Φτιάχνει
2 1/2 λίτρα περίπου
400 γρ αμύγδαλα
3-4 πικραμύγδαλα ή μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
1Ζεματάμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε. Τα κοπανάμε στο γουδί λίγα-λίγα προσθέτοντας κάθε φορά 2-3 κουταλιές ζάχαρη και 3-4 νερό, μέχρι να γίνουν αλοιφή.
2Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε 5 λεπτά για να φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.
3Προσθέτουμε στο σιρόπι την αλοιφή αμυγδάλων και βράζουμε άλλα 5-10 λεπτά
4Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το περνάμε από σουρωτήρι στρωμένο με γάζα και στύβουμε τέλος τη γάζα να στραγγίσουν τα αμύγδαλα.
5Όταν κρυώσει τελείως η σουμάδα τη μοιράζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια με καπάκι.
6Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια αραιωμένη με νερό ή ανθρακούχο νερό μετρώντας για κάθε ποτήρι 3-4 κουταλιές σουμάδα.
Κυριακή 31 Αυγούστου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου