Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Τούρτα Γενεθλίων

Περιγραφή

Φτιάξτε με τα χεράκια σας μια τούρτα που θα ζήλευαν ακόμα και οι ζαχαροπλάστες!

Τούρτα Γενεθλίων

Οδηγίες

recipe image
1. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε καλά και μετά βάζουμε την κρέμα και από πάνω την μαρμελάδα ή τα φρούτα.
recipe image
2. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο παντεσπάνι.
recipe image
3. Σιροπιάζουμε και το καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα σαντιγί ή μαρμελάδα για να κολλήσει καλά η ζαχαρόπαστα. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την ημέρα που θέλουμε να το σερβίρουμε. Το διακοσμούμε λίγες ώρες πριν.
recipe image
4.

Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο με την ζαχαρόπαστα την οποία έχουμε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Οι διαστάσεις του φύλλου να είναι μετρημένες σχετικά με την τούρτα και τις διαστάσεις της.

Αντί για αλεύρι βάζουμε άχνη για να μας βοηθά να μην κολλήσει το ζυμαράκι μας…Τυλίγουμε το φύλλο της ζαχαρόπαστας στον πλάστη και απαλά σκεπάζοντας καλά την τούρτα την καλύπτουμε όλη. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε γρήγορους ρυθμούς για να μην ξεραθεί η ζαχαρόπαστα.

recipe image
5. Στην συνέχεια ξεκινάμε από πάνω και με απαλές κυκλικές κινήσεις προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα που πιθανώς έχει και να κολλήσει καλά η ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να το γυαλίσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Όταν από πάνω έχει γίνει ωραίο και γυαλιστερό τότε με κινήσεις προς τα πάνω κολλάμε πρώτα τις γωνίες χωρίς να κόψουμε τίποτα και μετά τα πλαϊνά με κυκλικές κινήσεις.
recipe image
6. Τέλος κόβουμε τα περισσεύματα, όχι πολύ κοντά, καλύτερα να είναι περισσότερο παρά να είναι κοντό γιατί θα τρέχει το σιρόπι. Εξάλλου θα διακοσμήσουμε την τούρτα μας σε εκείνο το σημείο και δεν θα φαίνεται.
recipe image
7. Βάζουμε τα διακοσμητικά ανάλογα με το Θέμα μας. Τα κολλάμε με πινέλο και νερό. Στις μεγάλες παραστάσεις για να μην κινδυνέψουμε να πέσουν καρφώνουμε στην τούρτα οδοντογλυφίδες και από πάνω την φιγούρα. Έτσι είναι πιο ασφαλή.
recipe image
8. Τέλος διακοσμούμε τα πλαϊνά. Μπορούμε να βάλουμε μπάλες από ζαχαρόπαστα, γαρνιτούρες από σαντιγί χρησιμοποιώντας το κορνέ ή οτιδήποτε σχετικό για να τα καλύψουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την τούρτα θα χρειαστείτε:

  • Πλάστη
  • Κορνέ
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

  • Παντεσπάνια
  • Κρέμα για γέμιση
  • Σαντιγύ
  • Ζαχαρόπαστα
  • Άχνη ζάχαρη
  • Μαρμελάδα ή φρούτα
  • Σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια: