Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Taser Shockwave της 6-shooter Χάρι Κάλαχαν κάνει να μοιάζει σαν πριγκίπισσα


Ένα από τα bennies της εργασίας για το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα είναι οι συμβάσεις που καταβάλλονται σε λίπος δημιουργικά σκοτώνουν, ακρωτηριάζω αχρηστεύω ή άλλως το κακό-doers du jour.
Εδώ για να δοθεί απάντηση στο πανάρχαιο ερώτημα, «τι θα μπορούσε να μειωθεί αν όλοι σε μια συγκεκριμένη περιοχή στο έδαφος κατά το πάτημα ενός κουμπιού;"
έρχεται το Taser Shockwave.
Η πρώτη (ροφώ) γενιά Taser απομακρυσμένη περιοχή άρνηση συστήματα αποτελείται από Taser 6-shooter ενότητα καλύπτει ένα 20-σε βαθμό τόξου 25-ποδιών.

Καλύτερο απ 'όλα, να μπορούν να daisy-αλυσοδεθεί σε μια φαινομενικά ατελείωτη σειρά από ζεστό νευρο αδιαθεσίας μυϊκή δράση.

Shockwave Το σύστημα θα κυκλοφορήσει για τα δοκιμαστικά στα τέλη του τρέχοντος έτους με σχέδια για την απελευθέρωση τομέα κάποτε το 2008.

Δείτε το βίντεο παρακάτω σύνδεση για μερικά από τα γλυκά που μυ convulsing διασκέδαση.


Διαβάστε - Taser Shockwave
Διαβάστε - Βίντεο

Το Taser


Αδυναμία να ακολουθήσει αυτή τη δήλωση με την οποία επισημαίνεται το πλέον διάσημο ηλεκτρονικά παιχνίδια Taser όπλο, ειδικά δώρα για τα παιδιά.

Αυτό το γοητευτικό παιχνίδι ξεκινά ηλεκτρόδια για το στόχο με ταχύτητα 50 m / s και μέγιστη απόσταση 7 μέτρα, τότε δίσκους του θύματός του, στέλνοντας μια σειρά από κρίσεις σε 50 000 V / 2 mA για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα.

. Το πρόσωπο που καταρρέει προς το έδαφος, προσωρινά παραλύσει σε μια έντονη μυϊκή πόνο. Το ηλεκτρικό σήμα που απέστειλε η Taser παρεμβαίνει στην T κύμα του νευρικού συστήματος, η οποία είναι ιδιαίτερα depolarization της καρδιακής κοιλίες, στιγμή της ευπάθειας του κύκλου της χτυπά

αλλά ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη πάνω από 200 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Here is a list of victims in 2006. Εδώ είναι ένας κατάλογος των θυμάτων κατά το 2006.

Διεθνής Αμνηστία, Raidh, η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (UN), το Σύνδεσμο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διαμαρτύρονται ζητώντας ένα μορατόριουμ για τα όπλα, εκκρεμεί μία σοβαρή και ανεξάρτητη μελέτη, η οποία σήμερα είναι ανύπαρκτη. Οι περισσότερες από 4 000 όπλα έχουν ήδη διανεμηθεί σε ΗΠΑ και χωροφύλακες της αστυνομίας, καθώς και άλλες εντολές είναι διαθέσιμες.

Τον Αύγουστο του 2006, στην κινητοποίηση των βουλευτών δεν ειδοποιούνται οι ενώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απονεμήθηκε το βαθμό του Taser όπλο στην 4η κατηγορία, όπως και το 357 Magnum, για παράδειγμα.

. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία Taser είναι πολύ δραστήρια.

Από τη μία πλευρά, αυτή την επίθεση η Διεθνής Αμνηστία και το Raidh στη δικαιοσύνη.

Έχασε την αγωγή κατά της Αμνηστίας και η δεύτερη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από την άλλη πλευρά, αναπτύσσει νέα όπλα και αρνείται την προσφορά των tasers.

Υπάρχει μια πιο ισχυρή στρατιωτική έκδοση (50 000 V / 2,7 mA), και πρόσφατα μια δημόσια προέκυψαν: το Stop-C2 (στη φωτογραφία).

Είναι λιγότερο ισχυρό από το μεγάλο αδελφό της X-26, αλλά εξίσου αποτελεσματικό με Taser.

Πράγματι, οι προδιαγραφές του C2, που βρέθηκαν στην ιστοσελίδα δείχνουν Taser εξουσία ακριβώς το ίδιο με το Χ-26.

. Μόνο ο αριθμός των παλμών που αποστέλλονται ανά δευτερόλεπτο το οποίο είναι λίγο μικρότερο.

Το πεδίο εφαρμογής (4,5 m αντί για 6 ή 7 m), και το μικρό βάρος και συμπαγές (πέρα από το κέλυφος ροζ ή λεοπάρδαλη) επίσης διαφοροποιούν την Taser.

Πολύ κοντά στο μεγάλο αδελφό, το X-26 Taser, ένα όπλο από την 4η κατηγορία, είναι που πωλούνται ελεύθερα στη Γαλλία.

. Η πληροφορία αυτή φαίνεται τόσο απίστευτο το γεγονός ότι είχαμε ζητήσει το παριζιάνικο αντιπρόσωπο, SMP Technologies, με έδρα το 16ο arrondissement να μάθετε περισσότερα.

. Δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορούμε εύκολα να αγοράσετε ένα τέλος-C2, θα μας κοστίσει 700 δολάρια περισσότερο δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση για μιάμιση ώρα.

Μπορούμε να εγκαταλείψουν αμέσως με το όπλο στην τσέπη του.

Αυτό θα ικανοποιήσουμε όλες τις ληστή ... στην πραγματικότητα το όπλο MP3 player.

Taser αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, δύο άλλα είδη εξοπλισμού: ένα απομακρυσμένο ή αυτόνομων ρομπότ ένοπλες με Taser, αφενός, και ένα video σύστημα επιτήρησης, το Τραντ: Taser απομακρυσμένη περιοχή Άρνηση ικανό taser εισβολείς. . Το σύστημα αυτό μπορεί επίσης να λειτουργούν αυτόνομα ή με τηλεχειρισμό.

Όταν πάνε καλά γέλιο είναι όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να επιστρέφουν taser στο σπίτι ή το γραφείο γιατί έχουν ξεχάσει να απενεργοποιήσετε την αφύπνιση! Μπορείτε να δείτε το πρώτο ρομπότ, τότε το σύστημα βιντεοεπιτήρησης ενόπλων.

Προχωρώντας παρακάτω, η στρατιωτική εκδοχή για την προστασία ευαίσθητων χώρων της παρείσδυση, το Taser Shockwave.

ADS ΚΕΠ

Άλλες ιδέες βλαστήσουν στο μυαλό των στρατιωτικών παραγωγικός, και πολλοί εκλεγμένοι αξιωματούχοι που μοιράζονται τους χόμπι ... Μία από τις τελευταίες εφευρέσεις που ονομάζεται Active Denial System, είναι η χρήση των μικροκυμάτων έως 95 GHz και έργο τους σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Το πεδίο εφαρμογής της κεραίας που μπορείτε να δείτε την φωτογραφία, στην περίπτωση αυτή τοποθετείται σε όχημα, είναι 650 μέτρα, κύματος εισέρχεται στο σώμα του μόλις 0,3 mm.

Σε δύο δευτερόλεπτα, το δέρμα επιφάνειας φθάσει 55 ° C, η οποία ενεργοποιεί ένα αντανακλαστικό διαρροή.

Θα πρέπει, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του συστήματος, περίπου 4 λεπτά για το δέρμα αρχίζει να καίει.

Άτομα που λαμβάνουν αυτά τα κύματα αισθάνονται ένα έντονο αίσθημα καύσου και πρέπει να μειώσουν και να διασκορπιστούν.

Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά δεν γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με αυτό το όπλο θα μπορούσε να προκαλέσει μακροπρόθεσμα, ιδιαίτερα ως το μόνο διαθέσιμο δοκιμές είναι εκείνες των κατασκευαστών.

Είναι σε αυτά τα πειράματα ότι η κερατοειδής είναι πολύ πιο ευάλωτη από το δέρμα και θα μπορούσε να πληγεί από αυτό το είδος όπλου.

Πηγή: globalsecurity.org.

AHD AHD

το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία LRAD, επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις για την προβολή ενός υγιούς μήνυμα περίπου 2 χλμ. είναι βέβαιος ότι θα είναι απόλυτα κατανοητή και ότι θα επιτύχει το στόχο τομέα, σε αντίθεση με το φυσικό τους ήχους που εξαπλώνονται τόσο σφαιρικό γύρω από την πηγή.

. Η τεχνολογία αυτή, η οποία συνδυάζει μια γεννήτρια με την ισχύ των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων επιτρέπει είτε να προειδοποιήσει τους στη διάδοση του μηνύματος βλάβη, με την έκδοση ήχο των οποίων ο όγκος είναι οδυνηρό.

Των συστημάτων ασφάλειας που συνδυάζουν απόσταση ακρόασης, βιντεοκάμερες και υπέρυθρες AHD είναι προς πώληση.

Υπάρχουν αρκετές εταιρείες σε αυτό το τμήμα

Lasers Λέιζερ

Το μόνο συστήματα laser είναι γνωστό Thell τύπου: Τακτικό Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας.

Αναπτύχθηκε από κοινού από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εδώ και πολλές δεκαετίες, και πολύ πιο έντονη από το 1995 με στόχο τη δημιουργία ενός αντι-πυραυλικού συστήματος που μπορούν να προστατεύσουν το εβραϊκό κράτος βλήματα που αποστέλλονται από τη Χεζμπολάχ, το σύστημα αυτό, με διάμετρο Μόνο λίγα εκατοστά, μπορεί να θερμαίνεται το χάλυβα έντονα πάνω από 200 μέτρα μακριά. It consists of a command center, a radar, an infrared pointer and the laser itself. Θα αποτελείται από ένα κέντρο ελέγχου, ένα ραντάρ, υπερύθρων laser pointer και τον εαυτό του.

Μια κινητή έκδοση ονομάζεται M-Thelle αυτό αναπτύχθηκε για να προσφέρει κάλυψη σε ευρύτερη έκταση, δηλαδή τα σύνορα Ισραήλ / Λίβανος. More info. Περισσότερες πληροφορίες.


Όμως αυτού του είδους όπλων cache μπορεί να είναι μια άλλη χρήση των λέιζερ, πολύ λιγότερο δική.

Μοντέλα τύπου στρατιωτική επίθεση έχουν αναπτυχθεί από την επιχείρηση την τεχνολογία λέιζερ, για να επιτύχουν την εξουσία και miniaturization επίπεδα αδιανόητη στο παρελθόν με την τεχνολογία των λέιζερ υγρού ή αερίου.

Η εταιρία Northrop Grumman Corporation έχει επιλεγεί από τον αμερικανικό στρατό για την ανάπτυξη της φάσης 3 του σχεδίου στερεό υψηλής ισχύος λέιζερ.

Με προϋπολογισμό 56,68 εκατ. ευρώ για 36 μήνες, ο στόχος είναι να εξοπλίσουν τα σκάφη, τα οχήματα και τα αεροσκάφη, American Laser Anti βοηθήματα για τα τέλη του 2010.

. Μετά την ανάπτυξη ενός λέιζερ 67kW, ρεκόρ, είναι να φθάσει τα 100 kW.

Το τελευταίο μοντέλο είναι ήδη ικανό να αξιοποιήσει 2,5 εκατοστά χάλυβα σε 10 δευτερόλεπτα (βλέπε φωτογραφία).

Όπως είπε Randy τράχυνσης, το πρόγραμμα λέιζερ στερεάς κατάστασης για τον αμερικανικό στρατό του Διαστήματος και Πυραυλικής Άμυνας εντολή:

"Κάναμε ένα σημαντικό βήμα (...) Ανυπομονούμε να υπεισέλθω σε τομέα και να κάνουν κάτι. "

Αυτό είναι το ερώτημα που μπορεί να συμβεί σε αυτή την προβολή ντοκιμαντέρ 26 λεπτών, η οποία αρχίζει από περιγράφουν καταστάσεις που μοιάζει πολύ με κλίμακας δοκιμές του λέιζερ όπλο.

Τα όπλα που αναπτύσσονται παράγουν αόρατες ακτίνες λέιζερ, που αντιστοιχεί με την εμπειρία αυτών των Ιρακινών ...

Conclusion Συμπέρασμα

Πρόκειται για μια συνολική αλλαγή του παραδείγματος που λαμβάνει χώρα με τέτοια όπλα.

Όπλα λέιζερ λειτουργούν με την ταχύτητα του φωτός, που τους επιτρέπει να πυροβολήσουν προβλέπεται μια σειρά από στόχους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα συστήματα που λειτουργούν ήδη πλήρως αυτοματοποιημένο, και εκφράζονται φόβοι ότι η επιλογή αυτή παραμένει η δυνατότητα για μελλοντικές εφαρμογές, αερόφερτο σε αεροπλάνο ή σε ένα επίγειο όχημα.

Η σκηνοθεσία-ενεργειακών όπλων αναπτύσσονται και εγκαινιάσει μια νέα εποχή.

Το άλμα είναι η ίδια με εκείνη που ακολούθησε την εμφάνιση της σκόνης και της διάδοσης των πυροβόλων όπλων.

Αυτή τη φορά θα ζουν σε έναν κόσμο όπου ο φορέας της επίθεσης θα είναι αόρατη, δημοσιεύτηκε στο χιλιόμετρο, δυνητικά αυτοματοποιημένο (δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση) και ενεργεί με την ταχύτητα του φωτός.

Θα υπάρξουν φυσικά παρελάσεις: για λέιζερ, καπνό, σκόνη, θολότητα, μικροκύματα για ένα συνδυασμό προστασίας.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο επίπεδα της ανάπτυξης των νέων όπλων: αυτά που δεν επιφέρει το θάνατο, που προορίζονται για άτομα με ειρήνη, ιδιαίτερα τις δυτικές χώρες και εκείνες θανατηφόρα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τα θέατρα των επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων και απ 'όλα είναι το Ιράκ.

. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το Πεντάγωνο για να χρησιμοποιούν όπλα μικροκυμάτων στο Ιράκ, παρά τις ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν (αυτή τη φορά, πραγματικά, σε αντίθεση με την προπαγάνδα από Taser πολιτικές).

Ο υψηλότερος κίνδυνος θα ήταν η εκτροπή σε μέσο των βασανιστηρίων - αλλά η ΓΕ της έχει αποδειχθεί ότι δεν παρουσιάζουν έλλειψη ιδεών για το θέμα.

Υπάρχει μια στρατιωτική νοοτροπία που θα ήθελα οπωσδήποτε να σκοτώσουν και να μην εμπιστευόμαστε μεσάζοντες όπλων, μη θανατηφόρα.

Ο πόλεμος στην παραδοσιακή πτυχή ήταν πάντα να "σκοτώσουν ή να σκοτωθεί", το οποίο μπορεί να εξηγήσει αυτό το atavism.

Ωστόσο οι συγκρούσεις ένα νέο είδος, όπως η αμερικανική κατοχή στο Ιράκ, σηματοδοτεί ένα νέο είδος της αντιπαράθεσης που μοιάζει με τη δυναμική της καταπίεσης ή της επιβολής του νόμου.

Η στρατιωτική αγνοηθεί εάν είναι διαρκώς αντιμέτωποι με τους τρομοκράτες ή αβλαβείς αμάχων, και αυτό τους οδηγεί να δεσμευτούν αμέτρητα λάθη.

Στην περίπτωση αυτή, τα μη φονικά όπλα θα ήταν μεγάλη βοήθεια. But they are not used. Αλλά αυτά δεν χρησιμοποιούνται.

. Πρόκειται για πολιτικές κατά των Δυτικών τους ανθρώπους, εφόσον η χρήση αυτή είναι μια επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της αστυνομίας και του πληθυσμού, η αύξηση της κακοποίησης και της βίας.

ΣΤΗΣ 16 ΙΟΝΙΟΥ ΔΕΧΤΙΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΚΟΥΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ

Στης 16 Ιονίου δεχτικέ επίθεση ένα από τα ποιού αγαπημένο μας

Αλλά και ένα από τα ποιού επικίνδυνο εκπαιδευμένο μέλος μας

Από ένα αυτοκίνητο μαύρο ανοιχτό χρώματος πίσω ήταν ένα ασημένιο και ένα τάξη

Η πληροφορίες που μας ειρθαν είναι ότι το δικό μας μέλος

Όχι απλά χτύπησε το αυτοκίνητο ήταν έτοιμος να το κατεδάφιση μαζί μέχρι που

Γνώρισε την οδηγό του αυτοκινήτου

Έχουμε πάρει δήγμα από της αρβύλες που φορούσε

Εγώ του είπα ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός και να μην το πάρει στραβά

Σαν κάποια σεμινάρια και κάποιο κόκκινο τζιπ που του έκανε επίθεση σε μια στάση λεωφορείου

Ώστε να μην την πλήρωση κάποια κοπέλα που ίσους του φάνηκε ότι

Αυτή ήταν και να σταματήσουν η τσακωμοί

Αλλά αν καταλάβουμε ότι κάποιος θέλει το κακό μας τότες η GIORGOSBER

Δεν θα λυπηθεί κανένα και τίποτα

Με αγάπη ΆΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΕΔΩ ΓΕΛΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ


Πριν λίγα χρονιά είχε μαζευτεί πόλης κόσμο για τον μύλο του κόρωνε κάσσα

Έχε έθη και ο τσαμπουκάς και τα κανάλια τον τοπικών ειδήσεων

Και πόλης κόσμο και φωνάζανε ‘’ δώστε πίσω τον μύλο του φέρατε ‘’

Και ο τσαμπουκάς άρχισε να απειλή να βρίζει πιάστηκε στα χεριά τα γνωστά καραγκιοζιλίκια που πάντα κάνη

Τώρα όμως που τον πήγα στο δικαστήριο πίρε ο τσαμπουκάς αναβολή τώρα που σε πίρε ο ανεμόμυλος και σε σήκωσε που είναι το βύσμα σου άραγε

Και θα φροντίσουμε ο ανεμόμυλος να μην είναι μονός αλλά θα έχει και σύμμαχος

Εμάς GIORGOSBER ANEMOMYLOS ANNA MARIA VS ΤΣΑΠΟΥΚΑΣ

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ?

Γεια όσους δεν ξερόυν η Κορώνη Μεσσηνίας έχει μουσείο

Και έχει και κάποια αρχαία είναι διπλά στην πύλη της πανάγιας της ελεήστριας

Αλλά πότες δεν έχει ανοίξει

Άραγε γιατί μάλλον τα έχουν πάει σε αλλά μουσεία

Αλλά εγώ πιστεύω ότι τρέπονται να τα δείξουν μήπως ζηλέψουν η Άγγλοι και τα πάρουν και αυτά



ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΕ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΟ ΧΑ ΧΟ ΧΙ

Το πρώτο εμβόλιο



emvolio_386
Mεταξύ 2ου και 3ου μήνα ξεκινούν τα πρώτα εμβόλια. Το πρώτο είναι το Τριπλό (διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη) και γίνεται με ένεση. Ακολουθούν το DTP, τα εμβόλια Μηνιγγιτιδόκοκκου, Πνευμονιόκοκκου, Αιμοφίλου της γρίπης τύπου b και Ηπατίτιδας Β. Να θυμάσαι λοιπόν ότι τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού γίνονται περίπου 6 εμβόλια και οι επαναληπτικές τους δόσεις. Πρέπει να είσαι πιστή στο χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών και σε καμία περίπτωση να μην αμελείς τον εμβολιασμό από φόβο μήπως το μωρό σου πονέσει λόγω της ένεσης ή επειδή φοβάσαι τις παρενέργειες.

Τι πρέπει να ξέρεις: Το εμβόλιο είναι εξασθενημένος ιός ή μικρόβιο που εισέρχεται μέσω της ένεσης στον οργανισμό του μωρού προκειμένου να τον ερεθίσει ώστε να αναπτύξει αντισώματα.
Τι να κάνεις:
• Να έχεις μαζί το γεύμα του μωρού για να το ταΐσεις σε περίπτωση που η παραμονή στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου είναι μεγάλη.
• Να φροντίσεις το μωρό σου να είναι υγιές την ημέρα του εμβολιασμού, πράγμα που θα επιβεβαιώσει και η εξέταση από τον παιδίατρο.
• Να αναφέρεις οποιοδήποτε σύμπτωμα που πιθανόν έχεις παρατηρήσει τις προηγούμενες μέρες και το οποίο μπορεί να συνδέεται με ασθένεια.
• Να μην είσαι αγχωμένη την ώρα της ένεσης. Μη σφίγγεις το μωρό υπερβολικά γιατί του μεταδίδεις φόβο. Αν πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά ήρεμη, δώσε το μωρό σε κάποιον πιο ψύχραιμο, π.χ. στον μπαμπά.
• Πολλές φορές βοηθάει να αποσπάσεις την προσοχή του παιδιού την επίμαχη στιγμή με κάποιο ερέθισμα, π.χ. ένα ηχητικό παιχνίδι.
• Μη μεγαλοποιείς την κατάσταση κάνοντας το μωρό να πιστεύει ότι πέρασε μια πραγματικά επώδυνη εμπειρία. Πάρε το αγκαλίτσα, δώσ’ του ένα φιλάκι και καθησύχασέ το χωρίς να δείχνεις αναστατωμένη.
• Καλό είναι να υπάρχει μια ευχάριστη σύνδεση μετά το τσίμπημα. Μπορείς π.χ. να εμφανίσεις το αγαπημένο του παιχνιδάκι ή την πιπίλα του ή, αν είναι μεγαλύτερο, μια γευστική λιχουδιά.
Ζήτησε από τον παιδίατρο να σου πει ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες του εμβολίου και ενημέρωσέ τον τις επόμενες μέρες αν διαπιστώσεις συμπτώματα όπως πυρετό, εξάνθημα, ανησυχία, υπνηλία ή άλλο σύμπτωμα ασθένειας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΒΡΕΦΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-8 ΜΗΝΩΝ



Είμαι σίγουρος ότι οι δικοί σας γονείς σας έδιναν στερεά τροφή από τους πρώτους μήνες και μερικοί από τις πρώτες βδομάδες. Μάλιστα θα ακούσετε πολλές γιαγιάδες να σας συστήνουν πως αν το μωρό δε φάει στερεά τροφή δεν πρόκειται να χορτάσει. Πράγματι, πριν μερικά χρόνια η είσοδος στερεάς τροφής στο διαιτολόγιο των παιδιών γινόταν πολύ νωρίς. Μελέτες όμως έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ορθό να εισάγουμε στερεές τροφές στο διαιτολόγιο του παιδιού πριν τον πέμπτο μήνα, γιατί πρώτα από όλα δεν είναι έτοιμο το γαστρεντερικό του σύστημα να τις δεχθεί, αλλά επίσης η γρήγορη χορήγηση στερεών τροφών μπορεί αργότερα να δημιουργήσει αλλεργίες.

Είναι το μωρό έτοιμο να πάρει στερεά τροφή;


Για να αρχίσετε στερεές τροφές βεβαιωθείτε ότι:
· Εξαφανίστηκε το αντανακλαστικό της γλώσσας. Η παρουσία του αντανακλαστικού αυτού διώχνει προς τα έξω οτιδήποτε στερεό προσπαθήσετε να βάλετε στο στόμα του μωρού.
· Βεβαιωθείτε ότι στηρίζει πολύ καλά το κεφαλάκι του.
· Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας πράγματι ενδιαφέρεται για στερεά τροφή. Τα μωρά αυτά συνήθως σας κοιτάνε επίμονα όταν τρώτε και θέλουν να πάρουν το φαγητό από το στόμα σας. Αν αρχίσετε τη στερεά τροφή και το παιδί σας δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά, μη στεναχωριέστε. Αφήστε το για λίγες μέρες και ξαναδοκιμάστε. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε. Δεν πρόκειται να πάθει οτιδήποτε το μωρό σας, επειδή θα αργήσετε να εισάγετε στερεά τροφή στο διαιτολόγιο του. Το γάλα αποτελεί μια πλήρη διατροφή για τις ανάγκες της ηλικίας του.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΒΡΕΦΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 1-5 ΜΗΝΩΝ



Τι πρέπει να τρωει;

Και για αυτή την περίοδο της ζωής του μωρού σας το γάλα αποτελεί την αποκλειστική διατροφή. Το μωρό δεν είναι ακόμη έτοιμο να ξεκινήσει στερεά τροφή. Δεν ελέγχει ικανοποιητικά το στόμα και τη γλώσσα και έτσι η διατροφή με το κουτάλι είναι ακόμη δύσκολη. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να ξέρετε ότι εάν χορηγήσετε γρήγορα στερεά τροφή στο μωρό σας υπάρχει περίπτωση να αναπτύξει κάποιες αλλεργίες αργότερα. Σε αυτή την περίοδο της ζωής του, μπορείτε να του χορηγείτε στα ενδιάμεσα των γευμάτων τσάι ή νερό, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Πόσο και κάθε πότε πρέπει να τρωει το μωρό μου;


Όπως αναφέραμε και στη διατροφή του νεογέννητου το πόσο και πότε τρωει κάθε μωρό είναι εξατομικευμένο. Σημαντικό είναι να καταλαβαίνετε ότι το παιδί σας χορταίνει με την ποσότητα και συχνότητα με την οποία το ταίζετε. Το δεύτερο μήνα τρωνε συνήθως 5-6 γεύματα , 120 ml κάθε φορά περίπου. Δυστυχώς η πλειοψηφία των παιδιών εξακολουθεί να ξυπνά και να θέλει φαγητό τη νύκτα. Τον τρίτο και τέταρτο μήνα η συχνότητα των γευμάτων συνήθως παραμένει η ίδια αλλά τα παιδιά τρωνε περισσότερο, 150-200 ml κάθε φορά. Το παιδί σταδιακά θα σταματήσει να θέλει φαγητό τη νύκτα. Τον πέμπτο μήνα τα γεύματα είναι συνήθως 4-5 και το παιδί τρωει περίπου 200 ml γάλα κάθε φορά. Η πλειοψηφία των παιδιών
δεν ξυπνά πια τη νύκτα.