Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

Γαϊδουράκια και αλόγα αντί για αυτοκίνητα και μηχανάκια




Τώρα που η βενζίνη ακρίβυνε εμείς ανταλλάζουμε μουλάρια που δεν προχωράνε
Με το παλιό αυτοκίνητο σας
Η το θρυλικό γαϊδουράκι που δαγκώνει κλωσάει και γκαρίζει μέρα και νύχτα
Με την πεθερά σας
Η το απίθανο άλογο που το μονό που ξέρει είναι να τρέχει σαν πύραυλος
με ένα παγωτό
όλα τα είδη έχουν δωρεάν σέρβις για 10 χρονιά
δωρεάν διακοπές με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο νοσοκομείο
το απίθανο σαμάρι με όλα τα κομφόρ
ακόμα όλα τα όχημα τα μας έχουν αδιάβροχα για την βροχή
βγαίνουν σε καμβρίου η με αδιάβροχη αλεξικέραυνα και αλεξίσφαιρη οροφή
διαθέτουμε τους απίθανους και αντισεισμικούς αχυρώνες Μαρία η άσχημη
αδιαθέτου αντικλεπτικά δορυφορικά συστήματα
τώρα τα απίθανα δώρα μας
100 μπάλες σανό
10 μπουκάλια νέφτι
1 φαρμακείο
1 Μαρία για δωρεάν μαθήματα οδήγησης
Δωρεάν αντικατάσταση και σέρβις
Ένα ζευγάρι φτερά Πήγασος
Ένα μαστίγιο
η επίσημη στολή που πάει με όλα και με όλους
ένα καπέλο με αυτιά γάιδαρου
και μετά από κλήρωση το απίθανο καρό πικνίκ
και 6 μικρά μου πόνι δώρο
τώρα που η βενζίνη ακριβαίνει μια είναι η λύση
γκαρίζω για να ζήσω
μια κοινωνική προσφορά Μαρία η αχάριστη ποσό αγαπώ
και το Γιώργο που την απόρριψε
μπράβων Γιώργο μπράβο

Deus Ex Machina: μότο που την φοράς!





--------------------------------------------------------------------------------
Ο καθηγητής Bumsuk Lim, προκάλεσε τους σπουδαστές που φοιτούν στο πανεπιστήμιο Art Center, να δημιουργήσουν μια μοτοσικλέτα που θα ξέφευγε από οποιαδήποτε "συμβατική" φόρμα. Ανάμεσα στους φοιτητές που ανταποκρίθηκαν, ήταν και ο Jake Loniak που σχεδίασε το Deux Ex Machina.

Οι όροι που είχε θέσει ο καθηγητής ήταν απλοί. Οι φοιτητές ήταν ελεύθεροι να σχεδιάσουν ότι θέλουν, χωρίς "λεπτομέρειες" όπως η...σέλα (!), οι αποθηκευτικοί χώροι ή ο αριθμός τον τροχών, να αποτελέσουν τροχοπέδη στην δημιουργικότητα τους. Μοναδικός περιορισμός ήταν ότι το αποτέλεσμα θα έπρεπε να μεταδίδει στον οδηγό, την αίσθηση της μοτοσικλέτας.

Ανάμεσα στα σχέδια που ξεχώρισαν ήταν και αυτό του φοιτητή Jake Loniak, ο οποίος σχεδίασε μια μοτοσικλέτα που κυριολεκτικά...την φοράς! Το Deus Ex Machina, όπως είναι ή ονομασία του concept, πρόκειται για ένα τρίοδο όχημα στο οποίο ο αναβάτης "χωνεύει" σε ένα εξωσκελετικό σύστημα το οποίο αγκαλιάζει το σώμα του.

Για την κίνηση του Deus Ex Machina χρησιμοποιείται ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτείτε με ενέργεια από συστοιχία μπαταριών τελευταίας τεχνολογίας. Το όχημα σύμφωνα με τον δημιουργό του, επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χ.α.ω. σε τρία δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 120 χ.α.ω.

Ο χειριστής του Deus Ex Machina μετέχει ενεργά στην οδήγηση, αφού πληθώρα αισθητήρων μεταφράζουν τις κινήσεις του σώματος του και με την βοήθεια 36 πνευματικών "μυών" (όπως τους ονομάζει ο Loniak) κατευθύνουν το όχημα όπου αυτός θελήσει.

Το Deus Ex Machina, εκτός του ότι χάρισε σίγουρα ένα πολύ καλό βαθμό στον Loniak, προκάλεσε και το ενδιαφέρον της Yamaha, η οποία και "υιοθέτησε" το concept. (και πιθανότατα τον Loniak λέμε εμείς!)

Φυσικά η ημέρα όπου ένα τέτοιο όχημα θα βγει στην παραγωγή είναι ακόμα πολύ μακριά, αλλά αν μη τι άλλο το Deus Ex Machina αποτελεί μια πρώτη προσέγγιση στον σχεδιασμό των μελλοντικών μοτοσικλετών.

Αυτοκίνητο - υποβρύχιο!









Ένα αυτοκίνητο που θα θυμίζει κάτι σε…James Bond είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον επόμενο μήνα, στην Genova Motor Show, η εταιρία Rinspeed.
Το sQuba είναι ένα νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, βασισμένο στο αμάξωμα της Lotus Elise. Τι είναι αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα; Καταδύεται! Με τις μετατροπές που του έχουν κάνει, έχει τη δυνατότητα να κάνει υποβρύχιο ταξίδι. Το sQuba είναι εμπνευσμένο από την Lotus Esprit που συμμετείχε στην ταινία του James Bond με τίτλο "The spy who loved me" και εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα της Tesla, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.Το αυτοκίνητο έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας είναι για την οδήγηση στη στεριά και οι άλλοι δύο για τα υποβρύχια ταξίδια του. Όταν ο οδηγός του sQuba θελήσει να… γίνει καπετάνιος, τότε από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου αναπτύσσονται δύο προπέλες! Eπειδή είναι ανοιχτό αυτοκίνητο, για την αναπνοή κάτω από το νερό χρειάζεται μάσκα οξυγόνου. Πέρα από την υποβρύχια συμπεριφορά του, στη στεριά δε διαφέρει σε τίποτα από ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο.