ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 αρνι
την μπολια του(κνισαρι)
αλατι-πιπερι
ελαιολαδο
λεμονι
ριγανη-θρημπα
ΣΥΝΕΡΓΑ
3 σφυκτηρες (μαγαζί με υδραυλικά)
μια σουβλα και 2 τριποδα
περιπου 2 μετρα συρμα
λαδοκολες
μια πενσα
και 1 πινελο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αλατοπιπερονουμε το αρνι μεσα εξω (μην το λυπηθείτε βαλτε σηκωνει)
το περναμε απο την σουβλα κοβουμε το συρμα σε κομμάτια στη σουβλα κατω απο την ραχη
βαζουμε ενα σφυκτηρα αναμεσα στη σουβλα και στο σφυγκτήρα περναμε ενα συρμα και σφίγγουμε τον σφιγκτήρα
μετα περναμε τις δυο ακρες του συρματος στην ραχοκοκαλια του αρνιου
και δενουμε απο εξω με την πενσα το ιδιο κανουμε στα πισω ποδια
TIP>τα μπροστινα ποδια τα στερεωνουμε στους μυς αφου πρωτα κανουμε τρυπες με ενα μαχαιρι
μολις το δεσουμε καλα το σκεπαζουμε με την μπολια και τυλιγουμε το αρνι με λαδοκολες τις οποιες στερεωνουμε τυλιγοντας τες ελαφρια με το συρμα το αρνι ειναι ετοιμο για ψησημο αυτος ο τροπος θελει 3,5 ωρες ψηλα απο την φωτια στην αρχη για 2,5 ωρες και μετα αφαιρεση της λαδοκολας και κατεβασμα κοντα στη φωτια και πολυ προσοχη και άλειμμα με λαδολέμονο με ρίγανη και θρημπα μεχρι να κανει αυτη την γκραντσι κρουστα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου