Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Έξυπνα" υφάσματα και "μαγικοί" καθρέφτες


Την επανάσταση στον κλάδο της ένδυσης φέρνουν τα "έξυπνα" υφάσματα και οι "μαγικοί" καθρέφτες, καλώντας τους εμπλεκόμενους στον κλάδο της ένδυσης να "ενσωματώσουν" νέες τεχνολογίες, όπως η νανοτεχνολογία, για να μειώσουν - μεταξύ άλλων - το κόστος ανάπτυξης των προϊόντων τους.
Τα "έξυπνα" υφάσματα είναι υφάσματα με δυνατότητες διαχείρισης της υγρασίας και της θερμότητας, υφάσματα εντομοαπωθητικά και υφάσματα που απορροφούν τις οσμές. Για τους πιο τολμηρούς, υπάρχουν υφάσματα που εξωτερικεύουν τα συναισθήματα, αλλάζοντας χρωματισμό ανάλογα με τη διάθεση των ιδιοκτητών τους. Εξάλλου, υπάρχουν έξυπνα υφάσματα που σχεδιάζονται με τη βοήθεια νανοσωματιδίων, και προσαρμόζονται στις περιβαλλοντικές συνθήκες, κάνοντας το ρουχισμό πιο άνετο από ποτέ.
Το άλλο επαναστατικό σύστημα είναι ένας μαγικός καθρέφτης που αναμένεται στο απώτερο μέλλον να κάνει την εμφάνισή του στην παγκόσμια αγορά ένδυσης, διευκολύνοντας τους καταναλωτές στην αγορά ρουχισμού. Έτσι, οι ατελείωτες ώρες που περνά, κυρίως, το γυναικείο φύλο στα δοκιμαστήρια των καταστημάτων προκειμένου να επιλέξει το κατάλληλο ρούχο, θα αποτελούν πια παρελθόν.
Ο μαγικός καθρέφτης, ο οποίος προς το παρόν βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο καταναλωτή να στέκεται μπροστά του και να βλέπει πως θα είναι με διάφορα μοντέλα ρούχων, τα οποία δεν χρειάζεται καν να δοκιμάσει. Τα νέα πρωτοποριακά αυτά συστήματα για την παραγωγή ενδυμάτων παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του 22ου παγκόσμιου συνεδρίου ένδυσης, που φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: