Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΑΓΩΓΈΣ ΚΑΙ ΝΌΜΟΙ

’ρθρο 328
Εκούσια απαγωγή
Όποιος απάγει ή κατακρατεί με σκοπό το γάμο ή την ακολασία άγαμη και ανήλική γυναίκα με τη θέλησή της, χωρίς όμως τη συγκατάθεση των προσώπων που την έχουν στην εξουσία τους ή που έχουν σύμφωνα με το νόμο το δικαίωμα να φροντίζουν για το πρόσωπό της τιμωρείται, αν τέλεσε την πράξη αυτή με σκοπό το γάμο, με φυλάκιση μέχρι τριών ετών, αν με σκοπό την ακολασία, με φυλάκιση.
Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.

’ρθρο 329
Γενική διάταξη
Αν στις περιπτώσεις των άρ. 327 και 328 τελέστηκε με τη γυναίκα που έχει απαχθεί ο γάμος στον οποίο απέβλεπε η απαγωγή η ποινική δίωξη ασκείται μόνο μετά την ακύρωσή του.

αν ώμους η γυναίκα απαγάγει τον άντρα?

αν η γυναίκα μήνη επίτηδες έγκυος αφού έχει απαγάγει τον άντρα

και του δόση κάποια αφροδισιακά για να μήνη έγκυος

και αν η γυναίκα αποπλάνηση μικρότερο άντρα και τον εκβιάζει για γάμο

κεγω θα πω στησ γυναικεσ αφου ονομοσ δεν επιτρεπει τουσ αντρεσ

αντι να τον εχεται για μια νυχτα

μποριται να τον απαγαγεται για οσο θελεται

και αν δεν σασ κανη φοναχται τησ φιλε σασ

καποια θα τον λιπιθη να τον παρει

και αντε να αποδιξει μετα οτι εσεισ τον απαγαγεται

αφου μποριται να του κανεται μυνηση

ρθρο 330
Παράνομη βία
Όποιος χρησιμοποιώντας σωματική βία ή απειλή σωματικής βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης εξαναγκάζει άλλον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή για τις οποίες ο παθών δεν έχει υποχρέωση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, ανεξάρτητα αν το απειλούμενο κακό στρέφεται εναντίον εκείνου που απειλείται ή κάποιου από τους οικείους του.

’ρθρο 333
Απειλή
Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.

’ρθρο 334
Διατάραξη οικιακής ειρήνης
Όποιος εισέρχεται παράνομα ή παραμένει παρά τη θέληση του δικαιούχου στην κατοικία άλλου ή στο χώρο που αυτός χρησιμοποιεί για την εργασία του ή σε χώρο περικλεισμένο που αυτός κατέχει τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
Οι πιο πάνω πράξεις ή οι πράξεις βίας εναντίον προσώπων ή πραγμάτων καθώς κι οι πράξεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που γίνονται με σκοπό να παρεμποδίσουν την έκδοση και την ελεύθερη κυκλοφορία εφημερίδων ή περιοδικών, καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία βιβλίων, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται μετατροπή ή αναστολή της ποινής.
Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της κι προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.
Η ποινική δίωξη στις περιπτώσεις της παρ.1 ασκείται ύστερα από έγκληση του δικαιούχου

’ρθρο 359
Εγκατάλειψη εγκύου
Όποιος εγκαταλείπει σε απορία ή με άλλο τρόπο αβοήθητη μια γυναίκα που έμεινε απ�αυτόν έγκυο κι που λόγω της εγκυμοσύνης ή του τοκετού δε μπορεί να φροντίσει τον εαυτό της τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση.

ρθρο 361
Εξύβριση
Όποιος, εκτός από τις περιπτώσεις της δυσφήμησης (άρθρα 362 και 363), προσβάλλει την τιμή άλλου με λόγο ή με έργο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή της φυλάκισης.
Όταν η προσβολή της τιμής δεν είναι ιδιαίτερα βαριά αν ληφθούν υπόψη οι περιστάσεις και το πρόσωπο του ατόμου που προσβλήθηκε, ο υπαίτιος τιμωρείται με κράτηση ή με πρόστιμο.
Η διάταξη της παρ.3 του άρθρου 308 έχει και σ� αυτή την περίπτωση εφαρμογή.

ρθρο 362
Δυσφήμηση
Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή με χρηματική ποινή. Η χρηματική ποινή μπορεί να επιβληθεί και μαζί με την ποινή φυλάκισης.

’ρθρο 363
Συκοφαντική δυσφήμηση
Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχστον τριών μηνών. μαζί με τη φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή. Μπορεί επίσης να επιβληθεί και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 63.

’ρθρο 364
Δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας
Όποιος ισχυρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ή διαδίδει για ανώνυμη εταιρεία ορισμένο γεγονός που είναι σχετικό με τις επιχειρήσεις, την οικονομική κατάσταση ή γενικά τις εργασίες της ή με τα πρόσωπα που τη διοικούν ή την διευθύνουν και που μπορεί να βλάψει την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία και γενικά στις επιχειρήσεις της, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματιτκή ποινή.
Δεν τιμωρείται ο κατηγορούμενος αν αποδείξει την αλήθεια του γεγονότος που ισχυρίστηκε ή διέδωσε.
Αν ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι το γεγονός που ισχυρίστηκε ή διέδωσε είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση.

και δεν φτάνει που πέρασε καλά θέλει και τα ρέστα

προσέξτε αν ο άντρας αυτός που απαγαγατε

δεν σας ενοχλεί καλλίτερα να προσέχεται για τη μπορεί να κλήση εκκλησία
να βάλει κουμπάρο τον οσαμα μπιλαντεν η τον Μπους
η στην χειρότερη περίπτωση να πάρει κουμπαρά την Σάρον Στόουν
και να χάσετε και το ταξίδι του γάμου
με αγάπη





Γονείς και Διαδίκτυο

Γονείς και Διαδίκτυο

Συχνά τα παιδιά γνωρίζουν πιο πολλά για τους υπολογιστές από ότι οι γονείς τους. Τα παιδιά σήμερα έχουν την δυνατότητα να μάθουν την πλοήγηση στο Διαδίκτυο μέσα στο σχολείο. Θυμηθείτε όμως ότι όταν συνδέονται «online», τότε συνδέονται με τον εξωτερικό κόσμο. Σας παραθέτουμε εδώ μερικές συμβουλές ασφάλειας που μπορείτε να τυπώσετε και να τοποθετήσετε κοντά στον υπολογιστή σας, για να τις ακολουθείτε εσείς και τα παιδιά σας:

  • Εκτός εάν έχει εγκατασταθεί κάποιο σύστημα φιλτραρίσματος (που μπλοκάρει για παράδειγμα χυδαίες λέξεις ή εικόνες), σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να δουν παράλληλα με χρήσιμες και διασκεδαστικές ιστοσελίδες, και ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Επίσης τα παιδιά μπορούν να μιλήσουν με αγνώστους, ειδικά μέσω των chat rooms.
  • Όπως στους δημόσιους χώρους, έτσι και εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να τα προσεγγίσει κάποιος που μπορεί να τους κάνει κακό. Μάθετέ τα ποτέ να μην συναντούν άτομα που γνώρισαν μέσω του Διαδικτύου, εκτός και αν τα συνοδεύετε σε δημόσιο χώρο. Μάθετέ τα επίσης να μην δίνουν ποτέ τη διεύθυνσή τους ή το όνομα του σχολείου τους.
  • Χρήση οικογενειακών συμβολαίων για την προστασία των παιδιών σας στο Internet


Προτού τα παιδιά σας αρχίσουν να εξερευνούν το Internet, καλό θα είναι να βεβαιωθείτε πως καταλαβαίνουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν στο Internet.

Μια σκέψη είναι να καθίσετε μαζί τους και προδιαγράψετε από κοινού έναν οικογενειακό κώδικα συμπεριφοράς στον οποίο θα πρέπει να συμφωνήσετε όλοι.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό συμβόλαιο για κάθε παιδί στην οικογένεια, με κανόνες χρήσης του Internet κατάλληλους για την ηλικία του.

Ο καθένας θα πρέπει να υπογράψει το συμβόλαιό του, δείχνοντας έτσι ότι κατανοεί τους κανόνες που θέσατε και συμφωνεί να τους τηρεί όταν συνδέεται στο Internet.

Παρακάτω σας δίνουμε ένα υπόδειγμα οικογενειακού συμβολαίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για κάθε παιδί.

Μπορείτε να αντιγράψετε το συμβόλαιο αυτό, να αλλάξετε τους κανονισμούς ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειάς σας και να εκτυπώσετε το συμβόλαιο αυτό για προσωπική χρήση.

Μόλις όλοι στην οικογένεια συμφωνήσουν με τους όρους και υπογράψουν το οικογενειακό συμβόλαιο χρήσης του Internet, μπορείτε να κολλήσετε τα συμβόλαια πλάι σε κάθε υπολογιστή του σπιτιού, ώστε να υπενθυμίζετε σε όλους τους οικογενειακούς κανόνες χρήσης και συμπεριφοράς στο Internet.

Συμβόλαιο κανόνων συμπεριφοράς στο Ιnternet
Υπόσχομαι:

  • Να συζητήσω με τους γονείς μου για να μάθω τους κανόνες χρήσης του Internet, που περιλαμβάνουν τις τοποθεσίες που επιτρέπεται να επισκεφθώ, τι μπορώ να κάνω, πότε μπορώ να συνδεθώ στο Internet και για πόση ώρα μπορώ να παραμείνω συνδεδεμένος ( ___ λεπτά ή ___ ώρες).
  • Ποτέ να μην αποκαλύπτω προσωπικά δεδομένα, όπως η διεύθυνση του σπιτιού, ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση εργασίας των γονέων μου ή ο αριθμός τηλεφώνου, αριθμοί πιστωτικών καρτών ή το όνομα του σχολείου μου, χωρίς την άδεια των γονέων μου.
  • Πάντα να ενημερώνω αμέσως τους γονείς μου εάν δω ή λάβω κάτι από το Internet που με ενοχλεί ή νοιώθω ότι με απειλεί. Σε αυτά συγκαταλέγονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τοποθεσίες Web ή ακόμη και κάτι στην τακτική αλληλογραφία με διαδικτυακούς φίλους.
  • Ποτέ δεν θα συμφωνήσω να συναντήσω κάποιον που γνώρισα στο Internet, χωρίς την άδεια των γονέων μου.
  • Ποτέ δεν θα στείλω φωτογραφίες του εαυτού μου ή άλλων μελών της οικογένειας σε άλλους μέσω του Internet ή με την τακτική αλληλογραφία, χωρίς την άδεια των γονέων μου.
  • Ποτέ δεν θα αποκαλύψω τους κωδικούς πρόσβασης στο Internet σε κανέναν (ούτε και στους καλύτερούς μου φίλους), παρά μόνο στους γονείς μου.
  • Να μην κάνω τίποτα που μπορεί να προσβάλει ή να εξοργίσει άλλους ή είναι παράνομο.
  • Ποτέ δεν θα κάνω λήψη, δεν θα εγκαταστήσω και δεν θα αντιγράψω οτιδήποτε από κάποιο δίσκο ή από το Internet χωρίς να πάρω άδεια.
  • Ποτέ να μην κάνω κάτι στο Internet που κοστίζει χρήματα, χωρίς την άδεια των γονέων μου.
  • Να ενημερώσω τους γονείς μου για τα ονόματα σύνδεσης και συνομιλίας στο Internet, τα οποία γράφω παρακάτω:

τί είναι Phishing;

phising.jpg

Οι phishers έχουν ως στόχο να παγιδεύουν τους καταναλωτές προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, όπως: αριθμοί μητρώων κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, πληροφορίες πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης κ.ά.

Παρακάτω σημειώνονται τα πιο σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με το phishing:

  • Στο παγκόσμιο Ίντερνετ συμβαίνουν περισσότερες από 7 εκατομμύρια απόπειρες phishing τη μέρα.
  • Τον Σεπτέμβριο 2006 εντοπίστηκαν περισσότερα από 1.000 μηνύματα phishing τη μέρα.
  • Οι Η.Π.Α. αποτελούν τη βάση για τις περισσότερες επιθέσεις phishing στον κόσμο, φιλοξενώντας σχεδόν τους μισούς phishing servers (46%) από τους servers που υπάρχουν στον κόσμο και περίπου τα τρία-τέταρτα από το σύνολο των παραποιημένων μαρκών (72%).
  • Οι τράπεζες, οι εταιρίες πιστωτικών καρτών και άλλοι αξιόπιστοι οργανισμοί που σχετίζονται με online οικονομικές συναλλαγές συνεισφέρουν περίπου 84% σε πλαστές μάρκες. Επιθέσεις σε αυτό τον τομέα είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν χρηματικά κέρδη στους επιτιθέμενους.
  • Οι phishers εξελίσσονται και δημιουργούν νέες τεχνολογίες όπως Vishing και SMishing. Το Vishing είναι μία παραλλαγή του phishing όπου πιθανά θύματα παραπέμπονται στο να μην επιλέγουν ένα link, αλλά να καλούν σε ένα τηλέφωνο δωρεάν το οποίο τους συνδέει αυτόματα με μία λίστα εγκληματιών όπου τους ζητούν να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες. Το SMishing είναι ένα μήνυμα phishing που στέλνεται μέσω μηνύματος SMS.

Βλαβερό λογισμικό - Malware


Ο όρος προέρχεται απο τον συνδυασμό των συνθετικών λέξεων MALicious (βλαβερό) και softWARE (λογισμικό).

Βλαβερό λογισμικό – Malware,
πρόκειται για λογισμικό που μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του χρήστη και του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Malware χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων οι ιοί (viruses) (προγράμματα τα οποία εισβάλλουν στον υπολογιστή σας και δημιουργούν ανεπιθύμητες παρενέργειες), τα σκουλήκια (worms) (ιός που αναπαράγεται διαμέσου των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών), οι Δούρειοι Ίπποι (trojan horses) (πρόγραμμα που εισέρχεται στον υπολογιστή μέσω διαδικασιών που μοιάζουν ακίνδυνες και δρα ως «κατάσκοπος» καταγράφοντας οτιδήποτε πληκτρολογείτε) και το Spyware (πρόγραμμα που προσκολλάται κρυφά σε προγράμματα που κατεβάζετε από το Διαδίκτυο. Αφού εγκατασταθεί παρακολουθεί τη δικτυακή σας δραστηριότητα).

Επίσης, ως Malware χαρακτηρίζεται και το λεγόμενο Scumware. To Scumware αλλάζει τον τρόπο, με τον οποίο βλέπετε τους ιστοχώρους που επισκέπτεστε. Αντικαθιστά το πραγματικό περιεχόμενο με διαφημίσεις από τους διαφημιστές scumware.

Τί είναι Dialers;


dialer

Οι dialers αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Δεν μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή μας ή τα αρχεία μας αλλά μπορούν να βλάψουν την ίδια μας την τσέπη με έναν πολύ ύπουλο τρόπο.

Ο dialer είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αναγκάζει τον υπολογιστή μας να συνδεθεί μ' άλλους servers απ’ ότι έχουμε εμείς οι ίδιοι ρυθμίσει και συνεπώς ο λογαριασμός του τηλεφώνου μας να αυξάνεται εκθετικά.

Όταν λέμε ότι ο υπολογιστής μας συνδέεται με άλλον server εννοούμε ότι συνδέεται με άλλον Πάροχο Υπηρεσιών Internet (ISP).

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι βρίσκεστε στην Θεσσαλονίκη και για να συνδεθείτε στο Internet πρέπει πρώτα να συνδεθείτε με τον server του Παρόχου, για παράδειγμα, που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Οι dialers φροντίζουν να αποτρέψουν αυτή την σύνδεση και έτσι εσείς συνδέεστε αυτόματα μ' έναν server σε μια άλλη πολύ μακρινή χώρα.

Από πού “κολλάω” έναν Dialer;

Οι περισσότεροι dialers βρίσκονται μέσα σε ιστοσελίδες με ροζ περιεχόμενο. Εάν βρίσκεστε σε μια τέτοια σελίδα και σας εμφανίσει ένα από τα πιο συνηθισμένα μηνύματα “No Signup – No Credits Card” και μετά σας ζητήσει να επιλέξετε από ποια χώρα συνδέεστε ή με τι τύπου σύνδεση μπαίνετε στο internet, τότε είναι βέβαιο ότι η σελίδα περιέχει dialer.

Πώς καταλαβαίνω ότι έχω κολλήσει Dialer;

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να το καταλάβατε :

1) Αν αφού πατήσετε το κουμπί με τον τύπο σύνδεσης που έχετε ή από ποια χώρα μπαίνετε στο Internet και κατά έναν περίεργο τρόπο αποσυνδεθείτε από το Internet, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κολλήσατε έναν dialer. Ο dialer σάς αποσυνδέει αυτόματα και την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο Internet, θα συνδεθείτε μ' έναν άλλον server μιας άλλης χώρας.

2) Μερικοί dialer δημιουργούν συντομεύσεις των σελίδων ή των προγραμμάτων με τα οποία μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο των σελίδων, στην επιφάνεια εργασίας σας και στο μενού της έναρξης.

3) Αφού δεν έχετε καλέσει κανέναν διεθνή αριθμό από το σταθερό σας τηλέφωνο, ο λογαριασμός του τηλεφώνου σας περιέχει χρεώσεις για διεθνείς κλήσεις.

Θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίγετε τον Internet Explorer.
  2. Από το μενού του Internet Explorer πατάτε Εργαλεία και μετά Επιλογές Internet.
  3. Στο πλαίσιο διαλόγου που θα σας εμφανίσει επιλέγετε την καρτέλα Συνδέσεις.
  4. Μόλις πατήσετε την καρτέλα Συνδέσεις θα σας εμφανιστεί το παραπάνω παράθυρο. Αν για παράδειγμα έχετε σύνδεση από κάποιον πάροχο και πάνω ή κάτω από την σύνδεση σας εμφανιστεί μια άλλη σύνδεση, τότε έχετε κολλήσει έναν dialer και θα πρέπει να διαγράψετε την σύνδεση (στην συγκεκριμένη περίπτωση ο dialer είναι ο “MyConnection”).

Πώς μπορώ να προστατευθώ από τους Dialers;

1) Ευτυχώς σήμερα μπορούμε να προστατευθούμε από τους dialers. Μπορούμε να πάμε στον ΟΤΕ και να κάνουμε φραγή διεθνών κλήσεων. Βέβαια αυτή η λύση για ορισμένους ανθρώπους αποτελεί και εμπόδιο, αλλά αποτελεί τη μοναδική, προς στιγμήν, σίγουρη λύση. Οι δύο επόμενοι τρόποι αποτελούν τρόπους προστασίας αλλά δεν είναι απόλυτοι.

2) Αν δείτε στις Συνδέσεις σας και άλλη σύνδεση εκτός από αυτήν που έχετε, θα πρέπει οπωσδήποτε να την διαγράψετε. Για να την διαγράψετε, θα πρέπει να την επιλέξετε μ' ένα απλό κλικ του ποντικιού πάνω σ’ αυτήν και μετά να πατήσετε το κουμπί Κατάργηση που υπάρχει στα δεξιά του παραθύρου. Πολύ σημαντικές είναι και οι τρεις επιλογές που βρίσκονται ακριβώς από κάτω. Ας δούμε λοιπόν τι κάνει η καθεμία.

Να μην γίνεται ποτέ κλήση μιας σύνδεσης

Εάν έχουμε “τσεκαρισμένη” αυτήν την επιλογή και κάνουμε διπλό κλικ πάνω στο εικονίδιο του Explorer (χωρίς να έχουμε συνδεθεί στο Internet ακόμη), θα μας εμφανίσει το μήνυμα «Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση της σελίδας». Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε κλήση και αν πραγματοποιηθεί, θα πραγματοποιηθεί ηθελημένα και ελεγχόμενα.

Να γίνεται κλήση όποτε δεν υπάρχει μια σύνδεση δικτύου

Εάν έχουμε “τσεκαρισμένη” αυτήν την επιλογή και διπλοπατήσουμε πάνω στο εικονίδιο του Explorer, αυτόματα θα μας εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο σύνδεσης. Αν πατήσουμε “Κλήση” απ' αυτό το παράθυρο (σε περίπτωση που έχουμε κολλήσει έναν dialer) ο υπολογιστής μας θα συνδεθεί μ' έναν server σε μια άλλη χώρα. Θα δούμε ότι το παράθυρο που έχει εμφανιστεί θα περιέχει τον κωδικό μας, το όνομα της σύνδεσή μας και τον κωδικό πρόσβασή. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον dialer από το να μας συνδέσει σ' έναν άλλον server.

Να γίνεται πάντα κλήση της προεπιλεγμένης σύνδεσης

Αν έχουμε “τσεκαρισμένη” αυτήν την επιλογή και ανοίξουμε τον Explorer θα μας εμφανίσει ένα παράθυρο το οποίο θα λέει ότι η ιστοσελίδα (αν έχουμε επιλέξει κάποια σελίδα ως αρχική σελίδα) που ζητήσαμε δεν είναι διαθέσιμη για εργασία χωρίς σύνδεση και θα μας παροτρύνει να πατήσουμε το κουμπί Σύνδεση. Αν πατήσουμε Σύνδεση, θα μας εμφανίσει το παράθυρο που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Η πιο σωστή επιλογή είναι η πρώτη για να μπορούμε (όσο μπορούμε) να ελέγχουμε την σύνδεσή μας.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα (anti-Dialer) τα οποία “εξειδικεύονται” πάνω στον εντοπισμό και στον καθαρισμό του υπολογιστή σας από τους dialers. Δυστυχώς νέοι dialers κατασκευάζονται συνεχώς και παράλληλα εξελίσσονται αλλάζοντας “πατέντες” κατασκευής και τρόπους μεταφοράς στον υπολογιστή μας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτά τα προγράμματα υστερούν να τους εντοπίσουν.

Σκεφτείτε ότι εάν δημιουργηθεί ένας νέος dialer, μέχρι την στιγμή που θα τον εντοπίσουν οι εταιρείες που φτιάχνουν anti-dialers, ο συγκεκριμένος dialer θα υπάρχει και θα μεταφέρεται στους υπολογιστές. Ένα τελευταίο μειονέκτημα αυτών των προγραμμάτων είναι ότι μέσα στην λίστα των, πιθανόν, dialers που θα έχουμε να εμφανίσει και την σύνδεσή μας. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι για να συνδεθούμε στο Internet χρησιμοποιούμε έναν dialer ο οποίο έχει δημιουργηθεί αυτόματα μόλις δημιουργήσαμε μια νέα σύνδεση.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο dialer που δημιουργήθηκε από εμάς δεν μπορεί να μας βλάψει, αλλά βέβαια τα anti-dialer προγράμματα δεν μπορούν να διακρίνουν ποιοι dialer κάνουν κακό και ποιοι όχι. Γι’ αυτόν το λόγο αν δεν γνωρίζουμε να χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους προγράμματα και δεν γνωρίζουμε πώς να δημιουργούμε νέες συνδέσεις Internet καλό θα ήταν να μην τα χρησιμοποιούμε.

Γιατί υπάρχουν οι Dialers;

Όταν άρχισαν να πρωτοεμφανίζονται οι ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικό στο Διαδίκτυο, για να έχουμε πρόσβαση σ’ αυτές θα έπρεπε να πληρώσουμε. Είτε με την πιστωτική μας κάρτα, είτε με κάποια επιταγή, είτε με κατάθεση ενός ποσού που επιθυμούσαν στον λογαριασμό τους. Οι χρήστες του Διαδικτύου, όμως, αυξάνονταν συνεχώς χωρίς να μπαίνουν σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα πληρωμής. Έτσι επινοήθηκαν οι dialers, η “άμεση πληρωμή” όπως θα λέγαμε. Οι περισσότερες ιστοσελίδες μετατράπηκαν σε ιστοσελίδες με “Δωρεάν πρόσβαση”, χρεώνοντας άμεσα τον λογαριασμό του τηλεφώνου μας μ' όσα θα πληρώναμε κανονικά αν κάναμε μια κλήση στο εξωτερικό. Ας μην ξεχνάμε επίσης και τις διάφορες διαφημίσεις (pop ups) που εμφανίζονται συνεχώς κατά την διάρκεια και μετά την επίσκεψής μας σε αυτές τις ιστοσελίδες, τα οποία φροντίζουν, αν κάνουμε κλικ πάνω τους να επιφέρουν κέρδη στις ιστοσελίδες και να αυξήσουν τον λογαριασμό του τηλεφώνου μας ακόμη περισσότερο.

Προς στιγμήν, ο μόνος σίγουρος τρόπος για να προστατευθούμε από τις επιπτώσεις ενός dialer είναι να κάνουμε φραγή διεθνών κλήσεων. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος προστασίας από dialer δεν μας προφυλάγει 100%. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι dialers εξελίσσονται συνεχώς και θα βρουν κάποια στιγμή τρόπο να παρακάμπτουν την φραγή που έχουμε κάνει.

Παράνομο ή επιβλαβές περιεχόμενο: υλικό παιδικής πορνογραφίας και παρενόχληση μέσω Διαδικτύου


Παιδική πορνογραφία

Είναι ευρέως γνωστό ότι η παιδική πορνογραφία είναι παράνομη και υπόκειται σε ποινικές κυρώσεις. Επιπλέον υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας από χώρα σε χώρα. Σε ορισμένες χώρες για παράδειγμα, ακόμη και η εν γνώση κατοχή παιδικής πορνογραφίας είναι έγκλημα (όπως στην Ισπανία). Εκτός από το υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο Διαδίκτυο σημειώνονται συχνά κρούσματα παιδοφιλίας. Το φαινόμενο του grooming (παιδόφιλοι, προσποιούμενοι ότι είναι έφηβοι, χρησιμοποιούν τα chat rooms για να προσελκύσουν παιδιά με σκοπό να τα κακοποιήσουν) είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δώσετε έμφαση στα παρακάτω:

• Το παιδί πρέπει να κατανοήσει ότι σε χώρους όπως τα chat room δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι για την ταυτότητα του άλλου. Επομένως πρέπει να αντιμετωπίζει τις διαδικτυακές γνωριμίες με αρκετή επιφυλακτικότητα, καθώς ακόμη και άτομα που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του μπορεί να έχουν σκοπό να το βλάψουν.
• Υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των συνομιλιών που πραγματοποιείτε στα chat room. Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να μπορέσετε να κάνετε κάποια καταγγελία στην περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να παρενοχλήσει το παιδί.
• Δεν είναι ασφαλές να δίνετε τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας σε ένα chat room. Άλλωστε αν κάποιος επιτήδειος γνωρίζει το κινητό τηλέφωνο, τη διεύθυνση κατοικίας και το σχολείο, ακόμη και αν το παιδί αποφασίσει να αποφύγει τη διαδικτυακή επικοινωνία, μπορεί εύκολα να εντοπιστεί στον φυσικό κόσμο.
• Οι γονείς οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για τις διαδικτυακές γνωριμίες των παιδιών τους ώστε όταν παρατηρήσουν κάτι ύποπτο να μπορέσουν να τα συμβουλέψουν αποτελεσματικά.

Παρενόχληση

Άλλη μια πτυχή του επιβλαβούς περιεχομένου έχει να κάνει με την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο. Η παρενόχληση στον κυβερνοχώρο προκύπτει όταν παιδιά ή έφηβοι παρενοχλούνται μεταξύ τους μέσω του Διαδικτύου ή μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών τεχνολογιών. Πρόκειται δε για μια εξελισσόμενη μόδα. Οι συμπεριφορές που μπορεί να προκύψουν περιλαμβάνουν: αποστολή κειμένων, e-mail ή άμεσων μηνυμάτων με κακό περιεχόμενο, τη δημοσίευση δυσάρεστων φωτογραφιών ή μηνυμάτων για άλλους σε ιστολόγια (blogs) ή άλλες ιστοσελίδες, τη χρήση του ονόματος ξένου χρήστη με σκοπό τη διάδοση φημών και ψεμάτων για κάποιον τρίτο (κλοπή ταυτότητας), νεκρές κλήσεις, προσβλητικά προφορικά μηνύματα.
Για να αποτρέψει αλλά και για να αντιμετωπίσει κανείς την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο πρέπει να παράσχει στα παιδιά του σωστή ενημέρωση πάνω στο θέμα και να καταστήσει σαφείς τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Φυσικά δεν χρειάζονται υπερβολές και απειλές. Με ψυχραιμία μπορεί κανείς να δείξει στα παιδιά ότι πρέπει να σέβονται ορισμένους κανόνες στο Διαδίκτυο για να μην θέσουν τον ίδιο τους τον εαυτό σε κίνδυνο. Όσο για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα περιστατικά ηλεκτρονικής παρενόχλησης, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές:

• Φυλάξτε τα αποδεικτικά στοιχεία. Αποθηκεύοντας τη συνομιλία ή ανιχνεύστε τα e-mails από τις κεφαλίδες για την προέλευση του αποστολέα.
• Προσπαθήστε να εντοπίσετε τον δράστη. Μπορεί να είναι από το οικείο περιβάλλον του παιδιού σας, μπορεί όμως να είναι και κάποιος άγνωστος. Επικοινωνήστε με τον πάροχό σας για να μπορέσετε να τον εντοπίσετε.
• Ανάλογα με τον δράστη επιλέγετε τον τρόπο που θα συμπεριφερθείτε στη συνέχεια. Αν το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό μιλήστε με σχολικούς συμβούλους, ζητήστε από το δράστη να σταματήσει ή αγνοήστε τον. Αν το περιστατικό είναι πιο σοβαρό καλό θα ήταν να παραπονεθείτε στον πάροχο e-mail ή κινητής τηλεφωνίας του δράστη.
• Τέλος μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στην ανοιχτή γραμμή Safeline (www.safeline.gr) ή στην αστυνομία.

Προστασία στο Internet Cafe


Ελληνικός καφές σε Internet Cafe

Τι πρέπει να προσέχουμε σε ένα Internet Cafe

  • "Σπασμένα" Games και Εφαρμογές

    Δυστυχώς, αρκετά Ιnternet Cafe κρατάνε τα ISO των παιγνιδιών και τους κωδικούς τους σε ένα pc για ασφάλεια ενθαρρύνοντας έτσι την πειρατεία.

  • Ασφάλεια και Αδιακρισία

    Μην κάνετε το λάθος και χρησιμοποιήσετε κωδικούς για email, msn και τα σχετικά.

    Δεν ξέρετε τι υπάρχει περίπτωση να τρέχει στο παρασκήνιο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μπορεί να ρυθμίσουν κακόβουλα έναν "key logger" (καταγραφέα πληκτρολόγησης) και δεν είναι επίσης λιγότεροι αυτοί που μπορεί “να περνάνε τυχαία και να κοιτάνε” την ώρα που πληκτρολογείτε τον κωδικό σας.. Άρα τα μάτια σας δεκατέσσερα.

  • Κατεστραμμένα Windows

    Δυστυχώς στα Net Cafe υπάρχουν ειδικά πακέτα των Windows, αφαιρώντας ευκολίες, επιλογές και υπηρεσίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλους σκοπούς(deleting, formating, hacking και τα συναφή).

    Δυστυχώς αυτά τα πακέτα μπορούν να παρακαμφθούν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Έτσι, κάποιος με την κατάλληλη γνώση μπορεί να κάνει format και να χειριστεί κατά βούληση τον υπολογιστή.

Συμβουλές προς Μαθητές


Συμβουλές ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου προς Μαθητές

Συμβουλές ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου προς Μαθητές

Αγαπητοί μαθητές:

• Μη δίνετε ποτέ προσωπικά σας στοιχεία και μην αποκαλύπτετε λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου.
• Μη γνωστοποιείτε μέσω του Διαδικτύου τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε αγνώστους.
• Μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε.
• Μην επιχειρείτε συναλλαγές μέσω του Διαδικτύου για την αγορά προϊόντων και μη δίνετε στοιχεία που αφορούν πιστωτικές κάρτες.
• Κατά την επίσκεψή σας στους διάφορους δικτυακούς τόπους μη συμπληρώνετε φόρμες με τα παραπάνω στοιχεία, όταν σας ζητούνται.
• Τα άτομα που γνωρίζετε στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι. Μπορεί να λένε ψέματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας.
• Μη δίνετε πληροφορίες που αφορούν τους φίλους σας, την οικογένειά σας ή το σχολείο σας σε άτομα που γνωρίζετε στο Διαδίκτυο.
• Μη συναντάτε μόνοι σας άτομα που γνωρίσατε από το Διαδίκτυο. Η συνάντηση πρέπει να πραγματοποιείται οπωσδήποτε σε δημόσιο χώρο και οι γονείς σας να είναι παρόντες.
• Να συζητάτε με τους δασκάλους σας, τους γονείς σας και με πρόσωπα που εμπιστεύεστε για τις δραστηριότητες σας στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίσετε οτιδήποτε περίεργο ή ασυνήθιστο.
• Να είστε επιφυλακτικοί ως προς την αποδοχή όσων διαβάζετε στο Διαδίκτυο ή αυτών που σας λένε οι άλλοι χρήστες του.
• Μη στέλνετε υλικό από το δικό σας υπολογιστή (φωτογραφίες, μουσική).
• Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι τα προϊόντα της πνευματικής δημιουργίας (Μουσική, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Video κλπ) προστατεύονται από τους νόμους και η διανομή τους μέσω του Διαδικτύου είναι παράνομη πράξη.
• Το ίδιο παράνομη πράξη θεωρείται και η διακίνηση προγραμμάτων υπολογιστών (Software) εκτός και αν ανήκουν στην κατηγορία του Ελεύθερου Λογισμικού (Open source software). Σε κάθε περίπτωση διαβάστε ή συμβουλευτείτε τους μεγαλύτερους όσον αφορά τους όρους χρήσης και τη δυνατότητα ελεύθερης διακίνησής του.
• Μη χρησιμοποιείτε άκριτα οποιοδήποτε πρόγραμμα βρίσκεται στο Διαδίκτυο. Δεν είναι όλα τα προγράμματα ασφαλή ακόμα και αν εμφανίζονται ως παιχνίδια. Ίσως περιέχουν προγράμματα Δούρειους Ίππους και ιούς που μπορεί να βλάψουν τον υπολογιστή σας.
• Μην ανοίγετε e-mail από άγνωστους αποστολείς με περίεργα θέματα (subject) ή χωρίς θέμα. Είναι πολύ πιθανό να περιέχουν ιούς.
• Προσοχή στα επισυναπτόμενα αρχεία. Πολλά απ’ αυτά είναι ιοί ή Δούρειοι Ίπποι και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον υπολογιστή σας.

Παιδιά και Ασφαλής Πλοήγηση


Παιδιά και Ασφαλής πλοηγήση

Αν είστε ανήλικοι και θέλετε οπωσδήποτε να γνωρίσετε από κοντά κάποιον διαδικτυακό φίλο, κανονίστε μια συνάντηση μόνο σε δημόσιο χώρο και με τη συνοδεία των γονιών σας ή κάποιου ενήλικου της απόλυτης εμπιστοσύνης της οικογένειάς σας.

  • Όταν μιλάμε με κάποιον στο Διαδίκτυο δεν είμαστε σίγουροι αν λέει αλήθεια.
  • Γι' αυτό δεν δίνουμε ποτέ τη διεύθυνση και το τηλέφωνό μας, ούτε το όνοµα του σχολείου ή τη φωτογραφία μας.
  • Εάν συναντήσουμε κάτι πραγματικά άσχημο στο Διαδίκτυο ή κάποιος χρήστης μας ενοχλήσει, ενημερώνουμε τους γονείς μας.
  • Προσέχουμε τους ιούς. Κρύβονται σε Ε-mail, αρχεία που βρίσκουμε στο Διαδίκτυο, ακόμη και σε Cd!
  • Δεν είναι σωστό να στέλνουμε τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας του μπαμπά ή της μαμάς ή τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού της οικογένειας.
  • Δεν πρέπει να λέμε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού που έχουμε στο Διαδίκτυο, ούτε τους κωδικούς του E-mail μας (διότι θα μπορούσε να προσφασιστεί ότι είναι εμείς ή να διαβάσει τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα).
  • Προσέχουμε πολύ τα δώρα που θέλει κάποιος να μας κάνει στο Διαδίκτυο, μπορεί να είναι κάποιο κόλπο.
  • Πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουμε τους κόμβους που είναι «Άνω των 18 ετών». Οι προειδοποιήσεις υπάρχουν για να μας προστατέψουν. Οι κόμβοι για τους ενήλικους μπορεί ορισμένες φορές να μας κοστίσουν πολύ ακριβά, γιατί κρύβουν ιούς και dialers.
  • Δεν κάνουμε κλικ σε συνδέσμους του Διαδικτύου που υπάρχουν σε ηλεκτρονικά μηνύματα και δεν ανοίγουμε αρχεία συνημμένα σε ηλεκτρονικά μηνύματα που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε.
  • Το ίδιο ισχύει και για το κατέβασμα αρχείων από κόμβους του Διαδικτύου. Είναι πολύ πιθανόν να μεταδοθεί ιός στον υπολογιστή μας.

Πάντως, καλό θα είναι να ελέγχουμε όλα τα αρχεία και μηνύματα που λαμβάνουμε για ιούς, ακόμα και αν προέρχονται από γνωστούς μας, με τα ειδικά προγράμματα προστασίας που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Συνήθεις καταγγελίες στο Tμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Tμήμα δίωξης Ηλεκτρονικου Εγκλήματος για εγκληματικές πράξεις που γίνονται μέσω Διαδικτύου και τιμωρούνται από τη νομοθεσία.

Οι εγκληματικές πράξεις που συνήθως καταγγέλλονται είναι:

1. Παιδική πορνογραφία (Ιστοσελίδες –chatroom με σκοπό την διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας – αποπλάνηση ανηλίκων).

2. Απάτες μέσω Διαδικτύου (Ισπανικό Λόττο - Νιγηριανές επιστολές - Εικονικές Δημοπρασίες κ.ά.)

3. Cracking (ψηφιακοί βανδαλισμοί-Deface και άλλα)

4. Διακίνηση ή Πειρατεία Λογισμικού (on-line πώληση Μp3 και κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και λογισμικού)

5. Απάτες με πιστωτικές κάρτες μέσω Internet (Ηλεκτρονικές Αγορές on line μέσω ιστοσελίδων απατηλών-χρέωση πιστωτικών καρτών εν αγνοία του κατόχου)

6. Διακίνηση ναρκωτικών. (On-line αγορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών)

7. Συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέσω Διαδικτύου(Δημοσίευση ερωτικών φωτογραφιών και προσωπικών στοιχείων εν αγνοία των θυμάτων)

8. Εκβίαση – Απειλές μέσω Internet

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επικοινωνήσει με το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απευθύνεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, Τ.Κ. 115 22 Αθήνα, ή στο τηλέφωνο 210-64.76.000 καθώς και στο τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκληματος Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 326, Τ.Κ. 541 21, Θεσσαλονίκη ή στο τηλέφωνο 231-03.88.370-5

Όπλα αναισθητοποίησης Electric gadgets: φθηνή ηλεκτρική ισχύς

Όπλα αναισθητοποίησης είναι τρομακτικό Electric Gadgets, αλλά και αρκετά ισχυρό.

Ενώ με την εξουσία των εκατοντάδων χιλιάδων βολτ με ένα κλικ του διακόπτη, μπορείτε πραγματικά να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε σούπερ κακούς.

Αυτή η ειδική Electric Gadget παρουσιάζει το STUN Gun με εκπληκτικό βολτ δυναμικό της μέχρι 750.000 βολτ και είναι εξαιρετικά φθηνές ... πω, $ 13.

Μερικές φορές ακούμε πώς οι άνθρωποι συγκρίνουν τρέχουσες τιμές του σκληρού δίσκου ή USB flash drives, σπάζοντας το αποδώσουμε σε κάθε πόσα GB ή MB κόστος σας.

Θα ήταν πραγματικά να αξίζει τα χρήματά σας με αυτό το STUN Gun ... Ας κάνουμε ένα γρήγορο υπολογισμό και τη συντηρητική διαμονή.

Από αυτό το ηλεκτρικό gadget προβλέπει μεταξύ 200000-750000 βολτ, θα χρησιμοποιήσουμε το χαμηλότερο ποσό.

$ 13 για 200.000 βολτ ... 15.384 Volts κάθε δολάριο, ή 153,84 βολτ κάθε δεκάρα. Sounds like a good price to me. Ακούγεται σαν μια καλή τιμή για μένα.

.Αυτό είναι περίπου φθηνή ηλεκτρική ενέργεια.

Να θυμάστε: όπλα αναισθητοποίησης δεν είναι παιχνίδια.

Έχουν δημιουργηθεί για την προστασία και επίσης παράνομες στις περισσότερες από λίγες μόνο θέσεις, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα το χρησιμοποιήσει υπεύθυνα και νόμιμα.

Προϊόν: Πλεόνασμα υπολογιστές μέσω: GearDiary

8. Sonic Grenade Sonic Χειροβομβίδα


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φάρσα φίλους ή συνεργάτες σας, ένας τρόπος μπορεί να ξυπνήσει ένα δυνατό ξυπνητήρι, χρησιμοποιώντας το Sonic Χειροβομβίδα.

Όπως το αθώο θύμα κοιμάται, να παρεισφρήσουν σαν κομμάντος στο δωμάτιο.

Μπορείτε να τραβάτε το έναυσμα για αυτό το ηχητικό χειροβομβίδα, που ρίχνει στο κρεβάτι με τον φίλο σου, και να καλύψει από απόσταση ακοής.

Τα δυνατά, μετά τη διάτρηση συναγερμός θα τους ταχύτερα από οποιοδήποτε στερεοφωνικό, τύμπανα, ή η μητρική θα μπορούσε.

Τα αλιεύματα - να υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σταματήσει η τρέλα: αντικαταστήσει το pin του χειροβομβίδα.

Επομένως, σας παρακαλώ να διασφαλίσουμε ότι δε βάζω κατά λάθος.

Ακριβώς όπως το τέλος του κόσμου USB Hub, δεν θέλετε να συλληφθούν με αυτό το gadget στο αεροδρόμιο ή ακόμη χειρότερα - μια τράπεζα.

. Μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας εδώ.

The Sonic Grenade

DIGIMON D-3 Digivice

DIGIMON D-3 Digivice


Από 6 έως επιλέγουν - 1 παρέχονται.
Batteries included. Μπαταρίες περιλαμβάνονται.
Colours may vary. Χρώματα μπορεί να διαφέρουν.
Περιλαμβάνει 2 built-in mini games.
Τώρα μπορείτε να ταξιδέψετε στον κόσμο με DIGIMON chosenDigimon σας.
Μόνο η Digi-προορίζονται παιδιά να χρησιμοποιούν το D-3 Digivice στο theDigiworld!
Σιδηροδρομικός τον χαρακτήρα σας με το βηματόμετρο, στη συνέχεια συνδέστε withyour φίλους Digivice / DIGIMON Digi-για νέες μάχες.