Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Θαλάσσιο ποδήλατο - τρακτέρ παρουσιάστηκε στη Λάρισα


Νεροπεταλιές στον Αγιόκαμπο της Λάρισας, με ένα ποδήλατο θαλάσσης – τρακτέρ λόγω του σχήματος και του όγκου των τεσσάρων τροχών με τους οποίους πλέει και με εντυπωσιακή ευελιξία.

Εμπνευστής και κατασκευαστής του ο Λαρισαίος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, πραγματοποίησε τη δέκατη κατά σειρά δοκιμή της ευρεσιτεχνίας του, στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει εδώ και χρόνια για να καταλήξει στην τελική και ιδανική μορφή της κατασκευή του. «Κάθε φορά μέσα στο νερό εντοπίζω τα λάθη που μπορεί να έχω κάνει και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να τελειοποιήσω την κατασκευή», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ανήσυχο πνεύμα, που σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής του νέου μοντέλου του, αναζητούσε τα στοιχεία βελτίωσής του ξεχωριστού αυτού ποδηλάτου. .

Μέχρι τώρα έχει δοκιμάσει δεκαοκτώ διαφορετικούς τροχούς, τόσο στην μορφή τους όσο και στα υλικά κατασκευή τους, προκειμένου να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ταχύτητα, το βάρος και την ευελιξία του ποδηλάτου. Οι τροχοί κινούνται ανεξάρτητα (αριστεροί και δεξιοί), οπότε απαιτούνται δύο άτομα στα δύο πηδάλια για να το κινήσουν.

Η βόλτα μέσα στο λιμάνι με το παράξενο ποδήλατο, ήταν μια διασκεδαστική εμπειρία για όσους δοκίμασαν για πρώτη φορά, και οι επιφυλάξεις αρκετών για τη δύναμη που θα χρειασθεί να κινήσουν τον όγκο του, καταρρίφθηκαν αμέσως μόλις το ποδήλατο κίνησαν ένας δεκατριάχρονος και ένας δωδεκάχρονος οδηγός, με μεγάλη ευκολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: