνα προβλήματα. Η Δικτυοπειρατεία και η Τηλεπικοινωνιακή απάτη, όποτε αυτή συμβαίνει, αποτελεί αιτία σημαντικών οικονομικών, και όχι μόνο, απωλειών για επιχειρήσεις και οργανισμούς ενώ τα προσωπικά δεδομένα μεγάλων ομάδων δύνανται να εκτεθούν με συνέπειες τόσο νομικές όσο και οικονομικές.
Το έγκλημα και η τρομοκρατία έχουν βρει νέο πεδίο δράσης και από παραδοσιακό γίνεται ηλεκτρονικό. Η παρανομία μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών & Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων ξέφυγε πλέον από τα μεμονωμένα άτομα και πέρασε στο Οργανωμένο Έγκλημα και σε Οργανωμένες Τρομοκρατικές ομάδες.
Οι ομάδες αυτές μπορούν να δρουν από κάποια πολύ μακρινά σημεία του πλανήτη και αφού το διαδίκτυο δεν έχει σύνορα να χτυπούν οπουδήποτε και σε οποιοδήποτε σημείο της γης.
Οι συνέπειες από ένα Ηλεκτρονικό έγκλημα είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερες από τις συνέπειες ενός παραδοσιακού εγκλήματος, επειδή η αποκάλυψη τους γίνεται πολύ καθυστερημένα, αφού δίνουν μεγάλο χρόνο δράσης και οι δράστες πολύ δύσκολα εντοπίζονται.

Παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου
Κλοπή πιστωτικών καρτών
Απάτες με πιστωτικές κάρτες
Τρομοκρατία μέσω υπολογιστών
Παραβιάσεις και κλοπές προσωπικών δεδομένων
Πλαστοπροσωπίες

Προστασία πνευματικών δικαιωμάτων βάσεων δεδομένων


Πώς ορίζεται και τι περιλαμβάνει η νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη δημιουργία και διάθεση βάσεων δεδομένων; Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η αναπαραγωγή τους και ποια είναι τα δικαιώματα του δημιουργού; Το παρόν αφιέρωμα δίνει απαντήσεις σε 12 ερωτήσεις που καλύπτουν τα παραπάνω ζητήματα, στο πλαίσιο της Κοινοτικής νομοθεσίας.

η-Επιχειρείν::Αφιερώματα::Νομικά Θέματα / η-Κανόνες
Προστασία πνευματικών δικαιωμάτων βάσεων δεδομένων
Πώς ορίζεται και τι περιλαμβάνει η νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τη δημιουργία και διάθεση βάσεων δεδομένων; Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται η αναπαραγωγή τους και ποια είναι τα δικαιώματα του δημιουργού; Το παρόν αφιέρωμα δίνει απαντήσεις σε 12 ερωτήσεις που καλύπτουν τα παραπάνω ζητήματα, στο πλαίσιο της Κοινοτικής νομοθεσίας.
Τι είναι βάση δεδομένων;
Πώς προστατεύονται οι βάσεις δεδομένων;
Η προστασία αυτή εκτείνεται και στο περιεχόμενο μιας βάσης δεδομένων;
Ποιος θεωρείται δημιουργός μιας βάσης δεδομένων;
Σε ποιες πράξεις επιτρέπεται να προβεί ο δημιουργός της βάσης δεδομένων;
Μπορεί το κράτος να θέσει περιορισμούς στις παραπάνω πράξεις του δημιουργού;
Τις παραπάνω επιτρεπόμενες πράξεις μπορεί να τις ενεργεί ο νόμιμος χρήστης μιας βάσης δεδομένων, και πότε;
Τι είναι εξαγωγή και τι επαναχρησιμοποίηση μιας βάσης δεδομένων;
Πώς προστατεύεται ο δημιουργός έναντι τρίτων;
Πόσο διαρκεί η προστασία αυτή;
Ο νόμιμος χρήστης μιας βάσης μπορεί να προβαίνει σε εξαγωγή ή επαναχρησιμοποίησή της;
Πότε ο νόμιμος χρήστης μπορεί να εξάγει ή να επαναχρησιμοποιεί ουσιώδες μέρος της βάσης;
περισσότερες πληροφορίες
sto site
με αγάπη

Πέντε κορυφαίοι μύθοι για την ασφάλεια των Η/Υ

1. Δεν έχω σημαντικά πράγματα στον Η/Υ μου, άρα δεν ανησυχώ για την ασφάλεια του.

Σήμερα viruses, worms, threats (όπως Love Bug, Nimda, and Blaster) διαδίδονται μέσω του Internet σε εκατομμύρια PCs σε λίγες ώρες, δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, τι έχει αποθηκευμένο και πόσο σημαντικό είναι. Ο σκοπός τους είναι να ξαπλώσουν την καταστροφή. Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή ο Η/Υ σας θα κτυπηθεί. Ακόμα και αν δεν είναι στόχος άμεσης επίθεσης / καταστροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί (zombie) για επιθέσεις (denial-of-service) ή για την αποστολή spam ή για την διάδοση πορνογραφικού υλικού (pornography) σε άλλους Η/Υ χωρίς να γίνεται αντιληπτός. Συνεπώς ως υπεύθυνοι πολίτες έχετε την υποχρέωση να προστατεύετε τον Η/Υ ώστε οι άλλοι να είναι ασφαλείς



2. Μπορώ να προστατεύσω το Η/Υ μου αν τον αποσυνδέω από τον Internet ή αν τον σβήνω όταν δεν τον χρειάζομαι.

Λάθος. Ακόμα και αν δεν έχετε καθόλου σύνδεση στο Internet είστε στόχος! Μπορείτε να κατεβάσετε ένα ιό τη στιγμή που είστε συνδεδεμένοι αλλά να ενεργοποιηθεί μέρες αργότερα όταν θα πάτε διαβάσετε το e-mail σας, εκτός σύνδεσης. Ακόμα και αν συνδέστε στο Internet πολύ σπάνια μπορείτε να "κολλήστε" ιό από κάποιο αρχείο δισκέτας, USB flash memory, CD κλπ.



3. Μπορώ να προστατευτώ από τους ιούς αν δεν ανοίγω ύποπτα e-mails / επισυναπτόμενα.


Λάθος και πάλι. Ο επόμενος ιός που θα λάβετε θα προέρχεται από τον καλύτερο σας φίλο ή τον συνάδελφο ή το προϊστάμενο σας ο οποίος είχε την διεύθυνση σας στο βιβλίο του και ο Η/Υ του χρησιμοποιήθηκε για την διάδοση του ιού. Άλλοι ιοί εισέρχονται μέσω του Web browser (όπως ο Nimda και άλλοι hybrid worms). Είναι επίσης δυνατό να ενεργοποιηθεί ο ιός απλά διαβάζοντας ή επισκοπώντας το e-mail σας. Συμπέρασμα, πρέπει να έχετε κάποιο λογισμικό antivirus στον Η/Υ σας.




4. Έχω Macintosh (ή Linux-based system), όχι Windows, οπότε δεν ανησυχώ.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες επιθέσεις έχουν στόχο τους Η/Υ με Microsoft Windows, αλλά υπήρξαν επιθέσεις και εναντίον Mac OS και Linux. Ορισμένοι προβλέπουν ότι οι επιθέσεις στους Mac θα ενταθούν, παρόλα τα καλά χαρακτηριστικά ασφάλειας που διαθέτουν.


5. Το σύστημα που πήρα ήρθε με προ-εγκατεστημένο πακέτο antivirus, άρα είμαι προστατευμένος.

Όχι ακριβώς. Πρώτον, αν δεν έχτε ενεργοποιήσει το πρόγραμμα για αυτόματη ανίχνευση της εισερχόμενης κίνησης δεν είστε προστατευμένοι από τις επιθέσεις e-mail και Web browser. Δεύτερον, το λογισμικό σας είναι τόσο καλό όσο η πιο πρόσφατη ενημέρωση του (νέοι ιοί εμφανίζονται κάθε μέρα). Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτόματης ενημέρωσης ώστε να είστε συγχρονισμένοι με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις. Τρίτον, το λογισμό αυτό δεν μπορεί να σας προστατεύσει από όλες τις περιπτώσεις. Συνήθως χρειάζεται ένας συνδυασμός από λύσεις, τουλάχιστον: antivirus και firewall, πλάνο συνεχούς ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος με τις αναβαθμίσεις - διορθώσεις (updates & patches), antispyware, antispam.