Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σκοτώνουν με αμπούλες υδροκυανίου τα ζώα στα δάση της Μεσσηνίας

Σκοτώνουν με αμπούλες υδροκυανίου τα ζώα στα δάση της Μεσσηνίας

Πόλεμο με ισχυρότατα δηλητήρια κατά των αλεπούδων, των τσακαλιών, των κουναβιών και των υπολοίπων αγρίων ζώων των δασών της Μεσσηνίας έχουν κηρύξει τις τελευταίες εβδομάδες άγνωστοι.

Με αμπούλες υδροκυανίου, που είναι εμπλουτισμένες με μυρωδιά χοιρινού, οι ασυνείδητοι «εξολοθρευτές» με άγνωστα κίνητρα, οδηγούν στον θάνατο με φρικτό τρόπο τα άγρια ζώα.

Θύματα των δηλητηρίων όμως έπεσαν τελευταία και πολλά κυνηγόσκυλα, τα οποία -όπως κατήγγειλαν οι κυνηγοί- βρήκαν κι αυτά αργό και μαρτυρικό θάνατο μπροστά στα μάτια τους, δίχως να μπορούν να τους προσφέρουν βοήθεια.

«Σε καμία περίπτωση ο Κυνηγετικός Σύλλογος δεν έχει σχέση με αυτές τις ενέργειες, γιατί δεν συμφέρει τους κυνηγούς. Ούτε κατά διάνοια. Απαγορεύεται από τις ντιρεκτίβες της ΕΟΚ. Ποιος ρισκάρει να το κάνει, αφού απαγορεύεται και υπάρχει κίνδυνος να συλληφθεί; Ρητά και κατηγορηματικά το λέω πως δεν έχει καμία σχέση ο κυνηγετικός μας σύλλογος με τις φόλες στα δάση της Μεσσηνίας», δήλωσε κατηγορηματικά στα τοπικά ΜΜΕ- ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας Γιώργος Αποστολίδης.

Κυνηγοί της Μεσσηνίας και μέλη οικολογικών οργανώσεων εξέφρασαν την υποψία ότι πίσω από τις φόλες με το υδροκυάνιο πιθανόν να κρύβονται κάποιοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θεωρούν ότι θίγονται από την αύξηση του πληθυσμού των αλεπούδων και των τσακαλιών.

AYTO POU EPATHE ORODIS THA TO PLIROSETE POLI AKRIVA
TORA SA EYXOMASTE NA PATE STO DIAOLO KAI AKOMA PARA PERA
KAI NA PANE STO DIALO KAI OI KINIGOTOPISAS EYXOMASTE NA KAEITE NA KREMISTON I POLI SAS KAI TA XORIA SAS KAI NA PETHANETE OLI SAS
RAGIADES KAI SKOLIKIA EEIS XALASAME 1000 EVRO GIA TON RODI
ESEIS THA XALASETE PERISOTERA
POLEMOS STA SKOULIKIA


Δεν υπάρχουν σχόλια: