Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν επικίνδυνα e-mails για επιβεβαίωση κράτησης σε πτήσεις !


Το καλοκαίρι, την εποχή που πάντα όλοι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο και κυρίως τα παιδιά, ο υπολογιστής χρησιμοποιείται περισσότερο και η πλοήγηση στο Internet είναι συχνότερη, γεγονός που αυξάνει το ρίσκο μόλυνσης από κάποιο είδος κακόβουλου λογισμικού.

Ένας από τους τελευταίους τύπους απάτης συμπεριλαμβάνει την αποστολή επικίνδυνων emails που περιέχουν μια δήθεν επιβεβαίωση κράτησης σε κάποια πτήση. Τα δυνητικά θύματα λαμβάνουν ψευδή επιβεβαίωση για κάποια υποτιθέμενη πρόσφατη αγορά εισιτηρίων, με οδηγίες να ανοίξουν ένα συνημμένο προκειμένου να δουν το εισιτήριό τους. Το αρχείο δεν είναι τίποτε άλλο από ένας δούρειος ίππος (Trojan) της οικογένειας Sinowal σχεδιασμένος να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα του χρήστη.


«Το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι πραγματοποιούν κρατήσεις αεροπορικών διαδρομών online» είπε ο Luis Corrons, technical director των PandaLabs. «Οι κυβερνο-απατεώνες εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση με την αποστολή μαζικών πλαστών emails με στόχο να επιτύχουν το άνοιγμα του συνημμένου αρχείου από τους χρήστες και κατ’ επέκταση να μολύνουν τον υπολογιστή τους».


Συμβουλές ασφάλειας για τις διακοπές σας

- Δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή στα sites των κοινωνικών δικτύων: Δυστυχώς, μέσα στον ενθουσιασμό των διακοπών, οι άνθρωποι δίνουν πολλές πληροφορίες για αυτές μέσα από τα sites των κοινωνικών δικτύων. Έτσι οι εγκληματίες του Internet μπορούν να γνωρίζουν πότε κάποιος θα βρίσκεται σε διακοπές. Μην μοιράζεστε τέτοιου είδους προσωπικές πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα και ελέγξτε τα settings ασφάλειας προσεκτικά.


- Γονικός έλεγχος: Τα παιδιά βρίσκονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού περισσότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή τους. Η εγκατάσταση ενός προγράμματος γονικού ελέγχου θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων που διατρέχουν τα παιδιά στο Internet.


- Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, μην χρησιμοποιείτε ποτέ έναν «κοινόχρηστο» υπολογιστή: Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αφήσουν πίσω στο σπίτι τον προσωπικό τους υπολογιστή όταν βρίσκονται σε διακοπές, και χρησιμοποιούν υπολογιστές που βρίσκουν σε Internet cafés ή στο ξενοδοχείο τους προκειμένου να επισκεφθούν τις σελίδες που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα ή ακόμη και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές. Αν αυτό κάνετε και εσείς, προστατευτείτε από την πιθανή κλοπή πληροφοριών που αφορούν στην ταυτότητά σας, σιγουρευτείτε ότι ο λογαριασμός σας δεν αποθηκεύει αυτόματα το password και το user ID σας. Επίσης, αν υποπτευτείτε ότι η ασφάλεια του υπολογιστή έχει εκτεθεί σε κάποιον ιό, σταματήστε να τον χρησιμοποιείτε και επιλέξτε κάποιον άλλον.


- Προσέχετε όταν συνδέετε σε αυτόν μια εξωτερική συσκευή (memory stick) γιατί μπορεί να μολυνθεί χωρίς να το καταλάβετε.


- Προσέχετε με το email: Το email είναι μία από τις κύριες εισόδους των ιών, γι’ αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Μην ανοίγετε μηνύματα που αποστέλλονται από αγνώστους και μην κάνετε link στις διευθύνσεις που σας υποδεικνύουν.


- Πάρτε τις προφυλάξεις σας στα δημόσια WiFi δίκτυα, καθώς μπορεί να συνδεθείτε σε δίκτυα που έχουν δημιουργήσει hackers προκειμένου να κλέψουν πληροφορίες που δημοσιοποιείτε στο Internet. Όταν συνδέεστε στο email, στα κοινωνικά δίκτυα ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε μία ασφαλή σύνδεση (https), στην οποία η δραστηριότητά σας υποκρύπτεται και κανένας εκτός από εσάς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες.


- Κρατάτε τον υπολογιστή σας ενημερωμένο: Τα malware αναζητούν «τρύπες» στα συστήματα προκειμένου να επιτύχουν την μόλυνση. Σιγουρευτείτε ότι τα τελευταία patches προστασίας και updates είναι εγκατεστημένα σωστά στον υπολογιστή σας.


- Προστατεύστε τον υπολογιστή σας: Σιγουρευτείτε ότι έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας ένα αξιόπιστο, ενημερωμένο προϊόν προστασίας.

από: ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορούν επικίνδυνα e-mails για επιβεβαίωση κράτησης σε πτήσεις ! | FILIATRA-NET

UMAREX

www.defenceandprotection.gr/.../umarex.... - Προσωρινά αποθηκευμένη
Αντίγραφα Πιστόλια; Αβολίδοτα; Stun Guns; Αμυντικά Σπρέυ; Απωθητικά Ζώων .... τις υψηλές προδιαγραφές των σύγχρονων όπλων των Υπηρεσιών αυτών.
  1. UMAREX

    www.defenceandprotection.gr/.../umarex.... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    Αντίγραφα Πιστόλια; Αβολίδοτα; Stun Guns; Αμυντικά Σπρέυ; Απωθητικά Ζώων .... τις υψηλές προδιαγραφές των σύγχρονων όπλων των Υπηρεσιών αυτών.
  2. Αρχιμήδης > O πατέρας των σύγχρονων όπλων ακτίνων λέιζερ, όπως οι

    greeknation.blogspot.com/2012/.../o_12.h... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    12 Ιουν. 2012 – Αρχιμήδης > O πατέρας των σύγχρονων όπλων ακτίνων λέιζερ, όπως οι ... θα ενεργοποιήσουμε τρία ιστολόγια ακριβή αντίγραφα του παρόντος.
  3. S&W M&P - ΕΙΔΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ

    www.diamanco.gr/.../ΠΙΣΤΟΛΙΑ%20CO2... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    Τα πιστόλια και περίστροφα που ανήκουν στη σειρά όπλων που χρησιμοποιεί ο στρατός ... όλες τις υψηλές προδιαγραφές των σύγχρονων όπλων των Υπηρεσιών αυτών. ... Το αντίγραφο αυτό πέρα από την ακρίβεια στις διάφορες λεπτομέρειες ...
  4. TacticalShop.gr. ΑΕΡΟΒΟΛΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ CO2

    www.tacticalshop.gr/.../79-αεροβολα-πιστ... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    ... και σε αεροβόλο CO2 BB's πιστό αντίγραφο με 100% μεταλλική κατασκευή. ... όλες τις υψηλές προδιαγραφές των σύγχρονων όπλων των Υπηρεσιών αυτών.
  5. Κατάλογος σύγχρονων όπλων - Qwika

    wikipedia.qwika.com/.../List_of_modern_... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    130+ στοιχεία – Κατάλογος σύγχρονων όπλων. Κατάλογος όλων των όπλων ...
    2A42 30 χιλ. autocannon από τη Ρωσία
    AK5 τουφέκι επιθέσεων (άδεια-αντίγραφο FN FNC χτισμένος κοντά Bofors

Το νέο υπερ-όπλο ΑΚ-12 υποψήφιο για τον Ελληνικό Στρατό! (βίντεο)

greeknation.blogspot.com/.../12_28.html - Προσωρινά αποθηκευμένη
28 Ιαν. 2012 – Η ονομασία του νέου τυφεκίου είναι ΑΚ-12 και μπορεί να ... οτι θα ενεργοποιήσουμε τρία ιστολόγια ακριβή αντίγραφα του παρόντος.

Τέλος το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ - Το νέο υπερ-όπλο ΑΚ-12 υποψήφιο για τις ΕΕΔ! (βίντεο)


Tέλος παραγωγής για το διασημότερο όπλο όλων των εποχών, το ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και τα παράγωγά του, το ΑΚ-74 και το "καραμπινάκι του", αλλά ο διάδοχός του το ΑΚ-12 που παρουσιάστηkε σήμερα από τον ίδiο τον Ρώσο πρόεδρο Ν.Μεντβέντεφ υπόσχεται να είναι το ίδιο φονικό, το ίδιο απλό στην χρήση, πιο εύχρηστο, με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο ελαφρύ και ...
υποψήφιο στην αξιολόγηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για το φορητό όπλο που μέσα στην δεκαετία θα αντικαταστήσει το "αρχαίο" G-3, το οποίο "έκλεισε" 37 χρόνια υπηρεσίας στους Κλάδους.

Μάλιστα το νέο φορητό όπλο του ρωσικού Στρατού θα είναι στο διαμέτρημα των ΝΑΤΟϊκών όπλων, ακριβώς για να διευκολύσει τις εξαγωγές του: 5,45×39 χλστ και το 7,62×51 NATO του ΝΑΤΟ.

Οi Ρώσοι δεν θέλησαν να πάνε σε ενδιάμεσο διαμέτρημα, όπως φαίνεται ότι θα πάνε οι ΗΠΑ που έχουν διαπιστώσει ότι το 5,45 είναι πολύ ελαφρό διαμέτρημα για συγκρούσεις σε αναπεπταμένα πεδία, όπως αυτά του Αφγανιστάν.

Κατ'αρχήν έχουν τεράστια αποθέματα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων σφαιρών τα οποία θα αχρηστεύονταν (βέβαια μέχρι να μοιραστεί σε ολόκληρες τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας θα χρειαστούν δέκα χρόνια), αλλά το κυριότερο ξέρουν ότι Στρατοί, όπως ο Ελληνικός θα αγοράσουν πολύ πιο εύκολα το νυν διαμέτρημα, το οποίο θα είναι εφαρμοσμένο σε ένα ελαφρύ σύγχρονο, χαληλόυ κόστους, όπλο, παρά ένα νέο διαμέτρημα που στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα αποθέματα των σφαιρών τους.


Σήμερα η εταιρεία κατασκευής του θρυλικού τυφεκίου Kalashnikov, η Ιζμάς, παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο της νέας γενιάς των τυφεκίων της οικογενείας.



Η ονομασία του νέου τυφεκίου είναι ΑΚ-12 και μπορεί να κατασκευαστεί σε 20 διαφορετικές διαμορφώσεις. Τα διαμετρήματα στα οποία θα κατασκευαστεί όπως είπαμε, είναι το 5,45×39 χλστ και το 7,62×51 NATO. Οι δοκιμές του όπλου αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Θα μπορεί να βάλει μονή βολή, ριπή τριών φυσιγγίων και αυτόματα. Επιπλέον, διαθέτει ράγα Picatinny για την τοποθέτηση οπτικών και άλλων εξαρτημάτων. Ο χειρισμός τους είναι αμφιδέξιος. Ο Γάλλος μηχανικός ειδικός επί των φορητών όπλων Φρανσουά Ντελεπόντ που παρέστη στην εκδήλωσε δήλωσε και έχει τεστάρει το όπλο δήλωσε ότι "Έχει διαστάσεις παιχνιδιού, βάρος αεροβόλου και δύναμη κανονιού"!




Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρεται ότι δεν ενδιαφέρεται για το νέο τυφέκιο, αφού ήδη διαθέτει μεγάλα αποθέματα άλλων τυφεκίων. Η μόνη παραγγελία που έχει γίνει μέχρι στιγμής, είναι από τη Ρωσική Αστυνομία που παρήγγειλε 100 τυφέκια για να υποβληθούν σε δοκιμές από το προσωπικό της. Πανεύκολο στον χειρισμό, όπως φαίνεται και στο βίντεο, μπορεί να εξουδετερώσει έναν άνρθωπο σε αποστάσεις μέχρι 1000 μέτρα με φυσίγγιο 7,62×51.defencenet.gr

Αν θέλετε να μαθαίνετε παράλληλα όσα σημαντικά διαδραματίζονται εντός των συνόρων αλλά και στο διεθνή χώρο κάντε like στην σελίδα του eglimatikotita.gr στο Facebook πατώντας εδώ.
  1. SAIGA 410 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΚ47 ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

    eskopeftis.blogspot.com/.../saiga-410-47.h... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    14 Ιαν. 2012 – SAIGA 410 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΚ47 ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ... Θετικό επίσης είναι το γεγονός ότι η τιμή των όπλων κυμαίνεται σε χαμηλά ...
  2. Καλάσνικοφ | ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΠΛΩΝ

    www.ekeo.gr/tag/καλάσνικοφ/ - Προσωρινά αποθηκευμένη
    Δείτε την ταχυβολία ενός ηλεκτρικού αεροβόλου (αντιγράφου) Καλάσνικοφ. Το EKEO έχει μεγάλη αδυναμία στα αεροβόλα όπλα που αποτελούν πιστά αντίγραφα ...
  3. ΤΟ ΒΗΜΑ - «Ηθελα ένα ιδιωτικό πολεμικό μουσείο» - Απολογείται ...

    www.tovima.gr/society/article/?aid... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    6 Απρ. 2012 – «Ηθελα ένα ιδιωτικό πολεμικό μουσείο» - Απολογείται την Μ. Τρίτη. Όπλο τύπου Καλάσνικοφ (αντίγραφο από Βουλγαρία ή Γιουγκοσλαβία), που ...
  4. Πολίτης στη Ρωσία Περπατά στο Δρόμο με Αντίγραφο Τυφεκίου AK ...

    www.guns-gr.com/2012/05/ak-74.html - Προσωρινά αποθηκευμένη
    15 Μάιος 2012 – Και ένας άνδρας κάνει βόλτες με ένα Καλάσνικοφ και δεν έχει κανένα ... Αλλά αυτό το αντίγραφο μπορεί να πει για το πραγματικό όπλο μόνο όταν ...
  5. Τυφεκιο εφοδου CZ 805 BREN A1\A2 (H πρωτη αντιγραφη του FN SCAR ...

    www.shooters.gr/index.php?showtopic... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    20 δημοσιεύσεις - 12 συντάκτες - 25 Ιουν.
    ... FN εχει μεγαλη ιστορια στην ολη εξελιξη των φορητων οπλων,ποσο... ... μια αντιγραφη του καλασνικοφ,πολυ αξιοπιστη,επιτυχημενη,και πολυ ...
  6. CRIMESONAIR: Όπλα σε διαδικτυακούς πληστηριασμούς

    crimesonair.blogspot.com/.../blog-post_38... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    6 Απρ. 2012 – Όπλο τύπου Καλάσνικοφ (αντίγραφο από Βουλγαρία ή Γιουγκοσλαβία), που βρέθηκε στην πολυκατοικία, στη Λούτσα. «Είμαι συλλέκτης όπλων ...