Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Άδεια Εγκατάστασης και Άδεια Λειτουργίας

Άδεια Εγκατάστασης και Άδεια Λειτουργίας


Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τις απαιτούμενες μελέτες που πρέπει να εκπονηθούν και να διεκπεραιωθούν στις διάφορες υπηρεσίες (Δ/νση Ανάπτυξης, Δ/νση Μεταφορών, Δ/νση Περιβάλλοντος, Πολεοδομία, Δήμος, Πυροσβεστική, ΕΥΔΑΠ, ΕΠΑ, Υγειονομικό κ.λπ.), προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης σας.

Πιο συγκεκριμένα, αναλαμβάνουμε την άδεια εγκατάστασης ( άδεια ίδρυσης ) και άδεια λειτουργίας Επαγγελματικών Εργαστηρίων, Βιοτεχνιών, Βιομηχανιών, Συνεργείων Αυτοκινήτων, Πλυντηρίων-Λιπαντηρίων Αυτοκινήτων, Σταθμών Αυτοκινήτων, Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), κλπ.

Στα πλαίσια αυτών απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελετών, καθώς και η επίβλεψη των αντίστοιχων εργασίων, όπως:

  1. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων : Συντάσσεται με σκοπό την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων που πληροί η επιχείρηση, από τον αρμόδιο Κρατικό φορέα, ούτως ώστε κατά την λειτουργία αυτής να τηρούνται όλες κατ’ εξοχήν οι προϋποθέσεις, που διέπουν μία άριστη παραγωγική διαδικασία η οποία να σέβεται το κοινό και το ευρύτερο περιβάλλον.
  2. Μελέτη Πυρασφάλειας : Πραγματοποιείται σύνταξη μελέτης πυρασφαλείας, στην οποία λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, προκειμένου να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας.
  3. Μελέτη Φυσικού Αερίου: Μελέτη εγκατάστασης φυσικού αερίου, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμικότητα των συσκευών φυσικού αερίου και τις απαιτήσεις αερισμού-εξαερισμού, προκειμένου να εκδοθεί η απαιτούμενη Άδεια Χρήσης.
  4. Τεχνικό υπόμνημα και προϋπολογισμός : Συντάσσεται μελέτη με πλήρη αναφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό της επιχείρησης, την ισχύ (κινητήρια και θερμική) και το κόστος αυτού.
  5. Μελέτη επεξεργασίας υγρών αποβλήτων : Συντάσσεται μελέτη διαχείρισης των υγρών αποβλήτων (οικιακών λυμάτων, όμβρια, βιομηχανικά απόβλητα).
  6. Διαχειριστικό σχέδιο επικινδύνων και μη επικινδύνων αποβλήτων : Συντάσσεται σχέδιο συλλογής, αποθήκευσης, μεταφοράς, ανακύκλωσης, επεξεργασίας και διάθεσης κάθε είδους αποβλήτων.


Επιπλέον αναλαμβάνουμε τις εξής διαδικασίες:

Ανανέωση Άδειας Λειτουργίας : Πραγματοποιείται εκπόνηση μελετών και κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να επιτευχθεί η ανανέωση της υπάρχουσας αδείας.

Εκσυγχρονισμός Άδειας Λειτουργίας
:
Επιτυγχάνεται επέκταση της αδείας σας σε περισσότερους HP (κινητήρια ισχύς) και KW (θερμική ισχύς), σε περίπτωση που καινούργια μηχανήματα τοποθετηθούν στον χώρο της επιχείρησης σας.

Μεταβίβαση Άδειας Λειτουργίας
:
Πραγματοποιείται εκπόνηση των απαραίτητων μελετών ώστε να ανανεωθούν οι εγκρίσεις που έχουν λήξει και κατατίθενται τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να γίνει η μεταβίβαση όλων των εγκρίσεων/αδειών στο όνομα του νέου φορέα.

Επίσης, σε περίπτωση καταγγελίας ή αυτεπάγγελτου ελέγχου ( άδεια τεχνικής ανασυγκρότησης ) από Δημόσια Υπηρεσία, αναλαμβάνουμε να σας βοηθήσουμε στον προσδιορισμό των αλλαγών που πρέπει να προβείτε και να εφοδιάσουμε την επιχείρησής σας με τις απαραίτητες επικαιροποιημένες εγκρίσεις/άδειες.


Αναλαμβάνουμε την αδειοδότηση επαγγελματικών εργαστηριων όπως:

άδεια ζαχαροπλαστείου
άδεια αρτοποιείου
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας κρέατος
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας τροφίμων

άδεια συσκευαστηρίου ειδών διατροφής
άδεια εργαστηρίου ποτών (οινοποιείου, παραγωγής ξυδιού, κλπ)
άδεια εργαστηρίου καπνού
άδεια ραφείου - άδεια β
ιοτεχνίας ρούχων
άδεια υποδηματοποιείου - άδεια βιοτεχνίας υποδημάτων
άδεια ξυλουργείου - άδεια βιοτεχνίας κατασκευής επίπλων
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας χαρτιού
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας γυαλιού
άδεια τυπογραφείου
άδεια εργαστηρίου κατασκευής επιγραφών - σφραγίδων
άδεια εργαστηρίου δερμάτινων ειδών
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας πλαστικού
άδεια εργαστηρίου παραγωγής χημικών - καλλυντικών
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας μαρμάρου
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας μετάλλων
(άδεια αλουμινάδικου, άδεια σιδηρουργείου)
άδεια μηχανουργείου
άδεια εργαστηρίου παραγωγής ηλεκτρολογικού υλικού
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας ειδών αυτοκινήτου - ταπετσαρίες
άδεια οδοντοτεχνικού εργαστηρίου
άδεια σιδερωτήριου
άδεια πλυντηρίου ρούχων
άδεια ταπητοκαθαριστηρίου
άδεια στεγνοκαθαριστηρίου
άδεια εργαστηρίου επεξεργασίας αργύρου - χρυσού (αργυροχρυσοχοΐας)
άδεια Catering
κλπ


Συμπληρωματικά:
Επιπλέον, η εταιρεία μας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την Έκδοση Αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.), από την επιλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, την σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, την επίβλεψη των εργασιών μέχρι τη λήψη της προέγκρισης της άδειας λειτουργίας και την έκδοση της τελικής άδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: