Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008


Ο αρραβώνας έχει σαν σκοπό την γνωριμία των δυο οικογενειών. Αν και σαν θεσμός τείνει να εξαφανιστεί, παραμένει ως έθιμο και είναι, βέβαια, μια καλή ευκαιρία για γλέντι!


Είτε απλώς σας αρέσει να κρατάτε τις παραδόσεις, είτε το κάνετε για χάρη των γονέων σας, είτε το θεωρείτε αναπόσπαστο κομμάτι της πορείας προς το γάμο, ο αρραβώνας έχει και αυτός τους κανόνες του.


Καταρχήν, στον αρραβώνα παραβρίσκονται τουλάχιστον όλοι οι συγγενείς πρώτου βαθμού και από τις δυο


οικογένειες και ο κουμπάρος. Καθώς ο αριθμός των καλεσμένων είναι σχετικά μικρός, παραδοσιακά ο αρραβώνας γίνεται στο σπίτι της νύφης, ή σε κάποιο κέντρο ή εστιατόριο.
Εάν ο αρραβώνας γίνει στο σπίτι, εκτός από τα στρωμένα τραπέζια για το φαγοπότι που θα ακολουθήσει, σε περίοπτη θέση βάζετε ένα τραπεζάκι στρωμένο με λευκό τραπεζομάντιλο, επάνω ακουμπάτε ένα δίσκο με κουφέτα και ένα εικόνισμα. Όταν φτάσει ο γαμπρός, θα ακουμπήσει στο δίσκο το κουτάκι με τις βέρες.
Όταν καταφτάσουν όλοι οι καλεσμένοι, ο κουμπάρος περνά τις βέρες στους μελλόνυμφους στον παράμεσο τους αριστερού χεριού. Η ευλογία της εκκλησίας δεν είναι απαραίτητη στον αρραβώνα, αλλά προαιρετική. Τέλος, οι συγγενείς του γαμπρού δίνουν στη νύφη για δώρα κοσμήματα από χρυσό.
Εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε μπομπονιέρες και να τις μοιράσετε συμβολικά στους συγγενείς σας. Συνήθως αυτές περιλαμβάνουν κάποιο αναμνηστικό με τα αρχικά των μελλονύμφων, π.χ. ένα κεραμικό, ένα λουλούδι ή ασημένιο κουτάκι.
Μετά τον αρραβώνα αρχίζουν τα τηλέφωνα … και μαζί ένας γολγοθάς ερωτήσεων! Ορίσατε ημερομηνία; Ποιοι είναι οι κουμπάροι; Πως σου φέρθηκε η πεθερά; Και… και… και…!
Και ξαφνικά σας πιάνει πανικός , πως θα ετοιμάσω το γάμο μου; Τι νυφικό θα βάλω; Πως θα κάνω τα μαλλιά μου; Γλέντι τρικούβερτο ή δεξίωση με catering;
Μην αγχώνεστε! Απολαύστε την γλυκιά περίοδο του αρραβώνα και σιγά σιγά ακολουθώντας τις προτάσεις μας θα οδηγηθείτε στη μεγάλη μέρα, χωρίς να το καταλάβετε, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση και προπάντων χωρίς να παραλείψετε το παραμικρό.

Η υποδοχή των ηρώων


Επέστρεψε το μεσημέρι του Σαββάτου στη χώρα μας η ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, με τους αθλητές και τις αθλήτριές μας να μεταφέρουν στις αποσκευές τους 24 μετάλλια (5 χρυσά, 9 αργυρά, 10 χάλκινα), που αποτελούν την καλύτερη συγκομιδή της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης.


Στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" διοργανώθηκε τελετή υποδοχής, παρόντος του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος βράβευσε τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, καθώς και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Σταύρου Δουβή, ο οποίος βράβευσε την Ανθή Καραγιάννη.


Απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής αποστολής, ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: "Μιλήσατε με έργα. Κάνατε την Ελλάδα υπερήφανη. Είστε η περίτρανη απόδειξη ότι οι επιτυχίες είναι εφικτό να κατακτηθούν μόνο με τον κόπο, τον ιδρώτα και το μόχθο. Μας συγκινήσατε βαθιά και σας ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας. Σας εύχομαι ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Αποδείξατε με την αξία σας, ότι μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, μπορεί να ανέβει τόσο ψηλά".
με αγάπη και πάντα επιτυχίες μπράβο παΐδια

Πολλοί στρατιώτες στο νοσοκομείο που τσιμπήθηκαν από τσιμπούρια

Δεκάδες περιστατικά με στρατιώτες που τσιμπήθηκαν από τσιμπούρια παρατηρούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι διεξάγεται αυτήν την εποχή η προγραμματισμένη άσκηση «Χαλύβδινος Θώρακας», με πολλές μονάδες να αναπτύσσονται σε θέσεις μάχης. Πηγές του υπουργείου Άμυνας επισημαίνουν στη zougla .gr πως 131 στρατιώτες έχουν εμφανιστεί από τη Δευτέρα που μας πέρασε στα Νοσοκομεία της Θράκης με τσιμπήματα από τσιμπούρια. Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Ιωάννης Καβαρατζής, κάνει λόγο για 34 περιστατικά που προσήλθαν αυτήν την εβδομάδα. Πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξηγούν πως πρόκειται για τσιμπήματα κοινού τσιμπουριού που δεν προκαλούν ανησυχίες. Επισημαίνεται πως τους τελευταίους μήνες έχει κάνει την εμφάνισή του στη Θράκη τσιμπούρι που μεταφέρει θανατηφόρο ιό, που προκαλεί τον Κριμαϊκό Πυρετό.

ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΨΑΡΙ ΛΑΓΟΚΕΦΑΛΟΣ ... ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Σε δύο διαφορετικές περιοχές της χώρας, στον κόλπο του Αργολικού στη Μεσσηνία και στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας στην Καβάλα, έκανε την εμφάνισή του το θανατηφόρο ψάρι λαγοκέφαλος, προκαλώντας αναστάτωση σε ψαράδες και κατοίκους.
Το άκρως επικίνδυνο ψάρι που εντοπίστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στη χώρα μας, και συγκεκριμένα τη Ρόδο, περισυνέλλεξαν και στις δύο περιπτώσεις ψαράδες, ενημερώνοντας στη συνέχεια τις αρμόδιες αρχές.
Στην περίπτωση της Νέας Ηρακλείτσας δε, επιστήμονες του τεχνικού Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών της Νέας Περάμου κατάφεραν να το παγιδεύσουν και να το μεταφέρουν ζωντανό σε δεξαμενή του Ινστιτούτου, ώστε να το μελετήσουν και να συλλέξουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του.
Οι ιχθυολόγοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον και εγρήγορση το φαινόμενο επανεμφάνισης στη χώρα μας του τοξικού ψαριού, το οποίο μεταναστεύει από τον Ινδικό ωκεανό σε θερμά νερά, όπως της Μεσογείου.
Ο λαγοκέφαλος έχει μήκος περίπου 70 εκατοστά και βάρος 1.200 γραμμάρια, και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος αφού περιέχει νευροτοξίνη, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο σε όποιον τον καταναλώσει

έκτες περπάτησα 22 χιλιόμετρα


το Μονό παράπονο μου είναι ότι μου αίρεση που περπάτησα 22 χιλιόμετρα
άλλα δεν μου άρεσε ότι έπρεπε κάποιοι άνθρωποι
να κάνουν 1 χιλιόμετρο για να φάνε ένα σουβλάκι
από το μοναστήρι
η μονάχοι έκαναν καλά που έδιναν μπουκάλια με νερό
και αξίζουν ένα μεγάλο ευχάριστο
άλλα ο αρχιεπίσκοπος αν δεν μπορεί να φέρει πολλά μαγαζιά
τουλάχιστον να φέρουν μια καντίνα ώστε κάποιοι άνθρωποι
να μπορούν να πιουν ενά νερό η να φάνε κάτι
να υπάρχει ένα ασθενοφόρο
και η αστυνομία να μην φωνάζει Μονό για την κινητή καντίνα
παρ το και φύγε ενώ 10 άτομα να τρώνε σουβλάκια
και να λένε το μαγαζί έκλεισε
ενώ περισσή υπήρχε αστυνομικός στην εκκλησία
φέτος παίζαμε τα σπρωξίματα
ενώ περισσή υπήρχαν κάποια μαγαζάκια φέτος τίποτα
άλλα φέτος χάρηκα που με λίγη βροχή και λίγο κριό περπάτησα
22 χιλιόμετρα για σε να Αγγελική σ αγαπώ