Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

μολυσμένο κινεζικό γάλα


Την ενίσχυση των τελωνειακών ελέγχων στις εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. μετά το σκάνδαλο του επιμολυσμένου γάλακτος σε σκόνη που έχει ξεσπάσει στην Κίνα, όπου τέσσερα βρέφη έχουν μέχρι στιγμής βρει τον θάνατο από μολυσμένο βρεφικό γάλα.
Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η Κίνα «δεν εξάγει γαλακτοκομικά προϊόντα στην
Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ωστόσο, η εκπρόσωπος έσπευσε να επισημάνει πως, για προληπτικούς λόγους, η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα υγείας, κυρία Ανδρούλα Βασιλείου, ζήτησε από τα κράτη μέλη να ενισχύσουν τους ελέγχους στα σύνορα σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι κινεζικά προϊόντα δεν θα περάσουν στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. μέσω επανεισαγωγών από τρίτες χώρες που έχουν εμπορικές σχέσεις στον τομέα αυτό με την Κίνα.
Να σημειωθεί πως το σκάνδαλο με το μολυσμένο γάλα σε σκόνη, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο στην Κίνα μετά τον θάνατο τεσσάρων μωρών, επεκτάθηκε και στο συνηθισμένο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: