Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

RoboScooter του MIT ελπίζει να επιτελεί τον ρόλο Η Segway δεν έχει

MIT Media Lab RoboScooter (Image courtesy Έξυπνες Πόλεις)
By Andrew Liszewski Από Andrew Liszewski

Ακόμη και με όλη τη διαφημιστική εκστρατεία και hoopla πίσω από το Segway, είναι όμως να ξεσηκώσει πραγματικά τον τρόπο οι άνθρωποι γύρω.
Και ενώ Είμαι οπαδός του Segway, πιστεύω ότι κάτι σαν το RoboScooter από το Media Lab του MIT έχει πολύ καλύτερη τύχη στην αντικατάσταση των αυτοκινήτων, ιδίως για τους ανθρώπους που μετατρέψει ή που ζουν σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές.

Φτιαγμένο από μόλις 150 τμήματα, οι RoboScooter θα πρέπει θεωρητικά να είναι εύκολη η μαζική παραγωγή, καθώς και η απλή σχεδίαση συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης ενός σύνθετου drivetrain (κάθε τροχός έχει τη δική του ηλεκτροκινητήρα και την αναστολή της) θα μπορούσε πιθανώς να γίνει πιο αξιόπιστο και εύκολο στη συντήρηση.

Η RoboScooter θα καταστήσει, επίσης, στους δρόμους πολύ λιγότερο κόσμο, και θα μειώσει την ανάγκη για μεγάλες χώρους στάθμευσης ή γκαράζ δεδομένου ότι είναι σε θέση να τις φορές, όταν δεν χρησιμοποιείται.

Αυτό αναπτύχθηκε από κοινού από Sanyang Motors, της Ταϊβάν Industrial Technology Research Institute και το Smart ομάδα Πόλεις στο MIT Media Lab.

Και ενώ το τελικό πρωτότυπο του RoboScooter φάνηκε πράγματι στο Μιλάνο Motor Show, το Νοέμβριο, του δεν υπήρξε λέξη σχετικά με το πότε θα μπορεί τελικά να είναι στη διάθεση του κοινού.

RoboScooter [του MIT] μέσω [Bornrich]

Δεν υπάρχουν σχόλια: