Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓO και η τσαμπουκάδες οπούς ο Δημήτρης βερεσές

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓO
και η τσαμπουκάδες οπούς ο Δημήτρης βερεσές

έχετε δίκιο άλλα όταν βρίζετε και πετάγατε τους πάσσαλος ενώ η προηγούμενες δημοτικές αρχές έτρωγαν γλειφιτζούρια ήταν καλά

ξανά πήρατε αναβολή για του χρόνου φερτέ και μερικούς ψευδομάρτυρες για τον Δημήτρη βερεσέ που τον έχουν καταγράψει τα τοπικά κανάλια σε όμορφες σκηνές
τη να πω ήσαστε ρεχα χα




ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓO

ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΓO



Το κτίσμα του «ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ» και ο περιβάλλων χώρος του, έχουν κηρυχθεί διατηρητέο ιστορικό μνημείο με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, το έτος 2001.
Πρόσφατα ο ιδιοκτήτης ομόρου ακινήτου Φώτιος Αργυρόπουλος εστράφη κατά του Δήμου Κορώνης με ασφαλιστικά μέτρα νομής, διεκδικώντας τη νομή του 1/3 εξ αδιαιρέτου του ως άνω ακινήτου.
Όμως για λόγους δικονομικούς η απόφαση αυτή που ήταν ευνοϊκή για τον ιδιοκτήτη, δεν ισχύει πλέον και αναμένεται η άσκηση τακτικής αγωγής για το θέμα αυτό από τα αντίδικα μέρη.
Η Κίνηση για το πρόβλημα αυτό είχε ενημερώσει εγκαίρως τη Δ/νση Πολεοδομίας και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Καλαμάτας με αποτέλεσμα με απόφαση της πρώτης να χαρακτηριστεί αυθαίρετη η περίφραξη από μεταλλικούς σωλήνες ράμπας που είχε τοποθετήσει ο επίδοξος «καταπατητής» στα όρια του περιβάλλοντος χώρου του Ανεμόμυλου και να κατεδαφιστεί, η δε Αρχαιολογία να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα και μελέτη των στοιχείων της κατασκευής του κτίσματος του Ανεμόμυλου προκειμένου να κρίνει και να αποφασίσει για το χαρακτηρισμό του ως αρχαιολογικού μνημείου και του οικοπέδου ως αρχαιολογικού χώρου.
Συνεχίζονται οι ενέργειες της Κίνησής μας για το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα , έχουμε αποστείλει 2 έγγραφα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, τόσο στην Υπηρεσία Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων όσο και στην Υπηρεσία Κλασικών αρχαιοτήτων, επισημαίνοντας , ότι εκτός του Ανεμόμυλου, στον περιβάλλοντα χώρο του υπάρχουν "μπαζωμένα" αρχαία μνήματα, τα οποία θα πρέπει να εντοπιστούν, να χρονολογηθούν και να αναδειχθούν μαζί με το κτίσμα του ανεμόμυλου και να χαρακτηριστεί ο χώρος αρχαιολογικός.
Για το θέμα αυτό περιμένουμε τις απαντήσεις των ανωτέρω υπηρεσιών.

Σχετικά με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης δεν υπάρχει κάτι νεώτερο.Δηλαδή, μετά την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας περί λήψεως ασφαλιστικών μέτρων που εκδόθηκε μετά από αίτηση του Φωτίου Αργυρόπουλου, ομόρου ιδιοκτήτη, με την οποία αναγνωρίστηκε η προσωρινή νομή στο ακίνητο του Ανεμόμυλου στο 1/3 εξ αδιαιρέτου αυτού, δεν ασκήθηκε τακτική αγωγή από αυτόν ή το Δήμο Κορώνης για το θέμα αυτό και συνεπώς σύμφωνα με το νόμο δεν ισχύει πλέον η απόφαση αυτή.
Επομένως μέχρι την άσκηση τακτικής αγωγής από τους αντίδικους και την έκδοση απόφασης επ'αυτής , το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ανεμόμυλου και του περιβάλλοντα χώρου παραμένει το ίδιο, όπως ήταν πάντοτε δηλαδή, ιδιοκτησία του ιστορικού Δήμου Κορώνης.

Μετά τη νεα αναβολή για τον Οκτώβρη του 2008 το Δ.Σ. της Κίνησης απεφάσισε όπως παρέμβει στο δικαστήριο υπέρ του Δήμου

είχα κάνει πάρτι και το 2007 στο Αβέρωφ

Μέτα τον οαεδ και ενώ η φωτιές έκαιγαν τα πάντα το 2007 ο Γιώργος έκανε παρ τι στο Αβέρωφ
δύστυχος τάρα θα κανό πάρτι στο μπούζι του Ναυπλίου και γαμήλιου ταξίδι στην Ακρόπολη
ει χα χορέψει και στην Ακρόπολη και στο άγνωστο στρατιώτη
χα χα χα ζηλεύεται ου τα τάματα σκούπα σαι ταν πα πα γιαυριδεεεεεεεεεσσσσσσ

<span class=Πατίτσας - Χρουσαλά είχαν κάνει πάρτι και το 2008 στο Αβέρωφ">