Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

2050 | Έρωτας και Ρομπότ


Σε 4 δεκαετίες εκτιμούν οι ερευνητές ότι οι άνθρωποι θα βρίσκουν το σεξουαλικό αλλά και συναισθηματικό τους ταίρι στα ρομπότ.


οι άνθρωποι, όχι μόνο θα κάνουν σεξ με ρομπότ αλλά θα αναπτύσσουν πλήρεις ερωτικές σχέσεις και θα ερωτεύονται τα ρομπότ.


Το 2050 τα ρομπότ θα έχουν συναισθήματα, προσωπικότητα και νοημοσύνη, δηλαδή θα μπορούν να μας κάνουν να γελάμε και να τα ερωτευόμαστε.


Επιπλέον, σύμφωνα με τον συγγραφέα, τα ρομπότ θα μας λένε «Σ’αγαπώ» και θα μας πείθουν γι’αυτό.


Σύμφωνα με τον Levy τα ρομπότ ως σεξουαλικά παιχνίδια θα κατακλύσουν την αγορά την ερχόμενη πενταετία, πρόκειται για μια αναβάθμιση των ερωτικών «παιχνιδιών» που υπάρχουν σήμερα. Ένας ερωτικός, παθητικός, ρομποτικός παρτενέρ δεν είναι δύσκολο να κατασκευαστεί όμως για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συντρόφου απαιτείται κάτι παραπάνω από μερικοί ηχογραφημένοι ερωτικοί ήχοι.


Το πιο δύσκολο κομμάτι στη δημιουργία των ρομποτικών συντρόφων είναι η ομιλία καθώς η τεχνητή νοημοσύνη των ρομπότ είναι ακόμα ανεπαρκής ακόμα και για όσους δεν ψάχνουν πολλές κουβέντες στη σχέση τους!


Η φιλία, η αγάπη και το σεξ με ρομπότ παραμένουν ακόμη στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ενας «τεχνητός σύντροφος» με καρδιά, που έκλεψε καρδιές στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου πριν από λίγες μέρες, γεφυρώνει όμως το συναισθηματικό χάσμα μεταξύ ανθρώπου - μηχανών, ανοίγοντας νέα σελίδα στην ιστορία των ρομπότ.



Το Ρομπότ της Καρδιάς (Heart Robot-φωτογ.) γουργουρίζει από ευχαρίστηση σαν μωρό στην αγκαλιά του «πατέρα» του, Ντέιβιντ Μακ Γκόραν! Τα βλέφαρά του βαραίνουν, οι χτύποι της καρδιάς του μειώνονται, η κοιλιά του κινείται σαν να ανασαίνει. Ξαφνικά, τινάζεται και σφίγγει τα μακριά δάχτυλά του από λευκό εύκαμπτο πλαστικό γύρω από το μπράτσο του νεαρού μηχανικού Ρομποτικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, αναζητώντας προστασία, αναστατωμένο από άγνωστες φωνές.


Eπιστήμονες σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μάαστριχτ ανέλυσαν τα ηθικά διλήμματα περί φιλίας και σεξ με… ρομπότ, προφητεύοντας ότι η εποχή που κάτι τέτοιο θα συμβεί δεν είναι πολύ μακριά. Εικόνες όπου μηχανές με «καρδιά» θα εργάζονται δίπλα σε ανθρώπους ως «συνάδελφοι» στη δουλειά θα είναι συνηθισμένες.

Το Heart Robot έχει ανάγκη την αγκαλιά και τη στήριξη του «μπαμπά» του. Δεν μπορεί να σταθεί μόνο του στα πόδια του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: