Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Δηλητηρίασαν κοπάδι με αρνιά και κατσίκια στην Ηλεία Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Δηλητηρίασαν κοπάδι με αρνιά και κατσίκια στην Ηλεία

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Άγνωστος δηλητηρίασε ένα κοπάδι με αρνιά και κατσίκια στην Ηλεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όποιες διαφορές και αν είχε με τον ιδιοκτήτου του κοπαδιού το ανθρωπόμορφο τέρας ξέσπασε την εκδικητική του μανία στα δύστυχα ζώα.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη έγινε στο ποιμνιοστάσιο στην περιοχή Μηλέα της Ζαχάρως.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πως ο δράστης κατάφερε να μπει μέσα και να «ποτίσει» με δηλητήριο τη ζωοτροφή, από την οποία έτρωγαν τα συνολικά 9 κατσίκια και αρνιά, που αποτελούσαν τη μοναδική πηγή εσόδων ενός ηλικιωμένου κτηνοτρόφου, με προβλήματα υγείας.

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος βρήκες τα τρία από τα ζώα του νεκρά, ενώ τα υπόλοιπα ψυχορραγούσαν.

Για το econews

2ο Βραβείο Αίματος

2ο Βραβείο Αίματος Εκτύπωση E-mail

Μετά το Δήμο Μυτιλήνης σειρά είχε τον μήνα Αύγουστο Ο Δήμος Χίου.

Το "2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ" του χειρότερου Δήμου της Ελλάδας στην κακοποίηση ζώων για τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2010, απεστάλη στις 18/9/2010 στον ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ, με παραλήπτη τον Δήμαρχο ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΡΟΥΛΗ.

Τα εγκλήματα που διαπράττονται στον ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ από την ίδια τη Δημοτική αρχή ενάντια στα αδέλφια μας τα ζώα, όπως βροχή από φόλες, παράνομες περισυλλογές και εξαφάνιση αδέσποτων σκύλων, υστερία δολοφονιών από απάνθρωπους Χιώτες και κάλυψη αυτών από τη Δημοτική αρχή, κατηγοριοποιούν το νησί σε κόλαση για τα ζώα με Αρχιερέα τον ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΡΟΥΛΗ.
Τον αποτυχημένο αυτόν Δημοτικό άρχοντα αλλά κυρίως, τον ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, που κερδίζει το βραβείο κυριολεκτικά με το σπαθί του.

Ευελπιστούμε ότι οι πολιτισμένοι δημότες της ΧΙΟΥ τιμώντας τη μνήμη των νεκρών ζώων, αλλά και την αξιοπρέπεια όσων κακοποιήθηκαν και επέζησαν, να στιγματίσουν τον Δήμαρχο ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΡΟΥΛΗ με το αίμα που χύθηκε εξαιτίας του μαυρίζοντας τον στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές ,...

αλλά και να τον απομονώσουν ως άνθρωπο από την κοινωνική ζωή του τόπου, μια και αποτελεί το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΙΠΟΔΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
Το βραβείο που θα παραλάβει από εταιρία ταχυμεταφορών σε συσκευασία δώρου, αποτελείται από ένα T-Shirt με δια-τυπωμένο το έγκλημα του πάνω από τη φωτογραφία του.
Μπορεί να το φορέσει αν αισθανθεί την ανάγκη να κρυφτεί σαν πληγωμένο ζώο, ακριβώς όπως τα αθώα πλάσματα που έσπρωξε στον θάνατο ως ηθικός αυτουργός!

Η συσκευασία δώρου περιέχει ακόμη τον Νόμο 3170/2003 για τα δικαιώματα των ζώων, στον οποίο εκτός των άλλων ορίζονται οι κύριοι υπεύθυνοι για την ευημερία αυτών, δηλαδή οι Δήμοι και όχι οι Δήμιοι, επίσης, άκρως επικριτικά δημοσιεύματα του διαδικτύου από ξένα και Ελληνικά sites ή portals για τα εγκλήματα κατά των ζώων στη ΧΙΟ, αλλά και σχόλια χρηστών του Facebook μόλις ανακοινώθηκε από την ομάδα μας το "2ο Βραβείο Αίματος" στον ΠΡΟΔΟΤΗ της ανθρώπινης μεγαλοσύνης, της ψήφου των δημοτών του, του πολιτισμού ολόκληρης της χώρας, αλλά και του νησιού που του ενέπνευσε ζωή, όπως ακριβώς και στα αθώα τετράποδα συμπατριωτάκια του...Στον ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΡΟΥΛΗ!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ, ΜΕΡΙΚΑ , ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ Ο ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΡΟΥΛΗΣ.

■Φόλες εξολοθρεύουν γάτες και σκύλους στο χωριό Αυγώνυμα.
■Κάτοικος από το χωριό Καρυές ρίχνει ζωντανό σε γκρεμό το γαϊδούρι του. Το ζώο, αφού υπέφερε αρκετές μέρες, ξεψύχησε λίγο μετά την άφιξη του Φιλοζωικού και της Πυροσβεστικής.
■ Δηλητηριάζουν περιστέρια στην οδό Μαγαζιωτίσσης στη Χώρα.
■Φόλες σκοτώνουν σκύλους στους οικισμούς Κάμπο και Καρφά και γάτες στην οδό Μητροδώρου στη Χώρα.
■15 νεκρά αιγοπρόβατα βρίσκονται άταφα σε λάκκο στην περιοχή Θόλος του Δήμου Ομηρούπολης. Ο ένοχος κτηνοτρόφος τη γλύτωσε με μια σύσταση.
■Νεκρό άλογο, πεταμένο στην περιοχή Κλειδού Δήμου Ομηρούπολης.
■Φόλες σκοτώνουν γάτες στο Βροντάδο Δήμου Ομηρούπολης.
■Φόλες σκοτώνουν γάτες και σκύλους στο χωριό Χαλκειός.
■Τραυματισμένο γεράκι στέλνεται σε καταφύγιο εκτός Χίου.
■Γυναίκα οδηγός σκοτώνει εν ψυχρώ τον σκύλο Πιτσιλωτό στην οδό Αδελφών Ράλλη στη Χώρα.
■Δηλητηριάζονται περιστέρια στην πλατεία της Χώρας.
■Δηλητηριάζονται περιστέρια στην πλατεία της Χώρας.
■ Εγκαταλείπονται 19 σκυλιά στη Χώρα και στο Βροντάδο.
■Βρίσκεται πεταμένο σε κάδο ζωντανό κατσικάκι στην περιοχή Φόρος.
■Ακόμα μία φορά εγκαταλείπονται κουτάβια μέσα σε κούτα, μπροστά από κάδο σκουπιδιών, αυτή τη φορά στην περιοχή Νοσοκομείο της Χώρας.
■Δηλητηριάζονται εκατοντάδες αλεπούδες είτε από κυνηγούς για να μην τους τρώνε τα θηράματα είτε από βοσκούς με σκοπό να σκοτώσουν τις αλεπούδες και τα σκυλιά των κυνηγών.
■Άλλη μία φορά εγκαταλείπονται μικρά γατάκια μέσα σε σακούλες και μέσα σε κάδους σκουπιδιών, αυτή τη φορά στην οδό Οινοπίωνος της Χώρας.
■Φόλες σκοτώνουν σκύλους και γάτες στον οικισμό Αγία Φωτιά.
■Εγκαταλείπονται 20 σκύλοι στους Δήμους Χίου, Ομηρούπολης, Αγίου Μηνά και Μαστιχοχωρίων.
■Βρίσκεται πεταμένο σκυλί με σπασμένη σπονδυλική στήλη ζωντανό μέσα σε στέρνα στον οικισμό του Κάμπου.
■Ο Δήμος Χίου ψεκάζει χείμαρρους και κατοικημένες περιοχές για την καταπολέμηση της σκνίπας.
■Δηλητηριασμένοι γλάροι και χελιδόνια στη Χώρα.
■Ο Φιλοζωικός σύλλογος διαθέτει προς υιοθεσία 35 σκυλιά που βρέθηκαν εγκαταλειμμένα ή θέλουν να ξεφορτωθούν Χιώτες από διάφορους Δήμους του νησιού.
■Φόλες σκοτώνουν σκύλους και γάτες στο λιμάνι της Χίου.
■Ανήλικος πνίγει 3 κουτάβια σε δεξαμενή πετρελαίου στα Καρδάμυλα.
■Δηλητηριάστηκε σκύλος σε βεράντα σπιτιού με κάψουλα υδροκυανίου από αυτές που διένειμε πέρσι ο Κυνηγετικός Σύλλογος.
■Κυνηγοί πυροβολούν θηροφύλακες στο χωριό Πιτυός.
■Έξι σκυλιά δηλητηριάζονται με φόλες και πεθαίνουν μαρτυρικά στην περιοχή Τρεις Μύλοι Δήμου Ομηρούπολης.
■ Βρίσκεται νεκρό νεαρό δελφίνι που υπέκυψε σε τραύμα στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου της Χώρας.
■Άγνωστος προσπαθεί να εγκαταλείψει ντόμπερμαν στους Τρεις Μύλους αλλά αποθαρρύνεται από περιοίκους. Το ντόμπερμαν εγκαταλείπεται τελικά στο Κάστρο, ο Φιλοζωικός δίνει τον αριθμό του αυτοκινήτου του ανθρώπου που ήθελε να ξεφορτωθεί το σκύλο στην Αστυνομία αλλά δεν γίνεται καμία ενέργεια.
■Δηλητηριάζονται δεκάδες γάτες με φόλες στο χωριό Καλλιμασιά.
■ Εγκαταλείπονται στη Χώρα 3 σκύλοι, ένας με δερματική πάθηση, ένας με λεϊσμανίαση και ένα μικρόσωμο μαύρο. Το μαύρο το σκότωσε αυτοκίνητο και τα άλλα δύο «εξαφανίστηκαν».
■Δηλητηριάζονται περιστέρια στην πλατεία της Χώρας.
■Δηλητηριάζουν περισσότερες από 20 γάτες στην περιοχή Βαρβάσι.
■ Παράνομη περισυλλογή σκύλων από το Δήμο Χίου.
■Νεκρός σκύλος από φόλα στην οδό Ράμνης στη Χώρα.
■Δεκάδες γατιά και δύο σκύλοι πεθαίνουν δηλητηριασμένοι στην περιοχή Παλαιόκαστρο της Χώρας.
■Δύο σκύλοι σκοτώνονται από αυτοκίνητα σε δρόμους που δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη ταχύτητας, στην Προκυμαία και στο Γεφύρι της Μαξιμίνας.
■Δύο σκύλοι εγκαταλείπονται στο χωριό Καρδάμυλα. Στειρώνονται, εμβολιάζονται από το Φιλοζωικό. Θανατώνονται από αγνώστους 3 μήνες αργότερα.
■Βρίσκεται σκοτωμένη αλεπού στην Καλλιμασιά.
■Βρίσκονται κρεμασμένα ανάποδα και πυροβολημένα δύο άλογα στην περιοχή Μπαμπακιές του Δήμου Ομηρούπολης.

Πηγή: http://dolofonoi-dimoi.blogspot.com/2010/09/2_20.html

Απίστευτο!!! Οι κυνηγοί πετούν φόλες στις αλεπούδες επειδή τους …χαλάνε το κυνήγι! THA EXETE TIN IDIA TYXI SKOULIKIA

Απίστευτο!!! Οι κυνηγοί πετούν φόλες στις αλεπούδες επειδή τους …χαλάνε το κυνήγι!

Αυτό το οποίο συμβαίνει με τους κυνηγούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ στην Κορινθία δεν έχει προηγούμενο! Στόχος των κυνηγών είναι οι αλεπούδες και έχουν πάρει γραμμή να τις εξοντώσουν όλες πετώντας τους φόλες υδροκυανίου!!!Η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου προκαλώντας την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων και των οικολόγων. Η μαζική εξόντωση των άτυχων αλεπούδων με αμπούλες υδροκυανίου, είναι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μάλιστα συμπίπτει με την περίοδο της αναπαραγωγής τους.Οι οδηγοί σκοτώνουν τις αλεπούδες πετώντας τους φόλες υδροκυανίου. Τις φόλες τις βάζουν μέσα στο ψωμί ή σε κάτι άλλο φαγώσιμο τέλος πάντων. Ο σκοπός που προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια είναι γιατί οι αλεπούδες τρώνε τα λαγουδάκια και αυτοί δεν μπορούν να τα κυνηγήσουν»!!!

αμπούλες υδροκυανίου NA XAIRESTE TOUS TOPOS EKPAIDESIS SKILON POU VAZETE DILITIRIA

AYTO POU EPATHE O RODIS THA TO PLIROSETE POLI AKRIVA
TORA SA EYXOMASTE NA PATE STO DIAOLO KAI AKOMA PARA PERA
KAI NA PANE STO DIALO KAI OI KINIGOTOPISAS EYXOMASTE NA KAEITE NA KREMISTON I POLI SAS KAI TA XORIA SAS KAI NA PETHANETE OLI SAS
RAGIADES KAI SKOLIKIA EEIS XALASAME 1000 EVRO GIA TON RODI
ESEIS THA XALASETE PERISOTERA
POLEMOS STA SKOULIKIA
EAN ANAKALIPSOUME TOUS ETIOS THA SAS KREMASOUME KAI THA SAS SOUVLISOUME ZONTANOS STO DIAOLO TORA TRAVIKSATE TIN PROSOXI MAS TORA THA DITE ALITES
NA XAIRESTE TOUS TOPOS EKPAIDESIS SKILON POU VAZETE DILITIRIA
MIN SAS KAKOFANI AN KINIGAME XORIS ADEIA SAN PAGIDA KAI NA KANOUME SKOPOVOLI SE ESAS ME OPLA POU DEN TA EXETE DEI OTE STOUS EFIALTES SAS

Σκοτώνουν με αμπούλες υδροκυανίου τα ζώα στα δάση της Μεσσηνίας

Σκοτώνουν με αμπούλες υδροκυανίου τα ζώα στα δάση της Μεσσηνίας

Πόλεμο με ισχυρότατα δηλητήρια κατά των αλεπούδων, των τσακαλιών, των κουναβιών και των υπολοίπων αγρίων ζώων των δασών της Μεσσηνίας έχουν κηρύξει τις τελευταίες εβδομάδες άγνωστοι.

Με αμπούλες υδροκυανίου, που είναι εμπλουτισμένες με μυρωδιά χοιρινού, οι ασυνείδητοι «εξολοθρευτές» με άγνωστα κίνητρα, οδηγούν στον θάνατο με φρικτό τρόπο τα άγρια ζώα.

Θύματα των δηλητηρίων όμως έπεσαν τελευταία και πολλά κυνηγόσκυλα, τα οποία -όπως κατήγγειλαν οι κυνηγοί- βρήκαν κι αυτά αργό και μαρτυρικό θάνατο μπροστά στα μάτια τους, δίχως να μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια.

«Σε καμία περίπτωση ο Κυνηγετικός Σύλλογος δεν έχει σχέση με αυτές τις ενέργειες, γιατί δεν συμφέρει τους κυνηγούς. Ούτε κατά διάνοια. Απαγορεύεται από τις ντιρεκτίβες της ΕΟΚ. Ποιος ρισκάρει να το κάνει, αφού απαγορεύεται και υπάρχει κίνδυνος να συλληφθεί; Ρητά και κατηγορηματικά το λέω πως δεν έχει καμία σχέση ο κυνηγετικός μας σύλλογος με τις φόλες στα δάση της Μεσσηνίας», δήλωσε κατηγορηματικά στα τοπικά ΜΜΕ- ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Αποστολίδης.

Κυνηγοί της Μεσσηνίας και μέλη οικολογικών οργανώσεων εξέφρασαν την υποψία ότι πίσω από τις φόλες με το υδροκυάνιο πιθανόν να κρύβονται κάποιοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θεωρούν ότι θίγονται από την αύξηση του πληθυσμού των αλεπούδων και των τσακαλιών.

AYTO POU EPATHE ORODIS THA TO PLIROSETE POLI AKRIVA
TORA SA EYXOMASTE NA PATE STO DIAOLO KAI AKOMA PARA PERA
KAI NA PANE STO DIALO KAI OI KINIGOTOPISAS EYXOMASTE NA KAEITE NA KREMISTON I POLI SAS KAI TA XORIA SAS KAI NA PETHANETE OLI SAS
RAGIADES KAI SKOLIKIA EEIS XALASAME 1000 EVRO GIA TON RODI
ESEIS THA XALASETE PERISOTERA
POLEMOS STA SKOULIKIA