Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Τούρτα σοκολάτας


Υλικά
Παίρνουμε τρεις πάτους σοκολατένιους ή ετοιμάζουμε παντεσπάνι και τους κόβουμε.
2 κουβερτούρες των 125 gr. η μία.
4 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
2 και 1/2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 και 1/2 >> >> νες καφέ
Ελάχιστα αμύγδαλα καρβουντισμένα ή φιστίκια Αιγίνης ανάλατα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε σιρόπι για το παντεσπάνι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι με ένα μεγάλο
ζεστό νερό μιάμιση κουταλιά σούπας νεσκαφέ και δυόμισι κουταλιές σούπας κονιάκ.

Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τους κρόκους ,τη ζάχαρη , αμύγδαλα (προαιρετικό) ,και τη σοκολάτα που έχουμε ετοιμάσει σε μπέη-μερί. Αφού ανακατεύουμε όλα τα υλικά ,βάζουμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι στην πιατέλα μας και το σιροπιάζουμε. επάνω προσθέτουμε το ένα τρίτο από την κρεμά που έχουμε ετοιμάσει.

Συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία και στα τρία κομμάτια παντεσπάνι. Στο τέλος γαρνίρουμε
την τούρτα με σαντιγί, αμύγδαλα ή φιστικιά Αιγινής χοντροκομμένα ,καθώς και κερασάκια.

καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: