Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τεχνολογικό τρακτέρ στην υπηρεσία των αγροτών.

Με τις ταχείες αλλαγές στο κλίμα χρειαζόμαστε και βελτιωμένα εργαλεία για την γεωργία ώστε να αντέξει στην οικολογική αναταραχή, αν και στην Ελλάδα οι αγρότες κινδυνεύουν να αφανιστούν από τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις, όσοι όμως επιβιώσουν καλά θα είναι να ερευνούν για τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα στην γεωργία, όπως αυτό το τρακτέρ. Το Deuterium όπως ονόμασαν οι σχεδιαστές του Prithu Paul και Ankit Kumar.

Το πόσο μπορούν να συνεργαστούν η τεχνολογία με την τραχύτητα των αγροτικών εδάφων είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα. Ωστόσο οι σχεδιαστές του το έχουν εφοδιάσει με υπολογιστές, GPRS και αισθητήρες κίνησης για αν του δίνουν αυτονομία ώστε να κινείται μόνο του και αν κάνει τις απαραίτητες εργασίες.

Αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια με τα ενσωματωμένα νανο-ηλιακά κύτταρα στα πάνελ στην επιφάνεια του σώματός του, η φουτουριστική αυτή μηχανή περιλαμβάνει επίσης προβολείς που περιστρέφονται 360 μοίρες και κάμερες που μπορούν να δουν στο σκοτάδι για να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο. Βέβαια μία μηχανή που απευθύνεται σε μια εποχή που δεν θα αντέχει άλλους ρύπους δεν θα μπορούσε παρά να κινείται με υδρογόνο.

Οι τροχοί του είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να έχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

μέλλον | cool2re

16 Ιαν. 2011 ... admin στο Η τέχνη του Baptiste Debombourg · Nispell στο Η τέχνη του Baptiste Debombourg · Tweets that mention Γιώργος Κούλης | cool2re via ...
www.cool2re.gr/tag/μέλλον/ - Προσωρινά αποθηκευμένη

Δεν υπάρχουν σχόλια: