Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Γυναικείο προφυλακτικό-παγίδα προστατεύει από βιασμό

Το προφυλακτικό rapex σε περίπτωση βιασμού, εγκλωβίζεται στο μόριο του βιαστή με τα εσωτερικά του δόντια.

Νέα εφεύρεση αναλαμβάνει να προστατεύσει τις γυναίκες από επίδοξους βιαστές. Το όνομά της είναι rapex και είναι ένα προφυλακτικό με… δόντια, που λειτουργεί επιθετικά και προστατευτικά. Ήδη το νέο προφυλακτικό δοκιμάστηκε σε αρκετές γυναίκες, που δήλωσαν ότι είναι πολύ άνετο και αποτελεσματικό. Δεν λείπουν βέβαια και οι αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που το χαρακτηρίζουν βάρβαρο. Ο λόγος; Το συγκεκριμένο






προφυλακτικό για γυναίκες είναι εφοδιασμένο με εσωτερικά «δόντια». Όταν ο επίδοξος βιαστής επιχειρήσει να βιάσει μια γυναίκα που χρησιμοποιεί το εν λόγω προφυλακτικό, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα δόντια εγκλωβίζουν το όργανό του στο προφυλακτικό προκαλώντας αφόρητους πόνους, δίνοντας χρόνο στη γυναίκα να αντιδράσει. Αρχικά το rapex προοριζόταν ούτως ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί μόλις χάσει ο άντρας τη στύση του, αλλά στη συνέχεια τροποποιήθηκε ούτως ώστε να αφαιρείται μόνο με επέμβαση γιατρού. Ο γιατρός βέβαια θα ειδοποιήσει την Αστυνομία, η οποία θα πράξει κατάλληλα. Έτσι ο βιαστής έχει δύο επιλογές. Είτε να θέσει το όργανό του σε αχρηστία, είτε να πάει φυλακή!





Η νοτιοαφρικανική «πεο-παγίδα»



Ο νέος τύπος προφυλακτικών με δόντια κυκλοφόρησε στη Νότια Αφρική το Δεκέμβριο του 2005, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη διεθνή αγορά αυτό το μήνα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στη Νότια Αφρική καταγγέλλονται περίπου 50.000 βιασμοί το χρόνο, αλλά οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι. Την ίδια ώρα ένας στους 9 κατοίκους πάσχει από AIDS. Η 57χρονη Σονέτ Έλερς που έχει εμπνευστεί αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο για να μειωθούν οι βιασμοί των γυναικών, αποφάσισε να κάνει μια διαφήμιση του προφυλακτικού με δόντια, που το ονόμασε rapex, καθώς κυκλοφορεί στην αγορά, με εκστρατεία που την ξεκίνησε από τη γενέτειρά της, το Κίμπερλι.



Το προφυλακτικό, που χάριν αστειότητας τα νοτιαφρικανικά ΜΜΕ ονομάζουν «πεο-παγίδα» είναι ένας ασφαλής μηχανισμός για γυναίκες που για να τοποθετηθεί ή να αφαιρεθεί χρειάζεται ένα απλό σύστημα εφαρμογής όπως ακριβώς και τα ταμπόν.Είναι φτιαγμένο από λάτεξ και έχει πολλές σειρές δοντιών και εάν τυχόν κάποιος της επιτεθεί το rapex -που δεν φαίνεται εξωτερικά- δαγκώνει το ανδρικό μόριο με τέτοιον τρόπο ώστε για να απελευθερωθεί ο δράστης χρειάζεται η επέμβαση γιατρού.Στη Νότια Αφρική πέρυσι καταγράφηκαν επισήμως 55 χιλιάδες βιασμοί, περίπου χίλιοι κάθε εβδομάδα, αλλά ο πραγματικός αριθμός των βιασθεισών γυναικών και παιδιών είναι σαφώς κατά πολύ μεγαλύτερος, αφού είναι γνωστό ότι ούτε ένας στους οκτώ βιασμούς δεν δημοσιοποιείται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: