Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια.
Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας νερό και την εσάνς βανίλιας και ανακατεύετε το μείγμα. Προσθέτετε κατόπιν τη μαρέγκα και ανακατεύετε ελαφρά. Στο τέλος ενσωματώνετε τμηματικά το αλεύρι (από σήτα) ανακατεύοντας απαλά.
Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ορθογώνιο ταψί 25x38 εκ. περίπου και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15’-20’. Πασπαλίζετε πάνω σε μια πετσέτα ζάχαρη άχνη και αναποδογυρίζετε το ταψί με το σοκολατένιο παντεσπάνι.
Βγάζετε το ταψί, ξεκολλάτε το χαρτί και κόβετε τις ξερές άκρες από το παντεσπάνι. Το τυλίγετε, μαζί με την πετσέτα, σε ρολό. Αφήνετε να μείνει έτσι τυλιγμένο 1 ώρα. Κατόπιν το ξετυλίγετε. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με τη μισή σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί. Απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι την κρέμα και το ξανατυλίγετε σε ρολό.
Ετοιμάζετε το γλάσο ως εξής: Λιώνετε σε μπεν μαρί την υπόλοιπη σοκολάτα μαζί με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Τη βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ένα ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς.
6 Κατόπιν ρίχνετε τμηματικά το βούτυρο ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το γλάσο μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε λίγη βανίλια σκόνη και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το ρολό με το γλάσο της σοκολάτας και τραβάτε γραμμές με πιρούνι.
Ιδέα: Μπορείτε να διπλασιάσετε τη δόση και να φτιάξετε δύο κορμούς που θα ενώσετε μεταξύ τους για να δώσετε το σχήμα του κούτσουρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου