Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Εκλογές Δικηγόρων ΜΕΣΣΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ

Εκλογές Δικηγόρων

ImageΕπαναληπτικές με ρυθμιστή το συνδυασμό Δημαρέση

Σε «ντέρμπι» εξελίχθηκαν οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας την Κυριακή, αφού οι δύο υποψήφιοι, Κώστας Μαργέλης και Ανδρέας Σαρρής, κονταροχτυπήθηκαν κοντά στο νήμα του τερματισμού, αφήνοντας έξω από το δεύτερο εκλογικό γύρο τον τρίτο υποψήφιο, Βασίλη Δημαρέση, ο οποίος, όμως, πλέον έχει γίνει ρυθμιστής των επαναληπτικών εκλογών. Και οι δύο υποψήφιοι, μιλώντας στο «Θάρρος», δήλωσαν την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Δημαρέσης τόνισε πως θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα ενστερνισθεί τις θέσεις του και τον οποίο, μάλιστα, θα ήθελε να ανακοινώσει πριν οι δικηγόροι φτάσουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή. Κι αυτό, γιατί πιστεύει πως όποιος αναμιγνύεται με τα κοινά πρέπει να λέει ευθέως αυτό που πιστεύει.

Ψήφοι

Στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής από τους 301 εγγεγραμμένους δικηγόρους, ψήφισαν 289 και βρέθηκαν 283 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους προέδρους, έλαβαν: Κώστας Μαργέλης (Ενωτική Πορεία) 138 ψήφους, Ανδρέας Σαρρής (Κίνηση για μια άλλη πορεία) 124 ψήφους και Βασίλης Δημαρέσης (Δυναμική Παρέμβαση) 21 ψήφους.

Σε ό,τι αφορά τους συμβούλους, οι υποψήφιοι συνδυασμοί έλαβαν τις εξής ψήφους: Ενωτική Πορεία 146, Κίνηση για μια άλλη πορεία 132 και Δυναμική Παρέμβαση 5.

Αναλυτικά οι ψήφοι των συμβούλων έχουν ως εξής:

«Ενωτική Πορεία»:

Αβραμίδης Χαράλαμπος του Φωτίου, 60

Αδαμοπούλου Θεοδούλη — Ελένη του Δημητρίου, 37

Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννου, 51

Ανδριανόπουλος Ηλίας του Χαραλάμπους, 47

Αποστολίδης Γεώργιος του Αγγέλου, 48

Βαλσαμάκη Μαρία του Νικολάου, 42

Καούνης Δημήτριος του Βασιλείου, 57

Κρέπη Άννα του Ηλία, 30

Λαντζούνης Αλκιβιάδης του Δημητρίου, 59

Μουζάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 69

Μουργής Παναγιώτης του Ιωάννου, 39

Ξηρογιάννης Περικλής του Αλεξάνδρου, 76

Ξυδέας Ηλίας του Φωτίου, 51

Πανταζόπουλος Χριστόφορος του Παναγιώτη, 34

Παπαγιαννοπούλου — Λάμπου Ελένη του Νικολάου, 39

Παπαδοπούλου Σταυρούλα του Παναγιώτη, 34

Ράλλης Γεώργιος του Σωτηρίου, 36.

Εκλέγονται οι πέντε πρώτοι σε σταυρούς και συγκεκριμένα οι: Ξηρογιάννης Περικλής, Μουζάκης Κωνσταντίνος, Αβραμίδης Χαράλαμπος, Λαντζούνης Αλκιβιάδης, Καούνης Δημήτριος.

«Κίνηση για μια άλλη πορεία»:

Βασιλόπουλος Απόστολος του Γεωργίου, 73

Γκόνης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, 25

Γκόνου Κωνσταντίνα του Κωνσταντίνου, 76

Κατσάρα Βασιλική του Κυριάκου, 35

Κοζομπόλη Παναγιώτα του Γεωργίου, 52

Λυκοτραφίτης Δημήτριος του Αθανασίου, 58

Μαρκοπούλου Δήμητρα του Ανδρέα, 62

Μουτζούρης Διονύσιος του Βασιλείου, 24

Μωράγιωργας Παναγιώτης του Δημητρίου, 48

Πουλόπουλος Ηλίας του Κωνσταντίνου, 34

Σκιαδά Αδαμαντία του Μιχαήλ, 61

Σπυρέα Σταυρούλα του Πέτρου, 34

Τσιλιβαράκη Δέσποινα του Δαμιανού, 60

Φουρτούνης Χαράλαμπος του Γεωργίου, 43

Χρυσός Χρήστος του Δημητρίου, 37.

Εκλέγονται στο Δ.Σ. οι: Γκόνου Κωνσταντίνα, Βασιλόπουλος Απόστολος, Μαρκοπούλου Δήμητρα, Σκιαδά Αδαμαντία και Τσιλιβαράκη Δέσποινα

«Δυναμική Παρέμβαση»:

Αθανασοπούλου Φωτεινή του Νικολάου, 3

Εξουζίδου Σοφία του Δημητρίου, 3

Μούστος Ευάγγελος του Ιωάννου, 4

Ορφανός Γεώργιος του Ιωάννου και της Γεωργίας, 3.

Υποψήφιοι

Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών εξέφρασε μιλώντας στο «Θάρρος» ο κ Μαργέλης: «Η διαφορά των 14 σταυρών από το συνυποψήφιό μου κ. Σαρρή είναι σημαντική και πιστεύω ότι τη 2η Κυριακή θα είμαι ο νικητής των εκλογών».

Από την άλλη πλευρά, και ο κ. Σαρρής δήλωσε αισιόδοξος: «Ελπίζουμε ότι, κυρίως οι νέοι συνάδελφοι, θα συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αλλάξει σελίδα ο Δικηγορικός Σύλλογος. Να γίνει κάτι καινούργιο, που θα τους δώσει ελπίδες».

Ο κ. Βασίλης Δημαρέσης μπορεί να έμεινε έξω από το δεύτερο γύρο των εκλογών, όμως οι ψήφοι που έλαβε θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία της Κυριακής, όπως τόνισε στο «Θάρρος», πιστεύει ότι έθεσε ριζοσπαστικά ζητήματα και είτε οι συνάδελφοί του δεν τα αποδέχτηκαν είτε δεν τόλμησαν να τα αποδεχτούν.

Σχετικά με το ρόλο που θα παίξει στις επαναληπτικές, σημείωσε: «Για μένα το ζήτημα είναι ποιος θα μπορέσει να αποδώσει καλύτερα και έχω κάποιες θέσεις που μερικώς αποδέχτηκαν στα προγράμματά τους και οι δύο υποψήφιοι. Τώρα επαφίεμαι σε αυτούς, ποιες από τις βασικές προτάσεις που είχαν θα τις ενστερνισθούν και θα υποσχεθούν ότι θα τις κάνουν πράξη. Αυτά, όμως, δε θα τα κρίνω μόνος μου. Θα τα κρίνω με τους ανθρώπους που είχα συνυποψήφιους και με τα άτομα που κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου παρέκαμψαν τις όποιες δυσκολίες και πιέσεις και με ψήφισαν. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο. Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να έχει εκείνα τα προσόντα που χρειάζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος και που αποτελούν την αναγκαιότητα του σήμερα και τις προϋποθέσεις για το αύριο».

Ο κ. Δημαρέσης είπε ότι ακόμα δεν έχουν καταλήξει ποιον θα στηρίξουν, ωστόσο τόνισε ότι απ’ όλους θα αποφασισθεί αν θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους πριν τις εκλογές, αν και ο ίδιος πιστεύει ότι όποιος αναμιγνύεται με τα κοινά, πρέπει να λέει ευθέως αυτό που πιστεύει.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Εφημερίδα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας - Εκλογές Δικηγόρων

26 Φεβ. 2008 ... Αποστολίδης Γεώργιος του Αγγέλου, 48 ... Βασιλόπουλος Απόστολος του Γεωργίου, 73 ... 2010 Εφημερίδα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας ...
www.tharrosnews.gr/index.php?... - Προσωρινά αποθηκευμένη - Παρόμοιες


Δεν υπάρχουν σχόλια: