Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Κάθε άντρας το προφυλακτικό του





Προφυλακτικό σε μορφή σπρέι; Και όμως μια νέα τεχνολογία υπόσχεται να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Προφυλακτικό στο μέγεθος του καθενός μας.

Ένα νέο προφυλακτικό είναι στα σκαριά. Ο Γερμανός εφευρέτης Jan Vinzenz Krause επινόησε ένα σπρέι που επιτρέπει σε όλους τους άντρες να κάνουν ασφαλές σεξ με το δικό τους προφυλακτικό.

Το πρόβλημα του μεγέθους του προφυλακτικού είναι γνωστό και η εταιρείες προφυλακτικών συνήθως απευθύνονται στο "μέσο" άντρα. Αντίθετα οι μεγάλοι και οι μικροί άντρες πρέπει να καταφεύγουν σε προϊόντα εξειδικευμένων εταιρειών που όμως δεν είναι διαθέσιμα στην ίδια κλίμακα.

Το σύστημα δουλεύει ως εξής: Ο άντρας βάζει το πέος του σε ένα θάλαμο ο οποίος ψεκάζει ένα υλικό λάτεξ σε υγρή μορφή. Το λάτεξ στερεοποιείται σε δευτερόλεπτα και μετά το τέλος βγαίνει όπως βγαίνουν και συμβατικά προφυλακτικά.

O Krause είναι πολύ αισιόδοξος για την πατέντα του αν προϊόντα αυτού του είδους χρειάζονται χρόνια για να περάσουν τα στάδια των κλινικών δοκιμών και να βγουν στην αγορά. Σε πρώτη φάση έχει κατάθεση αίτηση ευρεσιτεχνίας και περιμένει: «Όσο γνωρίζω η ιδέα είναι μοναδική. Με την τεχνολογία αυτή θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και προφυλακτικό για ελέφαντα» δήλωσε στο γερμανικό τύπο με σχετική έπαρση.

Ένα άλλο ζήτημα που τίθεται είναι ο χρόνος πολυμερισμού του λάτεξ που προς το παρόν κρίνεται απλώς επαρκής. «Είναι περίπου 20 με 25 δευτερόλεπτα αλλά προσπαθούμε να το κατεβάσουμε κάτω από δέκα» είπε ο Krause.

Τι αποδοχής όμως θα τύχει από το αντρικό κοινό αυτό είναι σίγουρα κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει. Ο Krause παντός ισχυρίζεται ότι μια μερίδα αντρών το βλέπει θετικά. «Αν εξαιρέσουμε αυτούς που δεν πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει, υπάρχουν πολλοί που μας είπαν ότι είναι εξαιρετική ιδέα και ότι θα τους βοηθούσε κάτι τέτοιο.»

Και κόστος; Ο θάλαμος ψεκασμού σύμφωνα με όσα είναι γνωστά θα κοστίζει 15 έως 25 ευρώ και το υγρό λάτεξ 7 έως δέκα (για 10 έως 20 προφυλακτικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια: