Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Τα ρομπότ θα φτάσουν τους ανθρώπους το 2029


Αν όλα προχωρήσουν βάση σχεδίου, αυτό σημαίνει σκληρή δουλειά και πειράματα στα εργαστήρια τρελών επιστημόνων a la X-Files, το hardware και το software θα φτάσουν και θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την ανθρώπινη νοημοσύνη κάπου εκεί το 2029. Αν φαντάζεστε μεταλλικά ανθρωποειδή καλά κάνετε αλλά θα πρέπει να βάλετε στο παιχνίδι και την νανοτεχνολογία με μηχανές και ρομπότ τόσο μικρά ώστε να κόβουν βόλτες στον ανθρώπινο εγκέφαλο ενισχύοντας την μνήμη και άλλες λειτουργίες.


Τώρα αν όλα αυτά φαίνονται πολύ περίεργα και τρελά καλά θα κάνετε να πάτε μια βόλτα έξω στο κρύο και να πάρετε βαθειές ανάσες, γιατί ο κύριος Ray Kurzweil δεν φαίνεται να αστειεύεται καθόλου όπως άλλωστε και η ομάδα στην οποία ανήκει και προσπαθεί να αναγνωρίσει τις τεχνολογικές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα τα επόμενα 100 χρόνια. Μαζί του ο Larry Page, ο Dr Craig Venter και δέκα ακόμα λαμπρά μυαλά υπό την αιγίδα του US National Academy of Engineering. Νανοβιοτεχνολογία κανείς;

Ο Wall-e η Eve και το iPod


Ποιός θα το περίμενε ότι η συμπρωταγωνίστρια του Wall-e έχει σχεδιαστεί με ένα iPod στο μυαλό; Αυτή είναι η αλήθεια όσο περίεργη και αν ακούγεται για τον χαρακτήρα της Eve που οφείλει την ύπαρξη της καθαρά στην έμπνευση και το industrial design του iPod αλλά και τον χαρακτήρα του Steve Jobs που ήθελε αυτό το αποτέλεσμα. Ο Wall-e είναι το παλιό, χαριτωμένο και καλό ρομπότ που έχει μείνει στον πλανήτη Γη ενώ η υπέροχη και θανάσιμη εξοπλισμένη Eve έρχεται από ένα εξωτικό κόσμο.


Η Pixar έχει κάνει καταπληκτική δουλειά που μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, γιατί ο έρωτας μεταξύ ρομπότ είναι πραγματικότητα ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.

Panasonic Evolta: οι μπαταρίες και το ρομπότ


Για να αποδείξει πόσο καλές και την μεγάλη διάρκεια των μπαταριών Evolta, η Panasonic σκέφτηκε κάτι πολύ έξυπνο και άκρως τεχνολογικό. Έβαλε ένα ρομπότ να σκαρφαλώσει σε ένα σχοινί 530 μέτρων στο Grand Canyon για να αποδείξει τον λόγο που γράφτηκε το βιβλίο Guinness ως η μπαταρία με την μεγαλύτερη διάρκεια. Δημιουργός του Evolta robot δεν είναι άλλος από τον Tomotaka Takahashi!

Ερωτικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ;;;;


Την πιθανότητα οι άνθρωποι να συνάπτουν σχέσεις, ακόμη και ερωτικές, με ρομπότ μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα συζητήσουν επιστήμονες και ακαδημαϊκοί στη διάρκεια διάσκεψης, που διοργανώνεται στις 12 και 13 Ιουνίου στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας.


Επιστήμονες από την Αυστρία, τον Καναδά, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των μελετών τους.


Η διάσκεψη διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ με αφορμή την διπλωματική εργασία του 63χρονου σκωτσέζου σκακιστή Ντέιβιντ Λέβι.


Η εργασία, η οποία τιτλοφορείται «Στενές Σχέσεις με Τεχνητούς Συντρόφους» εκπονήθηκε στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2007, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην αγορά με τίτλο «Αγάπη και Σεξ με Ρομπότ».


Στην διπλωματική του, ο Λέβι υποστηρίζει τα ανθρώπινα όντα θα συνάπτουν στο μέλλον «στενές» σχέσεις με ρομπότ.

Εραστής robot το 2050

Μπορεί ο Asimov να έχει περιγράψει μερικές ερωτικές σκηνές με ρομπότ, θα πρέπει όμως να περιμένουμε μέχρι το 2050 για να δούμε στην πράξη κάτι τέτοιο. Για να μην μπερδευτούμε, δεν πρόκειται απλά για κάποιο εξελιγμένο sex toy ή μια ρέπλικα που απλά ικανοποιεί. Αν όλα προχωρήσουν όπως ελπίζουν οι μηχανικοί και όσοι ασχολούνται με την ρομποτική, οι επόμενες δεκαετίες θα φέρουν τα ρομπότ πιο κοντά στην ανθρώπινη φύση και τις χαρές της.

Νομίζω ότι το μέλλον είναι πιο κοντά από το 2050 γιατί η εξέλιξες είναι τόσες πολλές και σημαντικές που το πέρασμα του χρόνου επιταχύνει αυτές με εκθετικό ίσως ρυθμό. Μηχανικά κορμιά, εξωτικά υλικά και τεχνητή νοημοσύνη ως ένα βαθμό για να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες. Το άρθρο και ο David Levy

Μην το τηγανίσετε, έχει βίδες!


Μη με ρωτήσετε ποιο το νόημα του να κατασκευάσει κάποιος ένα τέτοιο ρομπότ, δεν έχω ιδέα. Πάντως εκεί στο πανεπιστήμιο του Kitakyushu (έλα ρε; Ιαπωνία; τι περίεργο :P) έφτιαξαν το “Tai-robot-kun” ένα κοκκινόψαρο βάρους 7 κιλών που οι περισσότεροι απο εμάς θα πέρναγαν για πραγματικό ψάρι.


Η μπαταρία που έχει του επιτρέπει να κολυμπά για μια περίπου ώρα και θεωρητικά ο σκοπός του είναι να χρησιμοποιηθεί για ωκεανογραφικές μελέτες. Μέχρι να βρεθεί το πρώτο παραγάδι στο δρόμο του…

Διαζύγια-«εξπρές» με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Στα δύο χρόνια διάστασης, αντί των τεσσάρων που απαιτούνται σήμερα, θα έχουν τη δυνατότητα να κινήσουν οι εν διαστάσει σύζυγοι τη διαδικασία διαζυγίου.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την καθιέρωση του «αυτόματου» διαζυγίου, που έδωσε λύση σε μακροχρόνιες αντιδικίες εν διαστάσει συζύγων, νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει σύντμηση του χρόνου αυτού κατά το ήμισυ

θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση του συνολικού χρόνου που απαιτείται για την έκδοση του διαζυγίου, ο οποίος σήμερα υπολογίζεται στα έξι με οκτώ χρόνια

Ακόμη, καθιερώνονται υποχρεωτικές σύντομες προθεσμίες, τις οποίες θα πρέπει να τηρούν οι δικαστές για την έκδοση διαζυγίων, ενώ ρυθμίζονται με σαφήνεια και με σύντομες διαδικασίες τα ζητήματα της διατροφής και της επικοινωνίας με τα παιδιά.

Παράλληλα, με άλλη διάταξη, θα διευκολύνονται οι προϋποθέσεις για υιοθεσία.
.

η αγαπημένη θείοι μου

ο Νικολάκη και τα παράνομα του σπίτια ο Μιχαλάκης ο πονηρός


ο Γιωργάκη ο τρελό Αυστραλός


ο τάσης ο μπεκρής



ο Δημητράκος ο τσαμπουκάς
όλοι μαζί σχηματίζουν όχι της αγαπημένες μας σειρές άλλα
βγω η θείοι μου και τα




το ποτο αρραβωνων

Φτιάχνει
2 1/2 λίτρα περίπου
400 γρ αμύγδαλα
3-4 πικραμύγδαλα ή μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

1Ζεματάμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κοπανάμε στο γουδί λίγα-λίγα προσθέτοντας κάθε φορά 2-3 κουταλιές ζάχαρη και 3-4 νερό, μέχρι να γίνουν αλοιφή.

2Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε 5 λεπτά για να φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.

3Προσθέτουμε στο σιρόπι την αλοιφή αμυγδάλων και βράζουμε άλλα 5-10 λεπτά

4Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το περνάμε από σουρωτήρι στρωμένο με γάζα και στύβουμε τέλος τη γάζα να στραγγίσουν τα αμύγδαλα.

5Όταν κρυώσει τελείως η σουμάδα τη μοιράζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια με καπάκι.

6Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια αραιωμένη με νερό ή ανθρακούχο νερό μετρώντας για κάθε ποτήρι 3-4 κουταλιές σουμάδα.