Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Ρόδι = Viagra





Σύμφωνα με νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων ο χυμός του ροδιού είναι το φυσικό υποκατάστατο του Viagra. Η έρευνα αυτή αναμένεται να χαροποιήσει χιλιάδες άνδρες σε όλο τον πλανήτη που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης.

Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού σε καθημερινή βάση θεωρείται ότι έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το Viagra (και παρόμοια χάπια) με τη διαφορά ότι μειώνεται ο κίνδυνος καρδιοπάθειας, καθώς ο χυμός ροδιού είναι φυσικό προϊόν.

Συνολικά 53 άνδρες με προβλήματα στύσης ηλικίας 21-70 ετών συμμετείχαν στην έρευνα, καταναλώνοντας καθημερινά επί ένα μήνα ένα ποτήρι χυμό ροδιού με το γεύμα τους. Περισσότεροι από τους μισούς εξ’ αυτών στο τέλος του μήνα είχαν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις, ενισχύοντας τη θεωρεία των επιστημόνων. Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Dr Christopher Forest εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν την καλύτερη αιμάτωση του πέους. Πιο συγκεκριμένα, τα αντιοξειδωτικά όπως και τα φάρμακα για την καταπολέμηση της ανικανότητας, αυξάνουν τα επίπεδα νιτρικού οξέος στον οργανισμό με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν τα τοιχώματα των αρτηριών και το αίμα να κυκλοφορεί καλύτερα.

Σημειώνεται ότι ήδη το ρόδι θεωρείται ικανό να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και καρκίνου του προστάτη, καθώς περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, χυμό, τσάι ή κόκκινο κρασί.


Κορμός με σοκολατένιο γλασο

Κορμός με σοκολατένιο γλασο Κορμός με σοκολατένιο γλασο







Συστατικά:
Για το παντεσπάνι
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
4 αυγά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
λίγη εσάνς βανίλιας για τη γεμιση και το γλασο
200 γρ. κρέμα σαντιγί
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
βανίλια σε σκόνη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο



Οδηγίες:

Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια.
Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας νερό και την εσάνς βανίλιας και ανακατεύετε το μείγμα. Προσθέτετε κατόπιν τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο τέλος ενσωματώνετε τμηματικά το αλεύρι (από σήτα) ανακατεύοντας απαλά.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ορθογώνιο ταψί 25x38 εκ. περίπου και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15’-20’. Πασπαλίζετε πάνω σε μια πετσέτα ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζετε το ταψί με το σοκολατένιο παντεσπάνι.
Βγάζετε το ταψί, ξεκολλάτε το χαρτί και κόβετε τις ξερές άκρες από το παντεσπάνι. Το τυλίγετε, μαζί με την πετσέτα, σε ρολό. Αφήνετε να μείνει έτσι τυλιγμένο 1 ώρα. Κατόπιν το ξετυλίγετε. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με τη μισή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί. Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και το ξανατυλίγετε σε ρολό.
Ετοιμάζετε το γλάσο ως εξής: Λιώνετε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς.
6 Κατόπιν ρίχνετε τμηματικά το βούτυρο ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το γλάσο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε λίγη βανίλια σκόνη και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το ρολό με το γλάσο της σοκολάτας και τραβάτε γραμμές με πιρούνι.

Ιδέα: Μπορείτε να διπλασιάσετε τη δόση και να φτιάξετε δύο κορμούς που θα ενώσετε μεταξύ τους για να δώσετε το σχήμα του κούτσουρου.