Κατηγορία: | * Καλοκαιρινές (ελαφριές) *, Παγωτά |
Συνταγή: | Παγωμένο γιαούρτι (Frozen Youghurt) με άγλυκο σιρόπι Φράουλας |
Μερίδες: | 2 |
Θερμίδες: | 170 ανά μερίδα |
Υλικά: |
|
Τρόπος παρασκευής | |
1. Ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, το ξύσμα βανίλιας και το μέλι. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει μαρέγκα και προσθέστε το. 2. Βάλτε το μίγμα σε ένα πλαστικό μπολ που κλείνει και αφήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ενδιάμεσα ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη, για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. 3. Πλύντε τις φράουλες και αφήστε τες να στραγγίξουν. Κρατήστε μερικές στην άκρη για γαρνίρισμα. Τις υπόλοιπες λιώστε τες σε πουρές, στον οποίο θα ρίξετε τη σκόνη της βανίλιας. Βάλτε τον πουρέ στο ψυγείο. 4. Βγάλτε το παγωμένο γιαούρτι από την κατάψυξη, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατέψτε το πάλι. Πάρτε με το ειδικό κουτάλι του παγωτού μπάλες και σερβίρετε τες σε φαρδιά, γυάλινα μπολ. Ρίξτε από πάνω πουρέ από τις φράουλες και γαρνίρετε με τα ολόκληρα φρούτα. |
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009
Παγωτά
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου