Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΓΑΜΟ ΤΗΣ ΦΟΛΕΣ ΣΑΣ ΠΑΛΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΖΕΣ




ΤΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΕντομοκτόνα, Βαρφαρίνη (ποντικοφάρμακο) και τριμμένα γυαλιά αναμεμειγμένα με γευστικότατο φαγητό κονσέρβα, λουκάνικα, ωμό κρέας. Τα τριμμένα γυαλιά συνήθως δίνονται μέσα σε κιμά. Τα δηλητήρια αυτά προκαλούν αφάνταστο πόνο στα ζώα. Για τα δύο πρώτα υπάρχουν αντίδοτα. Για τα τριμμένα γυαλιά όχι.
Η στρυχνίνη δεν περιλαμβάνεται διότι δεν πωλείται στην Ελλάδα
Ακομα πως η αστυνομια ελεγξε ολα τα φαρμακεια της επαρχιας και πουθενα δεν πουληθηκε εδω το οποιο δηλητηριο
στρυχνινη
Δηλητηρίαση από στρυχνίνηΗ στρυχνίνη χρησιμοποιούνταν παλιότερα ως ποντικοφάρμακο, είναι ένα ισχυρό δηλητήριο που δρα πολύ γρήγορα και ο θάνατος επέρχεται μέσα σε μισή ώρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.Τα συμπτώματα εμφανίζονται 30 λεπτά εώς και 2 ώρες μετά τη λήψη του δηλητηρίου. Το ζώο εμφανίζει γενικευμένους μυϊκούς σπασμούς και ο θάνατος επέρχεται λόγω παράλυσης των αναπνευστικών μυών. Δεν υπάρχει αντίδοτο και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι η χορήγηση ηρεμιστικών και οξυγόνου μέχρι να περάσει η ενέργεια της στρυχνίνης.
Προσπαθησα να μιλησω και με τον προεδρο της φιλοζωικης αλλα μεχρι στιγμης δεν τα καταφερα.Στην ιστοσελιδα τους στο face βρηκα αυτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: