Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Φάκελος Φόλες

www.gpeppas.gr/.../fakelosfola.html - Προσωρινά αποθηκευμένη
Ιατρικές & Νομικές Ενέργειες. 1. ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα ...
  1. Anti-Poison Tips for Animals

    www.friendsofanimals-nf.com/Antipoison... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με ...
  2. Fola

    www.gatospito.com/Fola-h79.htm - Προσωρινά αποθηκευμένη
    ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με ...
  3. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ

    www.gatospito.com/t757-topic - Προσωρινά αποθηκευμένη
    ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ... απορρόφηση του δηλητηρίου, αλλά αυτή την στιγμή τις βρίσκουμε δύσκολα στην Ελλάδα.
  4. Πρώτες βοήθειες σε δηλητηριασμένο τετράποδο. - Προβολή θέματος ...

    www.phorum.gr/viewtopic.php?f=67&t... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    2 δημοσιεύσεις - 1 συντάκτης
    ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με ...
  5. Τα Ζώα μας... Αργά και Γρήγορα: January 2008

    gav-niaou.blogspot.com/2008_01_01_arc... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    21 Ιαν. 2008 – Ιατρικές & Νομικές Ενέργειες. ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) ...
  6. StarDogs

    www.stardogs.gr/portal/index.php?... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ : Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με ...
  7. Ενημερωτικά | ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

    zoofilon.org/el/category/ενημερωτικά/ - Προσωρινά αποθηκευμένη
    23 Μάιος 2012 – ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Εντομοκτόνα, βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) μεσα σε νοστιμο φαγητό ...
  8. TΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΙ ...

    zoofilon.org/.../tι-να-κανετε-αν-βρειτε-ενα... - Προσωρινά αποθηκευμένη
    23 Μάιος 2012 – ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Εντομοκτόνα, βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) μεσα σε νοστιμο φαγητό ...

Ποιά δηλητήρια χρησιμοποιούνται συχνότερα στην Ελλάδα

Εντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με γευστικότατο φαγητό κονσέρβα, λουκάνικα, ωμό κρέας. Τα τριμμένα γυαλιά συνήθως δίνονται μέσα σε κιμά. Τα δηλητήρια αυτά προκαλούν αφάνταστο πόνο στα ζώα. Για τα δύο πρώτα υπάρχουν αντίδοτα. Για τα τριμμένα γυαλιά όχι. Η στρυχνίνη δεν περιλαμβάνεται διότι δεν πωλείται στην Ελλάδα.

Συμπτώματα για να καταλάβετε οτι ένα ζώο έχει δηλητηριαστεί:

Οργανοφωσφορικά δηλητήρια (εντομοκτόνα σε υγρό ή σκόνη):

Έντονη σιελόρροια, έντονη δακρύρροια, μύσις (σμίκρυνση) της κόρης του οφθαλμού, μυϊκά τινάγματα, ασθματική αναπνοή, τρέμουλο, σπασμοί, κώμα.

Θεραπεία:

Πηγαίνετε το ζώο σε κτηνίατρο το γρηγορότερο. Εντούτοις για να δώσετε την δυνατότητα στο ζώο να επιβιώσει θα πρέπει να μάθετε να του δίνετε τις πρώτες βοήθειες:

1. Προκαλέστε εμετό: Δώστε αλάτι ή σόδα φαγητού από το στόμα διαλυμένο σε χλιαρό νερό (30 -60cc διαλύματος). Μετά τον εμετό, ταμπλέτες ενεργού άνθρακα καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου, αλλά αυτή την στιγμή τις βρίσκουμε δύσκολα στην Ελλάδα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εάν το ζώο δείχνει σημάδια νευρικότητας όπως τρέμουλο, ζάλη, κατάρρευση, ΜΗΝ προσπαθήσετε να δώσετε εμετικό, μπορεί να προκληθεί πνευμονία από αναρρόφηση. Συνεχίστε με το επόμενο στάδιο.

2. Δώστε στο ζώο χάπια ενεργού άνθρακα που καθυστερούν την απορρόφηση του δηλητηρίου.Παράδειγμα: Norrit.

3. Κάνετε ένεση ατροπίνης (1 φιαλίδιο σε γάτα ή μικρόσωμο ζώο, 2 ή 3 φιαλίδια σε μεγαλόσωμο ζώο). Η ενδοφλέβια χορήγηση έχει την γρηγορότερη απορρόφηση, η ενδομυϊκή απορροφάται πιο αργά και η υποδόρια ακόμα αργότερα.

Δηλητηρίαση από Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο):

Η Βαρφαρίνη είναι αντιπηκτικό που καταστρέφει τη βιταμίνη Κ και προκαλεί αιμορραγίες. Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα για μερικές μέρες. Κατόπιν εμφανίζονται στο σώμα ή τα ούλα κηλίδες κόκκινες, μοβ ή σκούρες μπλε, σημάδια εσωτερικής αιμορραγίας. Τα ούλα θα είναι πολύ αναιμικά. Το ζώο μπορεί να αιμορραγεί από την μύτη, το στόμα, το πέος, τον πρωκτό και εσωτερικά.

Θεραπεία:

Το αντίδοτο είναι το Κονάκιον (Βιταμίνη K1) για να βοηθηθεί η πήξη του αίματος σε ενέσιμο διάλυμα, δόσης 5-20mg. ανάλογα το μέγεθος και βάρος του ζώου. Η ένεση γίνεται υποδόρια με τη μικρότερη δυνατή βελόνα,ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αιμορραγία. Η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί καθημερινά για μία εβδομάδα.

Δηλητηρίαση με Τριμμένα Γυαλιά:

Η πιο θανατηφόρα και σκληρή μέθοδος, χωρίς αντίδοτο. Όμως το ζώο πρέπει να μεταφερθεί σε κτηνίατρο το γρηγορότερο για να γίνει προσπάθεια διάσωσης.

Το κουτί των πρώτων βοηθειών πρέπει να περιέχει: νερό, αλάτι, ατροπίνη, κονάκιον, σύριγγες και οδηγίες .

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όταν ένα ζώο έχει δηλητηριαστεί από εντομοκτόνα ή τριμμένα γυαλιά είναι πολύ ευαίσθητο στο φως και τον θόρυβο, προστατέψτε το. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Βαρφαρίνη. Επειδή όμως συνήθως δεν γνωρίζουμε για τι δηλητήριο πρόκειται το καλύτερο είναι, κατά την μεταφορά σε κτηνίατρο, να έχετε το ζώο, σκεπασμένο ήσυχο και άνετο...


Εαν το ζώο έχει ήδη πεθάνει, μπορείτε να κάνετε κάτι για την κατάσταση:

Νόμος 1197 (1981) «όποιος σκοτώνει, κακοποιεί ή απειλεί ζώα που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τα εγκαταλείπει τιμωρείται σύμφωνα με το Άρθρο 8 του ποινικού κώδικα».

Νόμος 3617 (1992): «Κανείς δεν μπορεί να υποβάλλει οποιοδήποτε ζώο, σε αναίτιο πόνο, αγωνία ή στρες. Κανείς δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπει το κατοικίδιο του»

Η εφαρμογή αυτού του νόμου έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών (Δήμοι, Κοινότητες) και στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως (Αστυνομία). Μπορείτε λοιπόν να αναφέρετε το περιστατικό στον Δήμο και στην Αστυνομία της περιοχής. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα. Κάντε μήνυση κατ' αγνώστων. Τοξικολογική εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο. Να επιμένετε επίσης να καταγραφή το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.
Επίσης θα πρέπει να αναφέρετε το γεγονός στον κτηνίατρο και ζωοφιλικό σύλλογο της περιοχής και εάν μπορείτε, να έχετε φωτογραφίες του περιστατικού.
Εάν ξέρετε ποιος δηλητηρίασε τα ζώα μπορείτε να κινηθείτε δικαστικά. Οι αποδείξεις που χρειάζεστε είναι:

1. ένας μάρτυρας
2. όνομα και διεύθυνση του ατόμου που δηλητηρίασε τα ζώα.
3. Τοξικολογική εξέταση - αναφορά του αιτίου του θανάτου, από το Τοξικολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εάν ζείτε εκτός Θεσσαλονίκης ρωτείστε την Αστυνομία για το κοντινότερο νόμιμο Τοξικολογικό Εργαστήριο. Εάν έχουν χρησιμοποιηθεί τριμμένα γυαλιά, δείγμα από το στομάχι του ζώου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοξικολογική εξέταση.

ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΦΟΛΕΣ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΖΕΣ




ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΕντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με γευστικότατο φαγητό κονσέρβα, λουκάνικα, ωμό κρέας. Τα τριμμένα γυαλιά συνήθως δίνονται μέσα σε κιμά. Τα δηλητήρια αυτά προκαλούν αφάνταστο πόνο στα ζώα. Για τα δύο πρώτα υπάρχουν αντίδοτα. Για τα τριμμένα γυαλιά όχι.
Η στρυχνίνη δεν περιλαμβάνεται διότι δεν πωλείται στην Ελλάδα
Ακομα πως η αστυνομια ελεγξε ολα τα φαρμακεια της επαρχιας και πουθενα δεν πουληθηκε εδω το οποιο δηλητηριο
στρυχνινη
Δηλητηρίαση από στρυχνίνηΗ στρυχνίνη χρησιμοποιούνταν παλιότερα ως ποντικοφάρμακο, είναι ένα ισχυρό δηλητήριο που δρα πολύ γρήγορα και ο θάνατος επέρχεται μέσα σε μισή ώρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.Τα συμπτώματα εμφανίζονται 30 λεπτά εώς και 2 ώρες μετά τη λήψη του δηλητηρίου. Το ζώο εμφανίζει γενικευμένους μυϊκούς σπασμούς και ο θάνατος επέρχεται λόγω παράλυσης των αναπνευστικών μυών. Δεν υπάρχει αντίδοτο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι η χορήγηση ηρεμιστικών και οξυγόνου μέχρι να περάσει η ενέργεια της στρυχνίνης.
Προσπαθησα να μιλησω και με τον προεδρο της φιλοζωικης αλλα μεχρι στιγμης δεν τα καταφερα.Στην ιστοσελιδα τους στο face βρηκα αυτο.


Ζώα πουλιά ψάρια - Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας

sikam.wordpress.com/.../Ζώα-πουλιά-ψάρι... - Προσωρινά αποθηκευμένη
Απο την Κοιλαδα στην Καλαμπακα.Φολες σκοτωνουν δεκαδες ζωα. .... της περιοχής 10 τσοπανόσκυλα νεκρά από φόλα, 4 αλεπούδες και 1 κουνάβι. ... ψήφισε η κυβέρνηση θα είναι η αρμοδιότητα του πρώτου εισαγγελέα για την προστασία των ζώων και .... και εκεινος με παρεπεμψε στον κ Γουζουαση που εχει αναλαβει το θεμα.

Θανάτωσαν τουλάχιστον επτά αλεπούδες με δηλητηριασμένα δολώματα στο Περιβόλι Δομοκού


Ιανουάριος 2012 ~ neomonastirinews

www.neomonastiri.net/2012_01_01_archi... - Προσωρινά αποθηκευμένη
1 Ιαν. 2012 – Οι επτά αλεπούδες δηλητηριάστηκαν την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου- ..... Η Κρήτη, η Βραυρώνα, η Κοζάνη, η Επίδαυρος, η Μεσσηνία, ...


Θανάτωσαν τουλάχιστον επτά αλεπούδες με δηλητηριασμένα δολώματα στο Περιβόλι Δομοκού, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»
Οι επτά αλεπούδες δηλητηριάστηκαν την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου, ωστόσο οι αρμόδιοι δεν αποκλείουν να πέθαναν και άλλα ζώα, είτε από φόλα, είτε επειδή έφαγαν τις νεκρές αλεπούδες. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το δασαρχείο Λαμίας.


Η οργάνωση υποστηρίζει ότι τα άτυχα ζώα έφαγαν δηλητηριασμένα δολώματα, ενώ ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και πέρυσι στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993 απαγορεύεται η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων.

Η «Καλλιστώ» κρούει το κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι οι φόλες χρησιμοποιούνται σε πολλές περιοχές και αποτελούν έναν από τους βασικότερους κινδύνους για την άγρια ζωή, τα σκυλιά φύλαξης και τα κυνηγετικά σκυλιά.
Την 1η Μαρτίου 2011 ήρθε η απάντηση της υφυπουργού Μιλένας Αποστολάκη που καταδικάζει τα γεγονότα ενώ επιβεβαιώνει την τροποποίηση του νόμου 3170/2003, ένα αίτημα των φιλόζωων εδώ και πολύ καιρό, με σκοπό την αυστηρότερη τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα.Διαβάστε την απάντηση.

''Απαντώντας στην ερώτηση 11036/11-2-2011 που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Πλεύρης & Γεωργιάδης, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Η κακομεταχείριση, ο βασανισμός, η δηλητηρίαση, ο φόνος και κάθε άλλη βάναυση συμπεριφορά εναντίον των ζώων συντροφιάς προσβάλλουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο.

Οι παραπάνω ενέργειες συνιστούν παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 1 παρ. 2 του Ν. 1197/1981 και των άρθρων 3 και 11 του Ν. 2017/92. Εφ όσον εντοπιστεί ο υπαίτιος και επαληθευτεί φόνος ή και κακομεταχείριση των ζώων κινείτια η διαδικασία επιβολής των ποινικών κυρώσεων του άρ.8 του Ν 1197/81 ''Περί προστασίας των ζώων'' και του αρ.23 του Ν 2071/21 ''Κύρωση της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως για την προστασία των ζώων συντροφιάς''. Οι εν λόγω κυρώσεις περιλαμβάνουν ποινές φυλάκισηςη έως 6 μήνες και πρόστιμα έως 300 ευρώ.

Πέραν των ανωτέρω, ο μεταγενέστερος νόμος 3170/2003 στα άρθρα 12 και 13 προβλέπει ποινές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων κακομεταχείρισης ζώων. Στους παραβάτες επιβάλλονται κατά περίπτωση πρόστιμα από 300 μέχρι 10.000 ευρώ και ποινές φυλάκισης από 3 έως 12 μήνες.

Η ενδεχόμενη αυστηροποίηση των κυρώσεων που προβλέπει το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι ένα ζήτημα και ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το εξετάζει ενδελεχώς, στο πλαίσιο του διαλόγου με αρμόδιους φορείς και τα φιλοζωϊκά σωματεία.

Οι σχετικές αποφάσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες (τροποποίηση του ν. 3170/2003) θα ληφθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι η επίλυση του ζητήματος των αδέσποτων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ποινικά μέτρα. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από όλους τους φορείς (Υπουργείο, Δήμοι, Φιλοζωικα σωματεία και πολίτες) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, την υπόδειξη και καταγγελία των δραστών. Η προσπάθεια του Υπουργείου προς την κατεύθυνση αυτή είναι συνεχής και αδιάλειπτη.''

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ,
ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Ωστόσο με απογοήτευση βλέπουμε ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για τον εντοπισμό των δραστών και περιμένουν ως δια μαγείας μάλλον να βρεθούν ώστε να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο ενώ η κ. Αποστολάκη έχει αρνηθεί απαγόρευση πώλησης φυτοφαρμάκων όπως έχουμε γράψει στο adespoto.gr, που πολλές φορές χρησιμοποιούνται δια την δηλητηρίαση ζώων.

Η ''σχεδιαζόμενη'' δε τροποποίηση του ν 3170 είναι αποτέλεσμα πιέσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων και πολιτών που φωνάζουν εδώ και χρόνια ενώ από το 2010 έχουν καταθέσει πλήρεις προτάσεις για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την τιμωρία όσων τα κακοποιούν.

Και μόνο όμως το γεγονός ότι έχουμε φτάσει να συζητάμε το θέμα των αδέσποτων ζώων με αρμόδιους δίνει ελπίδα για το μέλλον. Μακρινό ή κοντινό, θα δείξει...
  1. LASH] 

    12 Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 Τηλ.: 27210 33193 και 27210 ...

    content.yudu.com/Library/.../12.sw... - Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
    Μορφή αρχείου: Shockwave Flash
    31 Δεκ. 2010 – Εριξαν φόλες για αλεπούδες και τις έφαγαν αγελάδες. Σ. τη Νέδουσα έριξαν φόλες για τα άγρια ζώα, αλλά τις έφαγαν και αγελάδες με συνέ- πεια ...
  2. [PDF] 

    "Βόμβα" Σηφουνάκη για έδρα ή όχι την Τρίπολη

    www.eleftheriaonline.gr/pdf/01%2004%202011.pdf
    Μορφή αρχείου: PDF/Adobe Acrobat
    ΣΤΗ ΝΕΔΟΥΣΑ. Εριξαν φόλες για αλεπούδες και τις έφαγαν. αγελάδες. Στη Νέδουσα έριξαν. φόλες για τα άγρια ζώα, αλλά τις έφαγαν και αγελάδες με συνέ- ...
  3. HeLLeNiCReVeNgE: 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ...

    hellenicrevenge.blogspot.com/2011/03/23-1821.html
    23 Μαρ. 2011 – Έριξαν μολότοφ κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - ΣΕ ΔΙ... Ετοιμαστείτε για ...... ΝΕΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ: Δηλητηρίασαν αλεπούδες στη Μακρακώμη... ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ...... Φόλες απειλούν σκυλιά στη Ναύπακτο. Νεκρά... Φτάνει με την ... ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕ... ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ...