Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

9 μήνες ομορφιά


E-mail

9 μήνες ομορφιά
Φροντίδα για την επιδερμίδα του προσώπου
Προϊόντα που πρέπει να αποφύγω στην εγκυμοσύνη
Ραγάδες
Η φροντίδα των μαλλιών
Ο ήλιος στην εγκυμοσύνη

Φροντίδα στην εγκυμοσύνη
Φροντίδα στην εγκυμοσύνη
Υγιής και απαλή επιδερμίδα ή σπυράκια; Μαλλιά πλούσια και δυνατά ή άγρια και αδύναμα;

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει το δέρμα ή τα μαλλιά μας, αφού κάθε γυναίκα και κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή.

Υπάρχουν γυναίκες που δείχνουν πολύ όμορφες σε όλη την διάρκεια της κυοφορίας. Για άλλες γυναίκες αυτές οι αλλαγές στο σώμα, το δέρμα, τα μαλλιά, δεν είναι τόσο ευχάριστες. Το δέρμα πιθανόν να δείχνει θαμπό, μπορεί να αποκτήσει ξηρότητα, ακόμη και ακμή, τα μαλλιά μπορεί να δείχνουν αδύναμα και ταλαιπωρημένα.

Οι παρακάτω συμβουλές, ίσως σας φανούν χρήσιμες για την φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών σας σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τα πάνω-κάτω

Το διάστημα των εννέα μηνών που διαρκεί μία εγκυμοσύνη, η ορμονική ισορροπία και οι λειτουργίες του οργανισμού επιδέχονται μεγάλες επιρροές και αλλαγές.

Αν συγκρίνουμε αποτελέσματα εξετάσεων μιας εγκύου και μιας γυναίκας που δεν είναι έγκυος, θα διαπιστώσουμε πως τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης στην έγκυο είναι εκατό φορές πιο ψηλά!

Επιπλέον κι άλλες πολλές ορμόνες όπως προλακτίνη, κορτιζόνη και πολλές άλλες, ρέουν άφθονες στο σώμα της εγκυμονούσας. Αυτές οι ορμόνες, μπορεί να «φέρνουν τα πάνω-κάτω», ευθύνονται όμως και πρωταγωνιστούν στη δημιουργία τέλειων συνθηκών και ιδανικού περιβάλλοντος για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου. Παράλληλα, συμβάλουν στην αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης.

πιγη μου

http://www.paidorama.com/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/9-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B9%CE%AC.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: