Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Καρκίνος (από 22 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου)

Η ταυτότητα του Καρκίνου

Στοιχείο : Νερό
Ποιότητα : Παρορμητική
Ιδιότητα : Θηλυκό
Πλανήτης : Σελήνη
Χρώμα : Πράσινο, άσπρο, σκούρο μπλέ
Πέτρα : Σμαράγδι
Σημείο σώματος : Στήθος
Χώρα :Σκοτία, Τουρκία. Ολλανδία, Συρία, Αφρική
Πόλη : Αμστερνταμ
Τυχεροί αριθμοί : 2,4,5,8
Λουλούδια : όλα τα άσπρα λουλούδια, γιασεμί
Μέταλα : Ασήμι
Τυχερές ημέρες : Δευτέρα, Πέμπτη
Επάγγελμα : Κτηματίας, ασφαλιστής, νοσοκόμος, παιδαγωγός, επιχειρηματίας, τραπεζίτης, αρχαιολόγος, Σεφ, οικιακή βοηθός, ναυτικός
Θετικά στοιχεία : Συναισθηματικός, προστατευτικός, , οικονόμος
Αρνητικά στοιχεία : Εσωστρεφής, ανασφαλής, τσιγκούνης



Έλληνες : Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κων/νος Τσάτσος, Σταύρος Νιάρχος, Στέφανος Στεφανόπουλος, Χαρίλαος Τρικούπης


Ξένοι : Τζιόρτζιο Αρμάνι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Δαλάι Λάμα, Ρίνγκο Σταρ, Χέρμαν Έσσε, Τζώτζ 'Οργουελ, Μπιλ Κρόσμπυ, Γιούλ Μπρίνερ, Τζίντζερ Ρότζερς, Λούις Άμστρονγκ, Ιούλιος Καίσαρ, Έρνεστ Χέμινγουει, Φρίντα Κάλο, Νέλσον Μαντέλα, Τζόν Γκλέν, Πιέρ Γκαρνέν, , Τόμ Κρούζ, Σιλβέστερ Σταλόουν, Τομ Χάνκς, Λαίδη Νταιάνα, Χάρισον Φόρντ

Tυπικά Χαρακτηριστικά


Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού. Διακρίνεται για την ευαισθησία, την καλοσύνη, τη γρήγορη αντίληψη και το έντονα φιλοσοφικό του πνεύμα.

Ο χαρακτήρας του Καρκίνου είναι ένας από τους πιο αντιφατικούς χαρακτήρες του Ζωδιακού κύκλου. Μπορεί να κυμανθεί από συνεσταλμένος, ντροπαλός, ανασφαλής και δύσπιστος στο πιο γοητευτικό, και κοινωνικό άνθρωπο.

Θα λέγαμε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της ανθρώπινης προσωπικότητας. Πολλοί τον βλέπουν ως ασυμβίβαστο, αδιάλλακτο σταθερό, ενεργητικό, πονηρό και δύσπιστο. Όμως ιδιαίτερα σε όσους τον αγαπούν δείχνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Γίνεται συμπονετικός, ευγενικός, ευαίσθητος και δοτικός. Αυτή η αντίφαση είναι κατανοητή δεδομένου ότι σαν το αντιπροσωπευτικό τους σύμβολο το καβούρι, οι καρκίνοι προστατεύουν τον εαυτό τους καλά ως προς το εξωτερικό περίβλημα αλλά είναι μαλακοί στο εσωτερικό.

Οι Καρκίνοι είναι εξοπλισμένοι με ιδιαίτερα δυνατή φαντασία και πολλές φορές είναι ικανοί να επινοήσουν οι ίδιοι μια κατάσταση και να διαμορφώσουν τη ζωή τους σύμφωνα με ένα ρομαντικό ιδεώδες που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν.

Στοιχείο της φύσης των καρκίνων είναι η τάση να κρατήσουν τα προσωπικά τους αισθήματα κάτω από αυστηρό έλεγχο, να δείχνουν απρόσιτοι και εσωστρεφείς, Ο Καρκίνος συνήθως είναι συντηρητικός και σπιτόγατος, εκτιμάει την ασφάλεια και την θαλπωρή τους σπιτιού του το οποίο βλέπει πάντα σαν το καταφύγιο στο οποίο μπορεί να αποσυρθεί, ο άνδρας για να γλιτώσει από τις πιέσεις της ζωής και η γυναίκα για να ασκήσει το ισχυρό μητρικό της ένστικτο Θα είναι όμως λάθος να θεωρήσουμε τον Καρκίνο αντικοινωνικό. Απλά για του καρκίνους κάθε πράγμα έχει την ώρα του.

Στις σχέσεις του ο Καρκίνος είναι πολύ ευαίσθητος και βαθιά συναισθηματικός. Κρατάει τους δεσμούς του με την οικογένεια του, είναι προσκολλημένος ιδιαίτερα στη μητέρα του. Αισθάνεται δεμένος με το παρελθόν του και οι αναμνήσεις του, του κρατούν συντροφιά σε ολόκληρη τη ζωή του. Επιζητά την αποδοχή των άλλων, μπορεί να πληγωθεί εύκολα αφήνοντας τα γεγονότα να τον επηρεάσουν και πολλές φορές να τον στιγματίσουν. Δεν εμπιστεύεται εύκολα αλλά αν κάνει κάποιον φίλο, η φιλία θα κρατήσει πολλά χρόνια.

Στις ερωτικές τους σχέσεις οι Καρκίνοι γίνονται ρομαντικοί και αφήνουν την φαντασία τους να οργιάσει, δίνουν τα πάντα σε μία σχέση και ζητούν ελάχιστα σαν αντάλλαγμα. Επηρεάζονται έντονα από αυτούς που αγαπούν και θαυμάζουν. Όταν παντρευτούν θα παραμείνουν πιστοί στο/η σύντροφο τους. Ακόμα και αν κάνουν εξωσυζυγική σχέση (μπορεί να συμβεί διότι ιδιαίτερα το αρσενικό διακρίνεται από έντονο αισθησιασμό) η πρώτη πίστη τους παραμένει στή σύζυγο και την οικογένεια, της οποίας θεωρούν τον εαυτό τους προστάτη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της φύσης του είναι η εξαιρετική μνήμη. Είναι σε θέση να θυμάται με λεπτομέρειες γεγονότα και χρονολογίες με μία καταπληκτική ακρίβεια. Η μνήμη του σε συνδυασμό με την ευφυΐα του τον καθιστούν ικανότατο στις επιχειρήσεις. Επίσης πετυχαίνει συνήθως στην εργασία που θα διαλέξει εξαιτίας της επίμονης και καρτερικής προσπάθειας του. Όμως θα τον βρείτε συχνότερα σε μία ήρεμη θέση εργασίας χωρίς εντάσεις στην οποία θα καταλήξει αφού περάσει πολλές διακυμάνσεις και στην οποία θα αφοσιωθεί ολοκληρωτικά. Μία άλλη από τις αρετές τ ου είναι η αγάπη του για την οικονομία την οποία ενισχύει με πετυχημένες επενδύσεις των χρημάτων του.

Τέλος, οι Καρκίνοι μπορεί να κατέχουν ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό, καλλιτεχνικό ή ρητορικό ταλέντο. Αν και δίνουν την εντύπωση ατόμου προσγειωμένου, συναρπάζονται συχνά από τον αποκρυφισμό και είναι πιο ανοιχτοί στην ψυχική επιρροή από το μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: