Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Παστίτσιο

Υλικά

* 1 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο (χοντρά)
* 3 κουταλιές βούτυρο
* 1 κύβο κρέατος
* 1 κιλό κιμά
* Λίγο λάδι
* 1 κρεμμύδι τριμμένο
* 3 ντομάτες τριμμένες (χωρίς τα σπόρια)
* Κανέλα
* Λίγο ζάχαρη
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Κεφαλοτύρι τριμμένο
* 7 κουταλιές αλεύρι
* 2 μπουκάλια γάλα
* 1 κουταλιά βούτυρο
* 7 αυγά





Αλλες συνταγές από την Ελληνική κουζίνα
* Ελληνική κουζίνα

Ετοιμασία

1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγανάκι και μόλις κάψει καλά το ρίχνουμε στα μακαρόνια.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και μία κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
3. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε καλά (να διαλυθεί ο κιμάς), ρίχνουμε τις ντομάτες και τον κύβο κρέατος και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μερικές βράσεις.
4. Προσθέτουμε την κανέλα, την ζάχαρη το πιπέρι και όσο αλάτι χρειάζεται, αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά ακόμη και σβήνουμε την φωτιά.

Κρέμα:

1. Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση παίρνουμε λίγο γάλα, διαλύουμε μέσα το αλεύρι και το ρίχνουμε πάλι στο γάλα που βράζει ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο και κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά.
3. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα υλικά μας ως εξής: λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι, τα μισά μακαρόνια, τριμμένο κεφαλοτύρι, λίγη κρέμα, τον κιμά, τα υπόλοιπα μακαρόνια, τριμμένο κεφαλοτύρι, την κρέμα, τριμμένο κεφαλοτύρι.
5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου (μέχρι να ψηθεί η κρέμα μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: