Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

agios valentinos





σήμερα είναι η γιορτή τον ερωτευμένων
του άγιο Βαλεντίνου
όλοι να κάνετε δώρα
εγώ δύστυχος δεν κανό δώρα ούτε και έχω πάρει πότες
εκτός δεν φτάνει που δεν με θέλει και από πάνω
πρέπει να είσαι άντρας για να τα βάλεις με γυναίκα
μην με ξανά κοιτάξεις για τι θα σου σπάσω τα μούτρα
και άλλα τόσα λόγια
σκεφτούμε και εγώ να παντρευτώ άλλα φοβάμαι ότι
ο έρωτας η αγάπη και τα σ αγαπώ μου έκαψαν τα όνειρα
χρόνια πολλά σε όλους

Αποκατάσταση με «παρθενορραφή»



Παγιδευμένες ανάμεσα στις ελευθερίες των ανοιχτών δυτικών κοινωνιών και τις αυστηρές παραδόσεις της οικογένειάς τους, νεαρές μουσουλμάνες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καταφεύγουν σε πλαστικές αποκατάστασης της παρθενίας τους, ενώ έμελλε στην πατρίδα της Γαλλικής Επανάστασης και του Μάη του '68 να χρεωθεί ένα μεγάλο «φάουλ» όταν δικαστήριο ακύρωσε γάμο ζευγαριού Γάλλων μουσουλμάνων επειδή η νύφη δεν ήταν παρθένα, όπως είχε ισχυριστεί.

Μια απλή επέμβαση διάρκειας περίπου 30 λεπτών με μια μικρή ημικυκλική τομή, καμιά δεκαριά ράμματα και «κόστος» γύρω στα 3.000 ευρώ στη Γαλλία μπορεί σε πολλές γυναίκες να δίνει το κλειδί για μια νέα ζωή. Σύμφωνα με στοιχεία των γυναικολόγων, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μουσουλμάνες ζητούν πιστοποιητικά αγνότητας ώστε να μπορούν να παρέχουν και «απτές» αποδείξεις για την παρθενία τους.

Κατ' επέκταση, έχει δημιουργηθεί ζήτηση για επεμβάσεις υμενοπλαστικής, οι οποίες, αν γίνουν όπως πρέπει, δίνουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη «ψευδαίσθηση», δεν αφήνουν ίχνη και αποκαθιστούν ακόμα και το... εφέ της κολπικής αιμορραγίας, που σε κάποιες παραδόσεις αποτελεί την πεμπτουσία της πρώτης νύχτας κάθε γάμου. Οπως είναι φυσικό, υπηρεσίες «αποκατάστασηαγνότητας. com» διαφημίζονται ευρέως στο Διαδίκτυο με προσφορές πακέτων «ιατρικού τουρισμού» σε χώρες όπως η Τυνησία.

Εξίσου φυσικό είναι να μην υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, αφού επεμβάσεις τέτοιου τύπου γίνονται κυρίως σε ιδιωτικές κλινικές και δεν καλύπτονται από τους ασφαλιστικούς φορείς.

Το θέμα όμως απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα στη Γαλλία όταν πριν από δύο εβδομάδες δικαστήριο της Λίλης ακύρωσε γάμο ζευγαριού μουσουλμάνων επειδή η γυναίκα δεν ήταν παρθένα, χωρίς να γίνεται αναφορά σε θέματα θρησκευτικής παράδοσης, αλλά με την επίκληση της αθέτησης συμβολαίου επειδή εκείνη είχε παρουσιαστεί στον μέλλοντα σύζυγό της ως παρθένα.

Επειδή όμως η Γαλλία είναι μια δυτική δημοκρατική χώρα, είναι αναπόφευκτο στην κουβέντα να μπαίνουν ζητήματα όπως ο βαθμός στον οποίο θέματα πίστης μπορούν να διεισδύουν στην καθημερινή ζωή, οι συνθήκες που μπορεί να υπαγορεύουν τη διάλυση ενός γάμου και το μέγα θέμα της ισότητας των δύο φύλων.

(Πηγή: «New York Times»