Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Super Angry Birds με αναλογικό καταπέλτη


Οι …μαστροχαλαστές από το Copenhagen Institute of Interaction Design δημιούργησαν έναν USB καταπέλτη για τα Angry Birds, το οποίο εξομοιώνει στην πραγματικότητα το καταπέλτη του παιχνιδιού.
Πώς μπορείτε να κάνετε το επιτυχημένο παιχνίδι Angry Birds ακόμα πιο διασκεδαστικό; Εύκολα! Απλά προσθέστε μερικά εξαρτήματα. Αυτό είναι ίσως το σκεπτικό για τον καταπέλτη Super Angry Birds, μια λαμπρή ιδέα που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Κοπεγχάγης Institute of Design που φέρνει κυριολεκτικά το παιχνίδι για το Rovio στο φυσικό κόσμο …
Το Super Angry Birds είναι μία απλή ιδέα, που εκτελούνται μέσω απίστευτα πολύπλοκου προγραμματισμού. Οι μαθητές Hideaki Matsui και Andrew Spitz έχουν καταφέρει να απογειώσουν την εφαρμογή με  φυσικό χειρισμό που αποτελείται από μια παρωδία σφεντόνας και πυροκροτητή.
Τα συνδεδεμένα με USB πρόσθετα φέρουν φυσική ανατροφοδότηση σε ένα παιχνίδι που χρησιμοποιούνται κυρίως τα δάχτυλα. Ένας  μηχανοκίνητος σύρτης  είναι συνδεδεμένο με έναν αλγόριθμο φυσικής που αποδίδει αξία τόσο την τροχιά όσο και την δύναμη με την οποία το τραβήξτε προς τα πίσω. Το αποτέλεσμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: