Το όνομα "μαρια" γιορτάζει στις: πηγη μου http://www.filaki.gr/cards_cel_name.php | | |
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009
καρτες γιορτον
Τούρτα σοκολάτας
Υλικά
Παίρνουμε τρεις πάτους σοκολατένιους ή ετοιμάζουμε παντεσπάνι και τους κόβουμε.
2 κουβερτούρες των 125 gr. η μία.
4 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
2 και 1/2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 και 1/2 >> >> νες καφέ
Ελάχιστα αμύγδαλα καρβουντισμένα ή φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε σιρόπι για το παντεσπάνι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι με ένα μεγάλο
ζεστό νερό μιάμιση κουταλιά σούπας νεσκαφέ και δυόμισι κουταλιές σούπας κονιάκ.
Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τους κρόκους ,τη ζάχαρη , αμύγδαλα (προαιρετικό) ,και τη σοκολάτα που έχουμε ετοιμάσει σε μπέη-μερί. Αφού ανακατεύουμε όλα τα υλικά ,βάζουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι στην πιατέλα μας και το σιροπιάζουμε. επάνω προσθέτουμε το ένα τρίτο από την κρεμά που έχουμε ετοιμάσει.
Συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία και στα τρία κομμάτια παντεσπάνι. Στο τέλος γαρνίρουμε
την τούρτα με σαντιγί, αμύγδαλα ή φιστικιά Αιγινής χοντροκομμένα ,καθώς και κερασάκια.
καλή επιτυχία!!!!!
Παγωτά
Κατηγορία: | * Καλοκαιρινές (ελαφριές) *, Παγωτά |
Συνταγή: | Παγωμένο γιαούρτι (Frozen Youghurt) με άγλυκο σιρόπι Φράουλας |
Μερίδες: | 2 |
Θερμίδες: | 170 ανά μερίδα |
Υλικά: |
|
Τρόπος παρασκευής | |
1. Ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, το ξύσμα βανίλιας και το μέλι. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέστε το. 2. Βάλτε το μίγμα σε ένα πλαστικό μπολ που κλείνει και αφήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη, για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. 3. Πλύντε τις φράουλες και αφήστε τες να στραγγίξουν. Κρατήστε μερικές στην άκρη για γαρνίρισμα. Τις υπόλοιπες λιώστε τες σε πουρές, στον οποίο θα ρίξετε τη σκόνη της βανίλιας. Βάλτε τον πουρέ στο ψυγείο. 4. Βγάλτε το παγωμένο γιαούρτι από την κατάψυξη, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε το πάλι. Πάρτε με το ειδικό κουτάλι του παγωτού μπάλες και σερβίρετε τες σε φαρδιά, γυάλινα μπολ. Ρίξτε από πάνω πουρέ από τις φράουλες και γαρνίρετε με τα ολόκληρα φρούτα. |
Κατηγορία: Ροφήματα
Κατηγορία: | Ροφήματα |
Συνταγή: | Μιλκ Σέικ Μπανάνα |
Μερίδες: | 4 |
Θερμίδες: | - ανά μερίδα |
Υλικά: |
|
Τρόπος παρασκευής | |
Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα παγάκια και το γάλα και τα χτυπάτε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να θρυματιστούν τα παγάκια. Προσθέτετε τις μπανάνες και τη βανίλια και τα χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να αφρίσει το μίγμα. Αδειάζετε αμέσως το μίγμα σε 4 ποτήρια. Γαρνίρετε με λίγη μέντα και λεπτές φέτες από κάποιο φρούτο της αρεσκείας σας. |
Τούρτα Σοκολάτα MARIA I LOVE
Συνταγή: | Τούρτα Σοκολάτα |
Μερίδες: | - |
Θερμίδες: | - ανά μερίδα |
Υλικά: |
|
Τρόπος παρασκευής | |
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε 3 στρογγυλά ταψάκια (20 εκ). Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να γινουν κρέμα. Προσθέτετε τη σοκολάτα, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε καλά με μεταλλικό πηρούνι. Μοιράζετε το μείγμα στα 3 ταψάκια και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα. Ψήνετε για 20-25 λεπτά να φουσκώσουν και να πήξουν.Ξεφορμάρετε σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας: Λιώνετε τη σοκολάτα με 5 κουτ. νερό σε μπολάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί). Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με σύρμα, να φουσκώσει και να πήξει και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα σιγά-σιγά. Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβετε τα 3 κέικ αλείφοντας το καθένα με λίγη κρέμα σοκολάτας το ένα επάνω στο άλλο. Αλείφετε με λίγη κρέμα τα πλαϊνά και την επιφάνεια της τούρτας. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ με τελείωμα αστέρι και διακοσμείτε τη βάση και την επιφάνεια της τούρτας κάνοντας αστέρια το ένα δίπλα στο άλλο. Σκορπάτε επάνω τις φλούδες σοκολάτας και τις φράουλες. Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν σερβίρετε. |
Τούρτα Σοκολατίνα
Περιγραφή
Αν πραγματικά αγαπάτε τη σοκολάτα, αυτή είναι μια τούρτα που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Δεν έχω ξαναφάει κάτι τόσο σοκολατένιο και τόσο νόστιμο.Συστατικά
- 1 1/2 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι
- 3/4 κ.γ. στιγμιαίος καφές
- 2/3 φλ. φαρίνα
- 3 κ.σ. κακάο σκόνη
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 3 μεγάλα αβγά χωρισμένα
- 3/4 φλ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. κρεμόριο ή 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Για την κρέμα και την επικάλυψη:
- 4 φλ. κρέμα γάλακτος (όχι με λίγα λιπαρά) περίπου 700 γρ.
- 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 600 γρ. κουβερτούρα (όσο γίνεται καλύτερη)
- 1/3 φλ. κονιάκ ή ρούμι
- 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
Για το σιρόπι:
- 1/2 φλ. νερό
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
Οδηγίες
Κρέμα:
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίζει να βράζει η κρέμα.
- Προσθέτουμε τα 550 γρ. από τα 600 της κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθεί. Η φωτιά μας πρέπει να είναι χαμηλή.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Ξεχωρίζουμε ένα φλυτζάνι από την κρέμα και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει, την σκεπάζουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Στο μεταξύ, βάζουμε τηνκρέμα που κρατήσαμε ξανά στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κουβερτούρας. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και την βάζουμε σε άλλο δοχείο. Αυτή η κρέμα θα χρησιμεύσει ως επικάλυψη.
- Βάζουμε και αυτή την κρέμα στο ψυγείο και τις αφήνουμε για 6 ώρες έως μία μέρα.
Παντεσπάνι:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25Χ25 ή δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο περίπου 25 εκ. και τα στρώνουμε με λαδόκολα. Βουτυρώνουμε και τη λαδόκολα.
- Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ στο κονιάκ και το αφήνουμε στην άκρη
- Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το κακάο και τη σόδα και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο (ή το χυμό λεμονιού) και το αλάτι σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε το 1/4 του φλ. από τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, αλλά προσοχή μη το παρακάνουμε. Αφήνουμε την μαρέγκα στην άκρη
- Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 3' περίπου μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το κονιάκ με τον καφέ
- Ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε στους κρόκους το 1/3 της μαρέγκας, κατόπιν τη μισή φαρίνα, το άλλο 1/3 της μαρέγκας, την υπόλοιπη φαρίνα και τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα. Πρέπει να έχουμε ένα κάπως ομοιογενές μείγμα.
- Στρώνουμε το μείγμα στα ταψάκια (το μείγμα είναι κάπως σφιχτό) και τα βάζουμε στο φούρνο. Εάν έχουμε ένα ταψί, το αφήνουμε για 18' περίπου, ενώ αν έχουμε δύο για 12'.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ακουμπάμε τα ταψιά σε σχάρα για να κρυώσουν.
Σιρόπι:
- Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει για λίγο.
Τούρτα:
(Αφού έχει κρυώσει καλά η κρέμα)
- Βγάζουμε από το ψυγείο την πολλή κρέμα και την χτυπάμε για να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ
- Αν έχουμε φτιάξει ένα παντεσπάνι, το κόβουμε με προσοχή δύο οριζόντια, ώστε να γίνουν 2. Βρέχουμε τα παντεσπάνια (από την πορώδη μεριά τους) με το σιρόπι.
- Βάζουμε το ένα παντεσπάνι με τη βρεγμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Βάζουμε τα 3/4 περίπου της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι, την απλώνουμε και βάζουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι, με τη βρεγμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Παίρνουμε τη σκούρα κρέμα και τη ζεσταίνουμε λίγο, να μπορεί να απλωθεί. Την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι μας.
- Το υπόλοιπο 1/4 της κρέμας το χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τα πλαϊνά.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.
Τούρτα Γενεθλίων
Περιγραφή
Φτιάξτε με τα χεράκια σας μια τούρτα που θα ζήλευαν ακόμα και οι ζαχαροπλάστες!
Οδηγίες
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο με την ζαχαρόπαστα την οποία έχουμε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Οι διαστάσεις του φύλλου να είναι μετρημένες σχετικά με την τούρτα και τις διαστάσεις της.
Αντί για αλεύρι βάζουμε άχνη για να μας βοηθά να μην κολλήσει το ζυμαράκι μας…Τυλίγουμε το φύλλο της ζαχαρόπαστας στον πλάστη και απαλά σκεπάζοντας καλά την τούρτα την καλύπτουμε όλη. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε γρήγορους ρυθμούς για να μην ξεραθεί η ζαχαρόπαστα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για την τούρτα θα χρειαστείτε: