Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τα όπλα του μέλλοντος

Το Ισραήλ με τη χρήση της νανοτεχνολογίας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ρομπότ όχι μεγαλύτερο από μια σφήγκα που θα έχει όμως τη δυνατότητα να καταδιώκει, να φωτογραφίζει και να εξοντώνει το στόχο του, γράφει σήμερα ισραηλινή εφημερίδα.

Το ιπτάμενο ρομπότ που ονομάζεται "βιονική σφήγκα" θα μπορεί να προσανατολίζεται και να περνά μέσα από στενούς δρόμους για να εντοπίζει μη ανιχνεύσιμους εχθρούς όπως είναι οι εκτοξευτήρες ρουκετών, σημειώνει η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ.

Είναι ένα από τα πολλά όπλα που έχουν δημιουργήσει οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση των εχθρών, σημειώνει η εφημερίδα. Άλλα σύγχρονα όπλα είναι τα "σούπερ γάντια" που παρέχουν τη δυνατότητα στο χρήστη τους να αναπτύξει δυνάμεις "βιονικού ανθρώπου" καθώς και μίνι αισθητήρες που θα ανιχνεύουν τους καμικάζι.

Η έρευνα έχει εντάξει τη νανοτεχνολογία στο υπουργείο Ασφαλείας του Ισραήλ και εφευρίσκει λύσεις σε προβλήματα που ο στρατός δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει, δηλώνει στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σιμόν Πέρες.

" Ο πόλεμος στο Λίβανο απέδειξε ότι χρειαζόμαστε μικρότερο οπλοστάσιο. Είναι πέρα από κάθε λογική να στέλνεις ένα αεροπλάνο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον ενός τρομοκράτη καμικάζι. Έτσι δημιουργήσαμε όπλα του μέλλοντος", πρόσθεσε ο Πέρες.
Τα πρωτότυπα των νέων όπλων αναμένεται να είναι έτοιμα σε τρία χρόνια.

Τα « έξυπνα» όπλα του μέλλοντος

Ξεχάστε όσα ως σήμερα γνωρίζατε για τα «παραδοσιακά» όπλα και τις συνήθεις σφαίρες. Αν οι «πολεμικοί» επιστήμονες καταφέρουν σύντομα το... ακατόρθωτο, στο μέλλον οι πόλεμοι θα γίνονται με χειροκίνητα λέιζερ και ηχητικές ακτίνες!..
Αν θεωρείτε ότι οι πολεμικές δυνατότητες των αμερικανών πιλότων, κατά τους βομβαρδισμούς του Βελιγραδίου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας, διαβάστε προσεκτικά ποια θα είναι τα «έξυπνα» όπλα του μέλλοντος που θα εξοντώνουν τον εχθρό με πολλούς και... πρωτότυπους τρόπους!

Ακουστικές σφαίρες


Το 1992 ερευνητές στο Χάντιγκτον της Καλιφόρνιας άρχισαν να κατασκευάζουν «ακουστικά» όπλα τα οποία μπορούσαν να σημαδεύσουν και να χτυπήσουν συγκεκριμένους στόχους. Οι υψηλής συχνότητας δέσμες ακουστικής ενέργειας εκτοξεύονται από μια κεραία σε διάφορες ταχύτητες, η υψηλότερη από τις οποίες μπορεί να σκοτώσει...

Αυτοκινούμενα βλήματα

Με πρότυπο τις παραδοσιακές σφαίρες από καουτσούκ που κόστισαν σημαντικές απώλειες στη Βόρεια Ιρλανδία, κατασκευάστηκε ένα βλήμα που αποτελείται από διάφορες μικρές σφαίρες κλεισμένες σε ένα «σάκο». Ετσι όταν το βλήμα βρει τον στόχο του η ενέργεια «διασκορπίζεται» προκαλώντας έτσι λιγότερες σωματικές βλάβες.

Δέσμες κόκκινου και μπλε φωτός

Μέχρι πρότινος οι έρευνες των αμερικανών επιστημόνων προσανατολίζονταν στην εύρεση τρόπου για τον έλεγχο μεγάλου αριθμού στρατιωτών καθώς και αποπροσανατολισμού των εχθρών. Και να που τα κατάφεραν. Δέσμες κόκκινου και μπλε φωτός που αναβοσβήνουν σε μια συγκεκριμένη συχνότητα μπορούν να προκαλέσουν ίλιγγο, ναυτία και απώλεια προσανατολισμού. Μερικές συχνότητες μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία ή ακόμη και επιληπτικές κρίσεις.

Υποηχητικές ακτίνες

Συμπιεσμένος αέρας που διοχετεύεται μέσα από ειδικούς σωλήνες δημιουργεί ηχητικά κύματα πολύ χαμηλής συχνότητας που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια της όρασης και της ισορροπίας, ναυτία και έμετο. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν και μοιραία. Οι υποηχητικές ακτίνες έχουν τη δυνατότητα ακόμη και να δημιουργήσουν μικρούς «σεισμούς» στο εχθρικό στρατόπεδο.

Ηλεκτρομαγνητικά μικροκύματα


Ενα «γιγαντιαίο» μικροκύμα μπορεί να επηρεάσει τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα του εξοπλισμού των εχθρών. Μολονότι δεν κατασκευάστηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους, μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο όσων βρίσκονται κοντά.

Υγρά μέταλλα

Τα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος και το γάλλιο, που παραμένουν υγρά σε θερμοκρασία δωματίου, όταν αντιδράσουν με στερεά τα «μαλακώνουν» και τα κάνουν ελαστικά. Ετσι, όπου απλωθούν προκαλούν... καταστροφή.

Οπτικό «φλας»

Οπλο που εκπέμπει ακτίνες λέιζερ και κατασκευάστηκε στο Νέο Μεξικό. Διαθέτει δυνατότητες υψηλής εστίασης. Η σφαίρα - λέιζερ εκτοξεύεται από το όπλο εκπέμποντας ταυτοχρόνως μια εκτυφλωτική λάμψη. Προτεινόμενες χρήσεις: βασανιστήριο για εγκληματίες και παρακώλυση του εχθρού κατά την προσπάθεια ανεφοδιασμού.

Σπρέι με πιπέρι


Προκαλεί προσωρινή απώλεια όρασης, κάψιμο στο δέρμα, σπασμούς και δυσκολία στην αναπνοή.

«Ηλεκτρικό» όπλο

Εκτοξεύει ηλεκτρικούς σπινθήρες που προκαλούν παράλυση. Χρησιμοποιείται από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κολλώδης αφρός

Η σύστασή του είναι κάτι ανάμεσα σε αφρό ξυρίσματος και τσίχλα. Εχει τη δυνατότητα να ακινητοποιεί τον εχθρό ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκεται. Διατίθεται και σε μικρό σπρέι που μεταφέρεται ακόμη και στην τσάντα.

Καυστικά οξέα

Συνδυασμός από οξέα που καταστρέφουν μέταλλα και είναι αποτελεσματικά ακόμη και σε στοιχεία όπως ο χρυσός και η πλατίνα. Κατασκευάστηκε με σκοπό να επιτίθεται στα οπλικά συστήματα του εχθρού.

Υπέρηχοι

Τρομερά υψηλής συχνότητας ήχοι που προκαλούν απώλεια προσανατολισμού και ναυτία. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν και τύφλωση.

ΖΜ-87 - φορητό λέιζερ

Οπλο που εκτοξεύει ακτίνες λέιζερ. Η κινεζική εταιρεία Norico κατασκεύασε το ΖΜ-87, το οποίο μπορεί να καταβάλει ή και να τυφλώσει ανθρώπινους στόχους σε απόσταση ως και 3 χιλιόμετρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε πρόσφατα εκστρατεία προκειμένου να απαγορευθεί η χρήση των «απάνθρωπων» όπλων λέιζερ.

Ηρεμιστικό σπρέι

Συγκεκριμένες ουσίες που διοχετεύονται μέσα σε σπρέι μπορούν εύκολα και γρήγορα να απορροφηθούν από το δέρμα. Λέγεται ότι τέτοια χρησιμοποιούσε ο σοβιετικός στρατός στο Αφγανιστάν. Οι αφγανοί στρατιώτες έπεφταν σε βαθύ ύπνο και όταν ξυπνούσαν βρίσκονταν υπό σοβιετική κατοχή.

«Εγκεφαλικά» όπλα

Μπορούν να επηρεάσουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να προκαλέσουν ασθένειες ή και θάνατο στους αντίπαλους στρατιώτες. Κατασκευάστηκε το 1980 από τον John Alexander, αποστρατευμένο αξιωματικό του αμερικανικού στρατού, ο οποίος ως σήμερα επιμένει ότι ουδεμία σχέση έχει με την κατασκευή του συγκεκριμένου όπλου.


Κυνηγητικά όπλα του μέλλοντος με ωραίο design


Με στόχο την απενοχοποίηση των κυνηγετικών όπλων από οτιδήποτε θυμίζει πολεμική χρήση, τα νέα όπλα είναι όμορφα (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα), χρωματιστά και ελαφριά. Φέτος, στην έκθεση της Νυρεμβέργης, οι σχεδιαστές δεν περιορίστηκαν στα ψεύτικα νερά στα ξύλινα μέρη των όπλων, αλλά πήγαν ένα βήμα πιο μπροστά ομορφαίνοντας (;) ακόμη και τις βάσεις των όπλων. Είναι ένα βήμα με ερωτηματικά βέβαια, αφού η αισθητική διαφέρει σε κάθε άνθρωπο, οπότε το ζητούμενο είναι η χρηστικότητα των συγκεκριμένων προτάσεων.
Γι αυτό και το πρώτο που αφαιρέθηκε ήταν το βάρος, ενώ δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι όλες οι νέες προτάσεις αναφέρονταν σε καραμπίνες ή δίκαννα, σε διαμέτρημα 20.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι αυτό είναι το σύνθημα της FRANCHI για το νέο και ελαφρύτερο σουπερποζέ του κόσμου, το FALCONET PRO, που με τα ...2,45 κιλά του ζυγίζει όσο ένα 20άρι, αλλά... σε διαμέτρημα 12!! Ομορφη και η διαμόρφωση της βάσης με τα σφυρήλατα σχέδια που θυμίζουν κόσμημα.

Επίσης πάντα σε διαμέτρημα 20, μοντέλα δημοφιλούς καραμπίνας που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη γωνία που τα βλέπεις, όπως κάποια κινητά τηλέφωνα πριν από λίγα χρόνια. Γραφικά και σχέδια με λέιζερ ή ακόμα και επικάλυψη του κοντακιού και της πάπιας με... λευκό σμάλτο. Οπλα που ίσως δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ στην αγορά, δημιουργούν όμως την αίσθηση για το πώς θα είναι ίσως τα κυνηγετικά όπλα στο μέλλον...

Ακόμη και στα ραβδωτά, έναν ωραίο άγνωστο κόσμο για τους Ελληνες κυνηγούς, η σύγχρονη τάση δημιουργεί εύχρηστα και ασφαλή όπλα, όπως το MAUSER ΜΟ3 της φωτογραφίας, που εκτός από τα πορτοκαλί χρώματα στην πάπια και στη λαβή, διαθέτει πορτοκαλί τάπες ασφαλείας στο στόμιο της κάννης!!!

Ας μην ξεχνάμε ότι τα όπλα ακολουθούσαν πάντα την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους, πόσω μάλλον σήμερα την εποχή της τεχνολογίας και του ντιζάιν...




Δεν υπάρχουν σχόλια: