Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 06, 2011 12:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μόλις πήρα στα χέρια μου την υπάρχουσα απόφαση της 11/2/04 νομάρχη Ροδόπης από τη Δ/νση Υγείας Τμήμα Υγεινομικού Ελέγχου η οποία ορίζει τα εξής: άρθρο 4 παρ. α Οι εγκαταστάσεις των οικόσιτων ζώων θα είναι κατασκευασμένες σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 της Υ1β/2000/95 Υγειονομικής Διάταξης με χωρητικότητα ανάλογη με το είδος και τον αριθμό των ζώων. Δεν επιτρέπεται η κατασκευή εγκαταστάσεων με πρόχειρα υλικά.
Τώρα τι λέει αυτή η διάταξη δεν γνωρίζω.
Στο άρθρο 1 καθορίζει τα οικόσιτα ζώα και την περιοχή διατήρησης σε κατοικημένες περιοχές ως εξής:
α.Για όλους τους οικισμούς και τα χωριά του Νομού εκτός αυτών που αναφέρονται στις πιό κάτω παραγράφους β και γ.
Αγελάδες μία (1) με τα παράγωγα της μέχρι 24 μηνών
Χοιρίδια ένα (1)
Αιγοπρόβατα δέκα (10) με τα παράγωγά τους μέχρι 12 μηνών
Πουλερικά τριάντα (30)
Κουνέλια τριάντα (30)
Ίπποι-όνοι δύο (20
β. Για Σάπες, Ίασμο,Αίγειρο,Ν.Σιδηροχώρι,Ξυλαγανή και Μαρώνεια.
Αιγοπρόβατα δέκα (10)
Πουλερικά είκοσι (20)
Κουνέλια είκοσι (20)
Ίπποι-΄0νοι ένας (1)
γ.Για την πόλη της Κομοτηνής, τον οικισμό Φανάρι και όλους τους παραλιακούς παραθεριστικούς οικισμούς του νομού (Αρωγής, Μέσης, Προφήτη Ηλία, Κρυονερίου, Αλκυόνος, Πλατανίτη,Αγίου Χαραλάμπου,κλπ
δεν επιτρέπεται η διατήρηση οικόσιτων ζώων.

Το παράδοξο και μεγαλείο της ελληνικής πραγματικότητας: η πολυδιάσπαση, γραφειοκρατία, πολυνομοθεσία και αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων. Για τους έχοντες γνώση της περιοχής θα μειδιούν κάτω από τα μουστάκια τους (όσοι έχουν) για τους προαναφερόμενους παραλιακούς οικισμούς του νομού. Αφήστε το γεγονός ότι από επαφές που είχα με άλλους νομούς οι συγκεκριμένες αποφάσεις ανανεώνονται κάθε τέσσερα χρόνια (η συγκεκριμένη είναι από το 2004). Συμπέρασμα, αν έχεις μέρος στους προαναφερόμενους οικισμούς και θέλεις τη συντροφιά του αλόγου σου χωρίς να ταλαιπωρείσαι με το πήγαινε-έλα για το κοίταγμά του ,αλογάκι γιόκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: