Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Γράφει ο συν-Εργατικός του forologikanea
Καμία αλλαγή δεν επέρχεται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τον εφαρμοστικό  ή με οποιονδήποτε άλλο νόμο στις συντάξεις του ΟΓΑ και στα κατώτερα όρια των άλλων ασφαλιστικών ταμείων.
Η κατώτερη σύνταξη που χορηγείται από τον ΟΓΑ  στους υπερήλικες, ανέρχεται σε 360 ευρώ.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χορηγεί συντάξεις λόγω γήρατος ή αναπηρίας, των οποίων το κατώτατο όριο ανέρχεται σε 486 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο κατώτατο όριο συντάξεως λόγω θανάτου ανέρχεται σε 430 ευρώ.
Τα κατώτατα όρια συντάξεων λόγω γήρατος ή αναπηρίας που χορηγεί ο ΟΑΕΕ ανέρχονται σε 406 ευρώ μηνιαίως.
Το προαναφερόμενα ποσά προσαυξάνονται με τα επιδόματα οικογενειακών βαρών.

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στοχεύει να βάλει τέλος στην καταστρατήγηση του νομοθετικού πλαισίου το οποίο ισχύει για όσους διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
Θεσμοθετούνται αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία αποδεικνύεται η μόνιμη διαμονή.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούν να λαμβάνουν σύνταξη από τη χώρα μας, χωρίς πολλές φορές να έχουν ασφαλιστεί καθόλου, κάτοικοι γειτονικών χωρών οι οποίοι απλά έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

Δήλωση συνταξιούχου ΙΚΑ για συνέχιση καταβολής της σύνταξης

 Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποστέλλει ειδοποίηση-πρόσκληση σε κάθε συνταξιούχο, ο οποίος υποχρεούται από 1 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2011, να προσέλθει στην τράπεζα από όπου λαμβάνει την σύνταξή του και να δηλώσει την φυσική του παρουσία, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: