Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ



ΒΕΡΙΚΟΚΟ Η ΓΕΡΜΑΣ

Υλικά:
Βερύκοκα ή γερμάδες γινομένα
ζάχαρη
2 βανίλιες
λίγο νεράκι

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φρούτα τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε στο μπλέντερ να γίνουν χοντρός πολτός. Όσα ποτήρια πολτό βάλουμε άλλα τόσα ποτήρια ζάχαρη θα χρησιμοποιήσουμε στην μαρμελάδα.
Ρίχνουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Είναι έτοιμη όταν γυαλίζει και η μαρμελάδα ξεκολά από την κατσαρόλα.

ΝΕΡΑΤΖΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ

Υλικά:
5 νεράτζια
5 πορτοκάλια
2 λεμόνια
ζάχαρη
2 βανίλες
1 κρασοπότηρο νερό

Εκτέλεση:
Ξύνουμε επιφανιακά όλα τα κομμάτια και τα βάζουμε σε μιά κατσαρόλα με νερό να βράσουν (2 νερά) έως ότου γίνουν μαλακά. Τα στραγγίζουμε τα κόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Μετά τα περνάμε από μπλέντερ, να γίνουν χοντρός πολτός.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τον πολτό, προσθέτουμε ζάχαρη (όσα ποτήρια πολτός, τόσα ποτήρια ζάχαρη), το νερό και τις βανίλιες. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, ώστε να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα
Είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολλά από την κατσαρόλα.


ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά:
1 κιλό φράουλες γινομένες
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
2 βανίλιες
μισό ποτηράκι νερό

Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες, τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε μιά κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κολλήσει.
Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολά από την κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: